Autor Wątek: "Skinowanie" - wymiana doświadczeń  (Przeczytany 30900 razy)

Odp: "Skinowanie" - wymiana doświadczeń
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 08, 2008, 12:32:09 »
...do momentu gdy rozwinął kolejno zakładki:Filter/Mac`s/Remove White
Nie ma ich niestety w Photoshopie który ja posiadam, czy przyczyną jest to że mam trial tego programu ?
Zaznaczę jeszcze że brak jest zakładki: Mac's i rozwijającej się z niej:Remove White bo oczywiście Filter jest.

Bo to są darmowe "pluginy" do Photoshopa. Musisz sobie je odszukać w sieci i zainstalować do programu.

Zerknij tutaj: http://www.thepluginsite.com/resources/freeps.htm
Tutaj jest "remove white" - http://www.pspug.org/filters/filtersff.shtml

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 08, 2008, 12:42:04 »
Dzięki Razor ,zaraz sprawdzę
No i już jest.
Teraz muszę rozpocząć długą walkę z własną tępotą w kwestii rozgryzienia Photoshopa. :015:
Chyba kuchnia nie zaliczam się nawet do tych mniej pojętnych a już na pewno do tych z ogromnym brakiem cierpliwości.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2008, 12:54:49 wysłana przez Wurger »

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 27, 2008, 13:29:55 »
Czy może ktoś wykonać bitmapy do programu Paint Victory ? Jest to programik do malowania na skinach oznaczeń zwycięstw powietrznych.

Offline Hasta

• *
  • Półświnia
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 28, 2008, 18:40:01 »
Witaj Oldeagle
Jakiego państwa zwycięstwa? Ręcznie malowane czy szablonem jaki stopień zniszczenia? Prześlij zdjęcie lub linka o jakie Ci zwycięstwa chodzi oraz typ samolotu do prawidłowego przeskalowania Bmp.
"W nocy wyda im się że widzieli słońce, kiedy zobaczą pół człowieka pół świnię;
 hałas, krzyki, powietrzna walka;
 nieme bestie przemówią."                                      Nostradamus 1503-1566

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Września 30, 2008, 19:30:06 »
Mam kilka skinów do małego retuszu.Może ktoś się podjąć wykonania tego zabiegu  :001:

Offline Hasta

• *
  • Półświnia
« Odpowiedź #95 dnia: Października 03, 2008, 21:51:39 »
Przyślij te skiny Oldeagle to popracuję. Mam dla Ciebie oznaczenia zestrzeleń i misji bombowych malowane przez jankesów nad Pacyfikiem.Mam problem z wysłaniem mailem ponieważ coś jest z przeglądarką i nie zapisuje załączników.Wyślę je skypem.
"W nocy wyda im się że widzieli słońce, kiedy zobaczą pół człowieka pół świnię;
 hałas, krzyki, powietrzna walka;
 nieme bestie przemówią."                                      Nostradamus 1503-1566

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Października 03, 2008, 22:23:55 »
Czym je spakowałeś ?Z tego co wiem to gmail akceptuje tylko 7z.Skype nie posiadam możesz podesłać przez gg 5290951

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Października 15, 2008, 14:11:34 »
Mam kolejne pytanie dotyczące robienia skinów
Nieco opanowałem Photoshopa więc postanowiłem zrobić jakiegoś skina wykorzystując szablon ,,VOID" z iłka, lecz jak się okazało jest on zablokowany (ikonka kłódki)i nie można powielić warstwy podstawowej.
Wcześniej kilkakrotnie oglądałem tutorial autorstwa kolegi bandyty i void ,,obrabiany" przez niego ma możliwości korzystania z już istniejącej tam warstwy oraz tworzenia jej kopii a także nowych.
Czy jest jakaś możliwość odblokowania warstwy w szablonie void czy też takie szablony są gdzieś dostępne ?

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #98 dnia: Października 15, 2008, 14:54:27 »
Ctrl + A (zaznacz całość)
Ctrl + C (kopiuj)
Ctrl + V (wklej)
Wklejasz jako nową warstwę w nowym pliku. Możliwe że jest jakiś szybszy sposób, ja używam tego od długiego czasu.
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Października 15, 2008, 17:02:56 »
Image / Mode / RGB Color                                       >>Klikaj

Po tej operacji możesz dowolnie "modyfikować" gołego voida, dodawać nowe warstwy do projektu itp. Filmik robiony na wersji PF 5.5 tak więc niektóre opcje mogą się różnić z dostępnymi w tych nowszych, lecz zasada działania jest podobna/ta sama.

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Października 15, 2008, 18:15:44 »
Panowie, dziękuję bardzo !
Sposobu Marcinosa jeszcze nie skumałem ale siedzę nad tym dopiero jakieś 4 minuty ale za to bandyta oświecił mnie całkowicie, dzięki !

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Października 15, 2008, 19:38:04 »
Wyjaśnienie sposobu Marcinos'a:
1.Otwierasz goły Void,
2.Zaznaczasz całość - czystego Voida kopiujesz go (CTRL + C),
3.Otwórz nowy projekt o wymiarach 1024x1024 pix(dla wersji z Iła 1946),
4.Wklej (CTRL + V),
5.Masz dwie warstwy w projekcie, kolejno: czystą (białą) i void (skin). Proponuję przed obróbką dać kopie voida i dla bezpieczeństwa wyłączyć jedną z podglądu aby w razie problemów z "skinowaniem" móc pożyczyć coś z oryginału.

W zasadzie to tyle, sam stosuję oba sposoby :)

Pozdro ;]

Jak co to zapraszam na gg 159953

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: Października 15, 2008, 20:22:33 »
Tak tylko wtrącę trzy grosze. Pouczcie się korzystania z "masek". W PSie (i nie tylko) daje to wiele wymiernych korzyści  :001:. Może jak się zbiorę wreszcie to napiszę o tym kilka słów. Tym czasem możecie w "helpie" Photoshopa poczytać coś o tym (np. temat "Maskowanie warstw"), ewentualnie wygooglać.

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Października 15, 2008, 21:19:04 »

Urodzony wykładowca  :010:

Jeszcze raz dzięki bandyto

SG4_Rush, mam nadzieję że napiszesz kiedyś parę słówek na temat tych masek.

« Odpowiedź #104 dnia: Października 31, 2008, 20:59:53 »
To i ja mam pytanie. Jak zapisać gotowego skina żeby go można było później użyć w Iłku?
Kiedy próbuję zapisać go w .bmp to Ił go nie widzi.