W programie profili joya - pod wciśniecie guzika podpisałem "delete", pod puszczenie "end".
@Seavolf - gram głównie offline, więc nie ma opcji, żeby zaskoczyć przeciwnika, zazwyczaj nieco skręca, albo leci w górę albo w dół, więc zawsze trzeba wziąć poprawkę. Ale ogólnie, jeśli kolo leci prosto, a ty dokładnie za nim, to przy działkach ustawionych na 300m, na odległości 300 metrów ustawiasz celownik idealnie na kolesiu i prujesz

Dodatkowo przy braniu poprawki na cel manewrujący mam wrażenie, że zazwyczaj celownik przekłamuje nieco i te wszystkie podziałki na nim są o kant d... potłuc, więc trzeba na oko celować duuuużo przed nim nawet jak to oznacza, że schowa się za ramką kokpitu. Polecam potrenować sobie w QMB na bombowcach i myśliwcach ustawiając im loadout na "empty" (nie mają wtedy ammo i nic nam nie zrobią, a w dodatku zazwyczaj lecą prosto).
http://www.simhq.com/_air/acc_library.html tutaj jest nieco artykułów z cyklu Air to Air Gunnery
I jeszcze filmik instruktażowy

Dodam, że dobrym strzelcem specjalnie nie jestem, ale jeśli już wejdę na ogon siedząc jakiejś Foce, czy Mustangu to nie ma przebacz

Po prostu kwestia zużycia odpowiedniej ilości ammo.
PS W Iłku Zera mają przegięty zapas do MG - trzeba cisnąć fire ze 2 minuty, żeby wyszło