Moje doświadczenia w zasadzie sprowadzają się do tego, co napisałem powyżej (gdzieś w wątku jest relacja na bieżąco w kilku postach). Po prostu na nowym kompie (przesiadka z AMD XP 2500 na Epoxie na C2C E6750 na MSI P35) Mjoy nie chciał poprawnie pracować. Po podłączeniu go system wykrywał nowe urządzenie USB, ale nie chciał go poprawnie zainstalować i zgłaszał jego awarię. Sprawdziłem Mjoy na kilku kompach - okazało się że na stareńkim Athlonie chyba 1800 działa poprawnie, a na nowszym Pentium Dual Core jest ta sama historia (komunikat o awarii sprzętu). Po wielu domysłach sprawdziłem 2 huby USB i Mjoy zadziałał na obu poprawnie. Najdziwniejsze, że choć były to huby aktywne z własnym zasilaniem (naturalne było rozumowanie, że zapewne Mjoy przekracza specyfikację prądową USB i potrzebuje dodatkowego zasilania) to Mjoy działa z ich zastosowaniem poprawnie nawet, jak zasilacz huba nie jest podłączony. Vito uwierz mi, mnie też to dziwi jak diabli, ale Mjoy bez huba u mnie nie działa, a z hubem bez problemu, i to niezależnie, czy do huba podłączę zasilacz, czy nie. Hub to 4-portowy Tracer USB 2.0