Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442946 razy)

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #945 dnia: Stycznia 04, 2008, 15:41:36 »
Dziękuję wszystkim za pomoc. Tobie też Mirek :) Słowem podsumowania - Il2 nie trawi spacji w nazwach plików stąd też i cały problem.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

barthez

• Gość
« Odpowiedź #946 dnia: Stycznia 04, 2008, 15:44:57 »
tak tylko że tam są zegary tylko bf chyba że coś przeoczyłem a twoja strona jest po angielsku ale nic nie szkodzi

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #947 dnia: Stycznia 04, 2008, 16:10:00 »
tak tylko że tam są zegary tylko bf chyba że coś przeoczyłem a twoja strona jest po angielsku ale nic nie szkodzi

barthez - http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5137.0.html
Tak z czystej życzliwości radzę :)
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Garth

• Gość
« Odpowiedź #948 dnia: Stycznia 06, 2008, 17:13:51 »
Witam. Jestem tutaj nowy i mam dwa pytanka do doświadczonych pilotów. Z góry zaznaczam, że piszę tutaj o zwykłym Ił2 - Sturmovik (nie FB, czy innym dodatku). Przede wszystkim chciałem się spytać, czy istnieje możliwość, żeby w trakcie misji wylądować na lotnisku i na szybko uzupełnić paliwo i amunicję? Czasami zdarza się, że walka toczy się na małych pułapach blisko lotnisk. Gdy nagle kończy mi się amunicja, a powietrzu nadal lata 5-6 szkopów, cholera mnie strzela. Mogę tylko latać wokół nich i ściągać ich ogień odblokowując innych, jeszcze uzbrojonych. Gra na nieskończonej amunicji i paliwie mnie nie interesuje - to nie Star Warsy :-)
Drugie pytanie to bardziej problem. Przy graniu niektórymi niemieckimi samolotami (chyba ME) krzyżyk celownika nie mieści mi się w przedniej szybce. Jest za bardzo na lewo. Przy szybkich skrętach w lewo "wysuwa się" na środek, ale przy zwykłym, poziomym locie znika. Chciałem się spytać, czy to tak ma być, czy też jest to błąd programistów, który można naprawić zwykłym pathem. Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #949 dnia: Stycznia 06, 2008, 17:32:40 »
Przede wszystkim chciałem się spytać, czy istnieje możliwość, żeby w trakcie misji wylądować na lotnisku i na szybko uzupełnić paliwo i amunicję?

Nie istnieje.

Przy graniu niektórymi niemieckimi samolotami (chyba ME) krzyżyk celownika nie mieści mi się w przedniej szybce. Jest za bardzo na lewo. Przy szybkich skrętach w lewo "wysuwa się" na środek, ale przy zwykłym, poziomym locie znika. Chciałem się spytać, czy to tak ma być, czy też jest to błąd programistów, który można naprawić zwykłym pathem. Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Shift+F1

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #950 dnia: Stycznia 06, 2008, 17:35:09 »
Ad 1 . Nie da się. Chyba, że refly w internecie.
Ad 2 . Włącz celownik, domyślnie szift+F1 (o ile dobrze pamiętam).
P.S. Alive był szybszy  :001:

Garth

• Gość
« Odpowiedź #951 dnia: Stycznia 06, 2008, 18:01:29 »
Dzięki panowie za pomoc - forum marzenie :-) Na innych to się na pomoc nieraz kilka dni czeka, a tutaj po 20 min i jest odpowiedź. Jak dla mnie bajka.

« Odpowiedź #952 dnia: Stycznia 06, 2008, 19:17:01 »
Dzięki panowie za pomoc - forum marzenie :-) Na innych to się na pomoc nieraz kilka dni czeka, a tutaj po 20 min i jest odpowiedź. Jak dla mnie bajka.
No bo to pożądne Forum jest  :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:, a nie jaskieś tam ...
Spokój cechuje Mistrza.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #953 dnia: Stycznia 06, 2008, 19:37:52 »
No bo to pożądne Forum jest  :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:, a nie jaskieś tam ...
Taa...porządne...
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #954 dnia: Stycznia 07, 2008, 03:50:53 »
Od pożądać... :631: :icon_chomik-w-tasmiea_274: :icon_ponczochy_111: :612:

Terry

• Gość
« Odpowiedź #955 dnia: Stycznia 07, 2008, 13:25:43 »
ok, kto mi powie jak ustawiac chlodnice. Latam fińskim B239 i moge miec chlodnice zamknieta lub otwarta (tu sprawa jasna) plus ustawienia 4,6,8 i wlasnie nie wiem co one oznaczaja.....dzieki!

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #956 dnia: Stycznia 07, 2008, 13:32:25 »
A jak myślisz? No dalej, wyrzuć to z siebie,śmiało!Jak mamy literkę A na początku alfabetu i Z na końcu to jaki jest stosunek pozostałych literek do wyżej wymienionych?
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #957 dnia: Stycznia 07, 2008, 13:46:02 »
Trzeba przyznać, że coraz ciekawsze pytania padają. Na wiekszość odpowie instrukcja do gry, resztę załatwi załatwi logika i to forum.

BTW: Ciekawe kiedy padnie pytanie "czym włączam i wyłączam silnik?" lub coś podobnego.

@Terry
Zamiast walić takiego babola na forum nastepnym razem weź sobie BF109G, zób największe zbliżenie na F2 (tak żeby było widać chłodnice) i pobaw się ustawieniami chłodnicy.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #958 dnia: Stycznia 07, 2008, 14:46:35 »
BTW: Ciekawe kiedy padnie pytanie "czym włączam i wyłączam silnik?" lub coś podobnego.

Już takie padło zupełnie niedawno :D Oczywiście wykazaliśmy pełny profesjonalizm w odpowiedziach  :021:

Terry

• Gość
« Odpowiedź #959 dnia: Stycznia 07, 2008, 15:18:52 »
hyh ale z was ostre chlopaki, liczylem na jakas porade co kiedy jak ustawiac, od czegos jestem poczatkujacy.....przeciez nie chodzilo mi o to czy chlodnica jest otwarta jak jest napisane ze otwarta:)

dla mnie szczytem osiagniec jest wyladowac bez eksplozji:) o, ale mam nastepne pytanie. Czy w kampanii po wykonaniu danej misji musze ladowac? Czy wystarczy kliknac zakoncz misje i juz?