Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442766 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2190 dnia: Września 19, 2009, 10:46:21 »
Ściągnij pełny pakiet UI 1.1.1
a można prosić o pełną nazwę? Na forum AAA nie znajduje tego...
I jeszcze jedno pytanie: czym się różni UI 1.1.1 od Ultr@pack 1.7?
I czy instalacja będzie polegać na zmodowaniu gry do nowszej wersji i instalacji tych modów?
« Ostatnia zmiana: Września 19, 2009, 10:53:51 wysłana przez barteus »

« Odpowiedź #2191 dnia: Września 19, 2009, 11:26:49 »
AAA Unified Installer 1.1.1
http://allaircraftarcade.com/forum/viewforum.php?f=58&sid=ac709b6cd484214c6169070e54309328

Mody instalujesz na czystą wersję 4.08m

Ultrapack jest bardziej wymagający dla komputera, ale masz więcej samolotów, lepszą grafikę, lepsze kokpity i zaj*ste chmury. Ładuje się też baaardzo długo.
Miejsce na Twoją reklamę.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2192 dnia: Września 19, 2009, 12:34:36 »
Zajrzyj do działu "il2 modyfikacje" i poczytaj.

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #2193 dnia: Września 19, 2009, 16:20:49 »
Kolega dał mi na płycie Ace Extension Pack w formie plików bin i cue.

Kolego Szanowny! Plik z rozszerzeniem BIN to obraz płyty, a CUE to informacja o tymże obrazie. To jest piracka wersja!
Mam nadzieję, że nie masz zamiaru niczego UKRAŚĆ, prawda ? :icon_evil:
Normalna i legalna płyta ACE EXPANSION (nie EXTENSION) PACK normalnie autostartuje (lub uruchamiasz przez setup.exe) i aktualizuje Twoje Forgotten Battles do wersji 2.0 bodajże. Gra ukazała się w PL, jest dość trudna do dostania, ale na ten moment są 2 egzemplarze na Allegro - oto linki do obu:

http://www.allegro.pl/item741662083_gra_il2_forgetton_battles_ace_expansion_pack.html

http://www.allegro.pl/item743006230_il2_forgotten_battles_ace_expansion_pack_charytat.html

Kup i ciesz się oryginalną wersją, a twórcom gry pozwól zarabiać na życie. Na pewno nie będziesz miał problemów z jej uruchomieniem - ona robi wszystko sama.

~S~

Booze

« Odpowiedź #2194 dnia: Września 20, 2009, 01:34:13 »
Mam inny problem, chcę postawić serwer dla 4-8 graczy na HL ale nie bardzo wiem jak mam się do tego zabrać, nie chodzi mi o open mission tylko taki z nazwą. Może jakaś podpowiedź?

« Odpowiedź #2195 dnia: Września 20, 2009, 13:12:44 »
To znowu ja. Zainstalowałem Unified Installer 1.1.1. Na początku były kłopoty, ale wystarczyło zmienić wersje w Il2VersionSwitcher na 4.08m. Teraz jest problem z grą, a właściwie z samolotami  z lukami bombowymi. Bodajże nie można zrzucać z nich bomb, z innymi samolotami nie ma tego problemu. Szukałem nawet w ustawieniach linijki "open bomb door", ale nic takiego nie znalazłem. Pomóżcie, chce zrzucić "little boy'a" na japonie :D

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #2196 dnia: Września 20, 2009, 13:18:20 »
Przeczytaj  Manual do UI. Poza tym na forum było ze 100 razy o tym.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #2197 dnia: Września 20, 2009, 19:21:47 »
Pomóżcie, chce zrzucić "little boy'a" na japonie :D

Przy tym modzie klawiszem domyślnie aktywującym otwieranie drzwi komór bombowych jest klawisz odpowiadający za POWER 10 - użyj istniejącego, albo przypisz sobie nowy, a zrzucisz sobie tego nuke'a ;).

~S~

Booze

« Odpowiedź #2198 dnia: Września 21, 2009, 17:33:57 »
Witam,mam pytanie(może to trochę przez wrodzone lenistwo ale nie chce mi się szukać) czy istnieją mody do wersji 2.04??

« Odpowiedź #2199 dnia: Września 21, 2009, 18:20:31 »
Do iła 1946? A nie można zassać uaktualnienia , które spaczuje do najnowszej wersji?

« Odpowiedź #2200 dnia: Września 21, 2009, 18:22:30 »
2.04 to FB+AEP, do aktualnej wersji długa droga (PF, Peszka, Mandżuria i 1946+pacze).

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #2201 dnia: Września 21, 2009, 19:49:18 »
Witam,mam pytanie(może to trochę przez wrodzone lenistwo ale nie chce mi się szukać) czy istnieją mody do wersji 2.04??
Przez wrodzone lenistwo nie chcę mi sie odpowiadać.
2.04 to FB+AEP, do aktualnej wersji długa droga (PF, Peszka, Mandżuria i 1946+pacze).
Jedyne rozwiązanie to zakup wersji 4.08 czyli ił21946. Paczami do niej nie dojdziesz bo 4.08 to osobna gra za osobne pieniądze.

Dzigi

• Gość
« Odpowiedź #2202 dnia: Września 21, 2009, 20:15:47 »
Ja mam wersję Sturmovik 1946, nie wiem jak to dokładnie jest u ciebie, ale u mnie żadne setupy i autoruny też nie działają, grę instaluję odpalając plik a.exe z tym, że jadę na XP
Nie mam problemu instalacji Ił 2 (FB+AEP+PF) tylko z uruchomieniem gry na Viscie ;/ Jak opisalem wchodząc przez np. auto run pojawia się jak zawsze ( kiedyś działał mi to wiem ale to nie było na Viscie tylko jak miałem starszego kompa i XP ) zdjecie z I-16 lecącym nad Murmańskiem kiedy znika to gra się nie otwiera dalej ;/ Czego mam jeszcze spróbować żebym móc grac w Ił2 Complete edition (FB+AEP+PF) ??

RUFUS

• Gość
« Odpowiedź #2203 dnia: Września 23, 2009, 21:52:29 »
Nie mam problemu instalacji Ił 2 (FB+AEP+PF) tylko z uruchomieniem gry na Viscie ;/ Jak opisalem wchodząc przez np. auto run pojawia się jak zawsze ( kiedyś działał mi to wiem ale to nie było na Viscie tylko jak miałem starszego kompa i XP ) zdjecie z I-16 lecącym nad Murmańskiem kiedy znika to gra się nie otwiera dalej ;/ Czego mam jeszcze spróbować żebym móc grac w Ił2 Complete edition (FB+AEP+PF) ??

Proponuje zmienić system operacyjny vista jest do d... stary poczciwy XP'ek jest NAJLEPSZY moim zdaniem a Ił2 Complete edition (FB+AEP+PF) odpalam przez daemona

« Odpowiedź #2204 dnia: Września 24, 2009, 09:19:27 »
Dzigi, w Viście trzeba przede wszystkim wyłączyć "kontrolę konta użytkownika". Jest to coś co zatruwa życie wszystkim początkującym użytkownikom tego systemu. Opcję tę wyłącza się chyba przez panel sterowania w opcjach kont użytkowników. Do tego Iłka nie odpala się na Viście przez autorun tylko bezpośrednio z pliku il2.exe (?), który jest w folderze z zainstalowaną grą.

Vista ujdzie i teraz lubię ją bardziej niż XP. Trzeba ją tylko okiełznać i chodzi - Viśta Wio;)
Najlepszy wojskowy symulator lotu - http://www.sturmovik.pl