Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143869 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #450 dnia: Grudnia 19, 2010, 12:15:37 »
Może zorganizować coś świątecznego z F-16 ? Można tanio kupić IRIS, poza tym są też jakieś freeware. W innym wątku już taka propozycja padła jakiś czas temu. Może w okresie świątecznym albo noworocznym zbierze się kilkanaście osób na wspólny lot wokół Polski aby chronić naszej przestrzeni powietrznej :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #451 dnia: Grudnia 19, 2010, 12:57:30 »
Irisowego F-16 mam, tego od Aerosoft nie, jakby termin mi pasował, to chętnie :)

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #452 dnia: Grudnia 19, 2010, 14:17:40 »
Może zorganizować coś świątecznego z F-16 ? Można tanio kupić IRIS, poza tym są też jakieś freeware. W innym wątku już taka propozycja padła jakiś czas temu. Może w okresie świątecznym albo noworocznym zbierze się kilkanaście osób na wspólny lot wokół Polski aby chronić naszej przestrzeni powietrznej :)

Ja jestem za. Podobnie jak Emp też IRIS-a mam zaś z darmowymi zamiennikami F-16 to tylko Mitsubishi F-2 (Japońska wersja F-16). Jest też Dannego Garniera F-16 ale brzydka okropnie obie dostepne na simviation

« Odpowiedź #453 dnia: Grudnia 19, 2010, 14:32:07 »
Super, jak się uzbiera z 10 osób to można ustalić termin, trasę przelotu, i jak skonfigurować FSX'a żeby każdy widział innych jako F-16 pomimo różnych "producentów".

« Odpowiedź #454 dnia: Grudnia 20, 2010, 10:34:23 »
W razie czego mam F-16 zarówno Iris, jak i Aerosoft - mogę polatać.

Tutaj jest parę lotnisk wojskowych http://www.kahl.cba.pl/ - co prawda Mińsk Maz. i Malbork to lotniska Mig-ów, ale można wykorzystać do zabawy.

Można zrobić to też tak, aby osoby nie mających płatnych dodatków F-16, a nie chcące "latać" kiepskimi darmowymi zmodyfikowali sobie to tak, aby ich darmowe F-16 zastępowały płatne (nazwa) i mogli obserwować maszyny "współlataczy" jako F-16 (nie ma znaczenia wtedy kokpit i funkcje, bo i tak obserwować będą je tylko z zewnątrz), a sami latali defaultowym F-18 i zrobi się takie ćwiczenia międzynarodowe i udziałem USA.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2010, 07:09:44 wysłana przez Razorblade1967 »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #455 dnia: Grudnia 20, 2010, 13:49:40 »
Może się przydać do lotu:

http://dl.dropbox.com/u/202612/FSX/EPKS_X.7z

AFCAD EPKS + kilka hangarów. Bardzo mało testowane, mogą być tam błędy, zarówno techniczne, jak i merytoryczne. :)

« Odpowiedź #456 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:37:41 »
Witam,
ja się z chęcią załapie na takie loty, właśnie instaluje FSX i Irisa.
  Pytanie, czy może być "goły" FS, czy potrzebne są jakieś dodatki typu REX itp? Czy oprócz EPKS są  inne scenerie ( Wojskowe lotniska), lub sam AFCAD?
Dawno nie bawiłem się FSX, stąd moje pytania. :)

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #457 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:50:24 »
......................

REX to przecież pogodynka chcesz instalujesz nie chcesz to wiadomo. Ważne tylko co byś Waść miał "jaszczembia"  i scenerię odpowiednia :)

« Odpowiedź #458 dnia: Grudnia 20, 2010, 19:45:50 »
Jastrząb jest, scenerie cały czas szukam nowe. Trochę polatałem tym Irysem i muszę powiedzieć, że brakuje mi tam wyświetlania samego HUD i "Fly-By-Wire" to jakaś atrapa :). Ale, narzekać nie będę, muszę się przestawić z niezastąpionego Falcona na Irysa, dam radę.

Jeśli dojdzie do takiego lotu, będę gotowy. :)
Pozdrawiam.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #459 dnia: Grudnia 20, 2010, 19:49:05 »
Na konsoli po prawej kliknij przełącznik z czerwoną osłonką, to Ci włączy automatycznie wszystko, wliczając HUD.

Fly-by-wire w FSX ma chyba tylko SuperBug.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 19:56:05 wysłana przez empeck »

« Odpowiedź #460 dnia: Grudnia 20, 2010, 19:53:58 »
Na konsoli po prawej kliknij przełącznik z czerwoną osłonką, to Ci włączy automatycznie wszystko, wliczając HUD.
Mi chodziło o sam HUD  na ekranie, nie w kokpicie 3D ;).

empeck

• Gość
« Odpowiedź #461 dnia: Grudnia 20, 2010, 19:56:37 »
Ups :)

« Odpowiedź #462 dnia: Grudnia 20, 2010, 20:36:53 »
"jaszczembia"
Chyba "Jaszczompa" - bo tak go swego czasu "ochrzczono".  :118:

A poważniej - to mam propozycję , aby organizator lotów przemyślał podał lotniska potrzebne do ściągnięcia w formie scenerii. Podał linki itd. Skoro to ma być większe przedsięwzięcie to trzeba to uzgodnić wcześniej:
- dopuszczalne samoloty jak mniemam chodzi o F16 od IRIS (i ich darmowe zamienniki - skąd, jaki , jakie skiny i jaką nazwę w konfigu wpisać, aby był widoczny jako F-16 od Iris)
- lista lotnisk, które trzeba ściągnąć i skąd (linki);
- program do łączności czyli czy TS 2 czy 3, albo łączność defaultowa z FSX (to wtedy na jakie częstotliwości).

Porządek musi być - nawet lotnictwie wirtualnym.  :002:

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #463 dnia: Grudnia 20, 2010, 21:14:15 »
.....

Może być "jaszczomp". :)

Co do lotnisk to pierwszy kandydat to Mielec* ( EPML) powinno być na Simviation jak nie to wołać bo mam to na dysku i mogę się podzielić
Kolejne to Zegrze Pomorskie* (EPKO)

* obie scenerie świetnie funkcjonują pod FSX+ACC i są nad wyraz lekkie.

Mnie to się tak to widzi żeby sobie taki lot z miedzy lądowaniami walnąć można by nawet ściemniać że to patrolowy lot :) A że samemu to tak do ( tam gdzie plecy tracą szlachetną nazwę) to ja się pisze na wszelkie rozwiązania.

« Odpowiedź #464 dnia: Grudnia 20, 2010, 21:27:43 »
EPML, znalazłem tutaj:
http://library.avsim.net/esearch.php?DLID=&Name=&FileName=epml_20x.zip
Możesz wrzucić jakiś link do EPKO? Wszystko co znalazłem na "Guglarce" jest pod FS9. Chyba, że te działają w FSX?