To teraz na mnie kolej...
Płytka mjoy zmontowana. Programowanie w pony prog zakończone niby sukcesem.
Po podłączeniu wykrywa mi płytkę jako urządzenie wskazujące HID. Pojawia się dymek, że sprzęt został zainstalowany i jest gotowy do użycia... i.... tyle. Nie pojawia się w spisie kontrolerów.
Co robiłem do tej pory?
1. Przekopałem się przez cały ten wątek.... już za to powinienem nagrodę dostać

2. Uziemiłem nieużywane osie.
3. Próbowałem wgrać eprom - ale coś mi się zdaje, że to nie zadziałało - przestało mi wykrywać urządzenie w ogóle. A przy próbie odczytywania epromu same FF FF FF.... czyli cuś sie nie zapisało. Poza tym. Co wgrywać? Flash, czy eprom? Próbowałem i tu i tam i oba dwa na raz. Zostałem na razie przy wgranym flash.
4. Zaznaczyłem w opcjach ten CKOPT
6. Podłączone jest do HUB'a z własnym zasilaniem (mjoy podłączony bezpośrednio do gniazda w kompie nie jest wykrywany, ale przez hub, nawet gdy nie jest podłączony do zasilacza - tak!!!)
7. Pod koniec zauważyłem, że piszecie o diodach, że mają być zenera. Ale:
http://sites.google.com/site/mjoy16/elementy. Więc ja mam normalnie 1N4148.
Piszę ponieważ problem jest nieco inny niż u innych. Tzn. mjoy jest JAKOŚ wykrywany, nie rozłącza się.... Ale nie pojawia się jego nazwa W OGÓLE.
Co dalej?
EDIT: Jeszcze taka jedna mała rzecz. W sklepie seguro mieli ATMEGA16A Pu 1029.... Chodzi o to 16A - w wykazie jest 16 bez A - Czy ta wersja może się aż tak różnić?
Odciąłem rezystor r2.... Chyba przestało znowu wykrywać.... Idę spać.... Dramat.