Założyłeś że jest wykorzystywany i już. A co jeśli to jego pomysł i jego sposób na samo realizację?
Czy Ty sam wierzysz w to co napisałeś? Czy człowiek z zespołem Downa dla zabawy nazywałby siebie "upośledzonym policjantem"? Musiałby mieć cholernie specyficzne poczucie humoru. Nie wiem czy miałeś kiedyś do czynienia z dzieciakami z zespołem Downa... ale cóż, Twoja teza, choć możliwa, według mnie jest wieeeelce nieprawdopodobna.
Nie rozumiem dlaczego z góry pozbawiłeś chłopaka prawa do poczucia humoru. [...]
Wg Ciebie to taka osoba powinna siedzieć w domu i nie pokazywać że ma jakieś ambicje i chce zaistnieć poza czterema ścianami. Jednym ruchem przekreśliłeś prawo tej osoby do robienia tego co chce i jak chce w ramach utartego schematu postrzegania osób upośledzonych.
Utarte schematy reklam społecznych to pokazywanie wyalienowania i cierpienia najczęściej czarno białych tonacjach ma za zadanie otwarcie kieszeni. A wizerunek osoby upośledzonej która się dobrze bawi nie mieści się w tym kanonie.
Hmm.. chyba posunąłeś się do lekkiej nadinterpretacji...

Bo akurat podałem przykład jak takie osoby mogą funkcjonować medialnie, bez wyśmiewania się z ich niedoskonałości.. Przeczytaj uważnie, co napisałem wcześniej.
Zresztą co tu dużo dyskutować - z opisu filmiku:
directed & edited by Greg Benson
written by Greg Benson & Kim Eveycreated by Greg Benson & Kim Evey
starring Josh "The Ponceman" Perrywith Scott Perry and Stacey Perry
theme song by Greg Benson
house & chimney picture by Ponce
special thanks to Stacey Perry & Brian Spillane
Plus to:
http://www.dfjamsstore.com/index.php?target=products&product_id=872Taak... wszystko to potwierdza Twoją teorię.
Wg utartego schematu to pojadę teraz: Stany - wszystko jest na sprzedaż! (nawet chore dziecko/brat) Każdy sposób na zarobienie kilku moniaków jest dobry!