Autor Wątek: Polskie F-16'stki i dziennikarski bełkot - wątek "trochę" humorystyczny.  (Przeczytany 44183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
Odp: Polskie F-16'stki i dziennikarski bełkot - wątek "trochę" humorystyczny.
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 06, 2008, 23:28:44 »
A żebyś wiedział, jak te wszystkie systemy pracują, radar «widzi» przez pół Polski, a zasobnik celowniczy to w ogóle pełny bajer. Ostatnio z kilkudziesięciu kilometrów podglądałem sobie pewną parkę na tarasie domku jednorodzinnego, stary, obraz z kamery i w podczerwieni jak drut, ostry, wyraźny...”

Hah !
Zastanawiam sie ile par teraz zastanawia się czy ten "drań" właśnie nas podglądał :P
Szkoda jedynie że takie artykuły nie pojawiają się w mediach na podstawie których niestety kształtują się poglądy części Polaków. Spójrzmy prawdzie w oczy, czy przeciętny Jan Kowalski zagląda na redakcjawojskowa.pl tak często jak na onet.pl ??

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 06, 2008, 23:46:08 »
To jest artykuł z Angory ;)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #108 dnia: Listopada 30, 2008, 19:58:55 »
Ja? Radomskie ale jak pan Major woli to Franc ma Camele.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: Listopada 30, 2008, 20:28:19 »
Nie wiem kto bardziej głupszy i niedorzeczny ,ten " mechanik"  czy kolejni internauci z ich błyskotliwymi komentarzami .
A może jedno i drugie .... Zastanawiam się tylko skąd się biorą ludzie którzy piszą takie anonimy  :632:
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #110 dnia: Listopada 30, 2008, 20:34:26 »
Zastanawiam się tylko skąd się biorą ludzie którzy piszą takie anonimy  :632:

Tam skąd wszyscy: najpierw jest chwila przyjemności dwojga ludzi, a potem zaczynają się kłopoty i ... w sporym procencie przypadków wyrasta "onetowy" kretyn   :004: :021:

« Odpowiedź #111 dnia: Listopada 30, 2008, 21:19:17 »
Zacznijmy od tego, że anonimowy informator nie nazwał by siebie "mechanikiem", a "technikiem" samolotu. Może drobnostka, ale na takich szczegółach poległa nie jedna operacja wywiadu.
OK, znalazł się debil, który coś takiego wysmarował, ale powiedzcie mi proszę jakim durniem trzeba być by coś takiego puszczać na portalu jako informację. Kolejny raz się kłania tu rzetelność dziennikarska, nawet takiego portalu jakim jest "pardon". Można sobie do woli opluwać, łżeć, kłamać, nie wiem co jeszcze i pozostanie to bez żadnej konsekwencji. Zauważyliście pewnego rodzaju skundlenie naszych mediów? Zaczyna się od mało poważnych portalików, a kończy na potęgach (w skali Polski) typu tvn24. Nie wspomnę tu "bohatera" jednej ze słynniejszych kradzieży, na tyle nieudolnego, że udało mu się pod... ukraść tylko 10% nie posegregowanych nazwisk, później upublicznienia tego jako listy współpracowników bezpieki. Ów imć prowadzi teraz program w tvp i ma się dobrze. Sorry za OT, ale krew mnie zalewa jak czytam takie bzdury. Mógłbym to ominąć, ale proszę zauważyć, że tacy kretyni plenią się wszędzie, trafiają nawet tam gdzie coś bardzo ważnego od nich zależy, choćby stan naszej służby zdrowia.

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #112 dnia: Listopada 30, 2008, 22:01:14 »

Mógłbym to ominąć, ale proszę zauważyć, że tacy kretyni plenią się wszędzie, trafiają nawet tam gdzie coś bardzo ważnego od nich zależy, choćby stan naszej służby zdrowia.

Toyo, zgadzam się w 100%. I dlatego uwazam, że wciąż aktualny jest pomysł mojej żony, czyli żeby całą Wiejską wraz z kompletna zawartością wystrzelić w kosmos, a tych (teraz już orbitujących) półgłówków zastąpić prawdziwymi fachowcami. Co do jednego. I wszystko samo się uzdrowi.

Przecież jesteśmy krajem dużym, pięknym, atrakcyjnym dla turystów (po liftingu ośrodków), z bogactwami naturalnymi i ogromnym potencjałem intelektualnym. I co fatum nad nami wisi? NIE!!!
Niszczą nas złodzieje ciał niebieskich, peronowi, nosicielki torebek-podróbek, hydrolodzy od gorących źródeł, Kaczor Donald i Myszka...nie, no Myszka Mickey nie.

Sorka, że się zagotowałem, ale wspomniałeś o Słuzbie Zdrowia - ja te reformy przechodzę od 1986 roku i zawsze jest gorzej, niż było przedtem. W kosmos powiadam, w kosmos ... :icon_evil:

~S~

Booze

Stulee

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 01, 2008, 09:06:16 »
To jakiś nadmechanik musi być... efy amerykańskie, duńskie i gripeny obsługiwał.... popieliczki w migach - dobre :002:

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #114 dnia: Grudnia 01, 2008, 11:23:40 »
Najlepiej smakuje papierosek przy maseczce z czystym tlenem  :karpik

"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #115 dnia: Grudnia 01, 2008, 13:12:54 »
Dodatkowy odlot ;)

Dziwi mnie brak jakiegokolwiek odzewu ze strony SP na te wszystkie pismackie bzdury. Siadam u fryzjera i on mi wyjeżdża z tematem, że kupiliśmy trzydziestoletni, używany, odpicowany złom od USA :icon_eek: Normalnie ręce mi opadły. Rozumiem, że SP mają bardziej palące sprawy na głowie, ale jakąś małą kampanię uświadamiającą mogliby przeprowadzić. Choć nie jestem pewien czy w naszym społeczeństwie dałoby przekonać kogokolwiek do chwalenia zamiast jazgotliwego narzekania.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: Grudnia 01, 2008, 13:55:40 »
Mogłeś uświadomić fryzjera  :004:  Żeby potem szerzył już odpowiednią opinię o Jaszczombach  :021:
F-16C Block50 driver...

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 01, 2008, 14:59:50 »
Dziwi mnie brak jakiegokolwiek odzewu ze strony SP na te wszystkie pismackie bzdury.
Poruszanie tematu przez SP dałoby chleb tym wszystkim którzy piszą i publikują tego typu teksty.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 01, 2008, 17:56:08 »
Dziki Bill Kelso dawał radę bez popielniczki w kabinie ;-)

« Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 01, 2008, 19:54:42 »
 :021:
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...