http://pl.youtube.com/watch?v=TdsRbNzRhmY
Z powyższej prezentacji mulimedialnej wynika,że poeta ma kłopoty z nosem i gardłem (dobrze ,że są napisy) jest dość mocno przeziębiony, gdyż jakiś "
H**" zabrał mu buty,a siedzi w "
toni lodu",i przez rzeczone kłopoty z gardłem nie może oddychać -"
luftu mi".Ale nie jest tak źle,gdyż w miejscu pobytu poety znajduje się TV -publiczna transmitująca obrady parlamentu-"
expose" oraz prywatna TV TRWAM-"
ksiądz".Widzimy też głębokie umiłowanie przyrody "
sałato wielbię cię" połączone z wielce odkrywczą religijnością twórcy "
DAŁ PAN SZADŻ" .Artysta daje również wyraz przywiązania do tradycji-"
Tutaj jaja będą święcić".Swoisty,ale jakże sugestywny wątek ekologiczny reprezentuje obraz -"
razem uzbieramy więcej"Nadzwyczaj budującym jest postulat nowych dróg atystycznych-"
Razem zaśpiewamy w TESCO"Rysuje nam się tu nowa ,lepsza przyszłość muzyki polskiej ,jakże wzniosłej ,a jednocześnie swojskiej -plebejskiej.Wspaniały ten wizerunek mąci nieco refleksja artysty-"
Ten piosenkarz MA SYF" nad niedostatecznym wyborem artykułów gumowych w kioskach i na stacjach benzynowych.Artysta ukazuje nam również swoją jakże normalną ludzka stronę która pomimo wady przełyku domaga się.....napoju -"
bardzo źle mi tu będzie żyć tu bez Coli -ja chcę tą Colę".Żądanie to jest swego rodzaju manifestem twórczym człowieka przepojonego głębokim egzystencjalnym niepokojem istnienia połączonym z przekonaniem o nieuchronności śmierci pod kołami samochodu na podstawie życiowych doświadczeń po rozległym uszkodzeniu mózgu.
Chyba nie zdałbym dzisiejszej matury.