Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143848 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

37Darek

• Gość
Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #361 dnia: Lipca 10, 2009, 22:25:03 »
I moje fotki dorzucę, dziękuję za lot.

« Odpowiedź #363 dnia: Sierpnia 08, 2009, 00:24:57 »
Kolejny lot Albatrosów, tym razem Norwegia :)

Piloci - Kosiasty i ja.

« Odpowiedź #364 dnia: Sierpnia 13, 2009, 15:54:16 »
polatałbym z kimś jestem medium :D .
gg:2834212

« Odpowiedź #365 dnia: Sierpnia 13, 2009, 17:58:33 »
polatałbym z kimś jestem medium :D .
gg:2834212

Tzn. kontaktujesz się z duchami zmarłych, czy coś w ten deseń?   :karpik

Matie

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: Sierpnia 13, 2009, 20:09:50 »
Cześć!
Jestem jak widać świeżo upieczonym pilotem (oczywiście wirtualnym ^^) i mam kilka pytań dotyczących multiplayera:
1. Czy gracie na GameSpy czy może hamachi czy coś takiego
2. Czy macie serwer
3. Czy można z wami polatać (w końcu wiadomo lepiej z kumplem niż z newbie )
 Za odpowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam ;)

« Odpowiedź #367 dnia: Sierpnia 13, 2009, 22:06:29 »
Czołem,

To ja może odpowiem po kolei:

1. Czy gracie na GameSpy czy może hamachi czy coś takiego

Zazwyczaj gramy przez GameSpy, chociaż zastanawiam się ostatnio czy nie lepiej będzie bezpośrednio po ip.

2. Czy macie serwer

Jak wyżej, zazwyczaj gramy przez GameSpy, więc serwer stawiamy w grze. Wyjątkiem jest teamspeak (komunikacja głosowa w fsx często szwankuje), do którego ja stawiam serwer.

3. Czy można z wami polatać (w końcu wiadomo lepiej z kumplem niż z newbie )

Oczywiście można, chociaż ostatnio latamy dość rzadko bo czasu mało ;)

Z mojej strony pytanie: jakie masz samoloty, czym najbardziej lubisz latać? Postaramy się zrobić coś, żeby każdy był zadowolony :)

Matie

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: Sierpnia 14, 2009, 22:27:46 »
Dzięki za odpowiedź ;)) Generalnie to lubie wszystkimi samolotami latać, mam Acc. więc i f18, bo widzę, że chyba lubicie latać takimi maszynami a z płatnych mam tylko Mooney'a M20J od Carenado (piękny samolot ;P). Na koniec chciałbym podziękować, że tak życzliwi jesteście dla tych mniej "ograniętych" w tym temacie, może kiedyś polatamy możesz napisać na forum jak będziecie stawiać serwer ;)
Pozdrawiam

laqum

• Gość
« Odpowiedź #369 dnia: Sierpnia 15, 2009, 17:26:35 »
Witam

Niedługo bede posiadaczem FSX Deluxe więc chcialbym aby jakis juz "wyśmigany" pilot nauczył mnie co i jak. Chodzi mi głównie o acid/stary itp. bo nie kumam zabardzo tych bajerow a gralem duzo w starsze wersje i tam nie bylo niczego takiego :(

Najelepiej jakas cessna bysmy polatali bo wole najpierw na małej maszynce pośmigać, a potem "tubą" 747 aż wkoncu dojde do f16 jak jest :) :)

P.S oglądałem tutoriale od microsofta ale dowiedzialem sie tylko ze facet który mówi w poradniku ma na imie Dixon Gillette ^^

@EDIT zapomniałem
moje GG:9014089
lub poprosty na PW

« Odpowiedź #370 dnia: Sierpnia 15, 2009, 17:58:46 »
Po pierwsze myślę, że zacznij od angielskiego bo w lotnictwie jest on językiem podstawowym/uniwersalnym i czy to frazeologia czy proste nazywnictwo, umiejętność rozumienia tekstu jest potrzebne. Chodziło Ci chyba procedury SID i STAR - dało się wykonywać w FS8 FS9 i w każdym symulatorze z nawigacją VOR/DME albo FMC a nawet GPS defaultowy na upartego jest w stanie pomóc. Jeżeli chodzi o naukę to do diaska, ilu takich jak Ty było już i zadawało takie same pytania, mi nie pozostaje nic innego jak udzielić takiej samej odpowiedzi: nikt, nikogo, niczego jeszcze na świecie nie nauczył, materiały do nauki są na tym forum, dobra pomoc o nawigacji znajduję się na forum aztec.pl, na dodatek zajrzyj na aviation.home.pl lub strony inne o nawigacji, lotnictwie wirtualnym bądź prawdziwym, wszystko tam jest opisane tak rzeczowo i łatwo, że wszystko od razu wchodzi do głowy. W razie wątpliwości szukaj w google, jeśli nie znajdziesz w google, poszukaj na forum, jeżeli i to nie poskutkuje poszukaj na innym forum, jeżeli wszystko nawali napisz nowego posta z danym pytaniem.
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

laqum

• Gość
« Odpowiedź #371 dnia: Sierpnia 15, 2009, 18:14:48 »
Ale mi chodzi tylko o to zeby z kims polatac i dowiedziec sie czy mozna obejsc ten sid star ? i latac na zwyklym gpsie no chyba ze jest jakis add-on ktory pkoazuje na mapie lub cos mapopodobnym linie jak mam leciec aby bylo najlepiej.

P.S jeśli chodzi o angielski to nie ma co sie martwic. Poprostu nie chce mi sie ogladac tych filmikow na youtube ktore pokazuja poradnik pilotażu...

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #372 dnia: Sierpnia 15, 2009, 19:24:48 »
Jeżeli chcesz latać 4fun to nie potrzebne ci procedurki, natomiast jeżeli planujesz zabawę na Vatsim, to niestety będziesz musiał sie sporo nauczyć . Cessna na początek będzie ok. Tak jak napisał tomcat -dużo czytaj, trenuj offline, jeszcze raz trenuj , czytaj i trenuj... ;-). A F16 to płatny od Aerosoftu/ widzę że raczej 4fun preferujesz/.

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

laqum

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: Sierpnia 15, 2009, 20:17:56 »
Ok więc tak
nie chce latać 4fun tylko planuje juz takie poważne loty...
Co do VATSIM to chyba ni wypali poniewaz ja zakupilem FSX a ztego co przeczytalem to tam trzeba miec FS2002 i 2004...a na FSX jeszcze nie znam żadnej sieci :(

A mam pytanie powiedzmy, że mam FS2004 i gram na VATSIMIE i czy musze zeby tam latac np z Okęcia do Łodzi to mieć jakis SID/STAR ??? czy bezniczego też mogę smigać ???

Wiem początki sa najgorsze :)

« Odpowiedź #374 dnia: Sierpnia 15, 2009, 20:32:21 »
nie chce latać 4fun tylko planuje juz takie poważne loty...
czy mozna obejsc ten sid star ? (...)Poprostu nie chce mi sie ogladac tych filmikow na youtube ktore pokazuja poradnik pilotażu...
Sam sobie przeczysz. Z takim podejściem, to nie masz nawet co myśleć o lataniu na Vatsim.
Bez podstaw jakimi są klasyczna nawigacja, przepisy, frazeologia, znajomość samolotu, to się tylko ośmieszysz i w krótkim czasie zarobisz bana.
W sieci jest multum poradników, ale trzeba chcieć je przeczytać, a nie szukać sposobu na ominięcie nauki. To nie gimnazium, w którym da się odpisać od kolegi. Tutaj to nie przejdzie...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11