Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 215014 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kapulet

• Gość
Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #150 dnia: Kwietnia 26, 2008, 08:45:41 »
Bo nigdzie nie mogę znaleźć... :005:

Jak nie ma pod tym linkiem to znaczy, że "lipa", ale nie ma się nad czym zastanawiać bo program jest moim zdaniem najlepszym dodatkiem jakie widziałem do FSX-a. Kosztuje 100,54 zł i daje taki efekt realizmu jakiego dotąd nie spotkałem (chmury, niebo i woda - to oferuje FEX). http://www.il2forum.pl/index.php/topic,9573.msg166659.html#new. Do FEX-a dostaje się własne konto, na które trzeba się logować przy każdorazowym uruchomieniu programu, oprócz tego dostępne są różne warianty chmur, wody i nieba, które można sobie ściągnać ze strony producenta w menu programu. Oczywiście w samym programie również jest ich mnóstwo do wyboru.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Kwietnia 26, 2008, 10:33:10 »
A jak do wypada na tle XG? Bo prawde powiedziawszy zdecydowanie wole czystego FSX niz XG...

(mógłbyś zamieścić skrina z warunkami lato, dzień, pogoda ładna (z gotowych zestawów FSXa)?

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Kwietnia 26, 2008, 11:00:26 »
mógłbyś zamieścić skrina z warunkami lato, dzień, pogoda ładna

To masz tam w fotkach z "Lublinek nad Puerto Rico".

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Kwietnia 26, 2008, 11:38:42 »
Na szybko - Las Vegas, godzina 12:00, ładna pogoda (FSX), lato.  FEX

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Kwietnia 26, 2008, 19:59:21 »
NO REWELACJA!
Zakładam nową skarbonkę :)

ps. ten spitfire ma działające KMy? Planuję niebawem kupić BF109 :]

« Odpowiedź #155 dnia: Kwietnia 26, 2008, 21:49:26 »
ps. ten spitfire ma działające KMy? Planuję niebawem kupić BF109 :]

1. Spitfire jak rozpoznaje ze zdjęć to z RealAir (bardzo ciekawy dodatek), ale nie ma imitacji działającej broni pokładowej. Krótki opis tego dodatku wrzuciłem tutaj http://www.il2forum.pl/index.php/topic,9907.0.html

2. Jesteś pewny, że Bf-109 (nie napisałeś jaki) , który chcesz kupić jest w pełni kompatybilny z FSX Acc/SP2?

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Kwietnia 27, 2008, 00:51:03 »
Acceleration i SP 2 nie mam. A chcę kupić to:
http://www.sklep.pilots.pl/product_info.php/products_id/442

« Odpowiedź #157 dnia: Kwietnia 27, 2008, 06:52:16 »
Acceleration i SP 2 nie mam. A chcę kupić to:
http://www.sklep.pilots.pl/product_info.php/products_id/442

Samoloty z serii Flight Replicas nie są w pełni kompatybilne z Acc/SP2 - o ile się orientuję to działają bez problemu tylko z FSX SP1. Radzę się zastanowić czy warto?

Acceleration jest płatny, ale SP2 to darmowy patch i może Ci być potrzebny jeżeli będziesz chciał być kompatybilny sieciowo z osobami używającymi FSX Acc, albo mogą go wymagać kolejne wychodzące dodatki.

Jeżeli chodzi o BF-109 to zdecydowanie od tych z serii "Flights Replikas" poleciłbym produkt Shockwave
- albo jako pojedynczy Bf-109E3/E4 http://www.shockwaveproductions.com/store/solo/bf109/
- albo jako zestaw mysliwców z DWS czyli Wings of POWER II “WWII FIGHTERShttp://www.shockwaveproductions.com/store/wwiifighters/

Za Shocwave przemawia przede wszystkim jakość (znacznie wyższa niż produkty "Flight Replikas"), ale i cena jest atrakcyjna.

Na razie jedynym myśliwcem Shockwave w pełni wykonanym pod FSX jest P-40 (zdecydowanie polecam - produkt wysokiej jakości) i ten chodzi bez zarzutu bez względu na wersję FSX. Natomiast wcześniejsze myśliwce tej firmy w tym właśnie BF-109 są w pełni kompatybilne z FSX SP1, natomiast w FSX Acc/SP2 występują pewne bugi graficzne - może wyjdzie obiecana łatka, która to poprawi? - ale wątpię, bo coś cicho na ten temat - a szkoda bo to świetne produkty i szkoda, że nie chodzą prawidłowo z FSX Acc/SP2  :005:.

Natomiast o ile się orientuję to Bf-109 z Flight Replikas powoduje poważniejsze problemy. Ponieważ jednak nie używam tej serii (testowałem kiedyś, ale przed Acc), a o problemach wiem z opowiadań kolegów to lepiej dokładnie to sprawdź zanim kupisz ten dodatek.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2008, 06:59:15 wysłana przez Razorblade1967 »

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Kwietnia 27, 2008, 15:05:32 »
Hmm... acceleration na razie nie planuję, bo cały czas siedzę na winXP.
A jak wypada odwzorowanie modelu lotu w tych przypadkach BFki?
Za Flight Replikas przemawia oryginalnie nagrany dźwięk silnika  :karpik
Serio zależy mi na tym :P Jestem od lat fetyszystą BF109  :banan

empeck

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Kwietnia 27, 2008, 15:13:45 »
Tu nie chodzi o Acceleration, ale o SP2. Z SP2 nie bardzo działają samoloty zrobione pod FS9, a takie niestety są wszystkie Bf-109 dostępne na rynku. Mike, autor samolotów z serii Flight Replicas, pracuje w tej chwili nad FSXową wersją Me-262, czy zabierze się za konwersję Bf-109 nie wiadomo.

Jeśli o mnie chodzi, nie mam w tej chwili w FSX ani jednego samolotu z FS9.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Kwietnia 27, 2008, 15:22:24 »
1.A co właściwie daje SP2. I dlaczego FS po instalacji wyświetla info, że brak aktualizacji i daje link do SP1?

2. Jeszcze na moment wracając do FEX - czy ktoś mógłby zamieścić skrin z warunkami lato/dzień/burza (tworzące się burze), bo wszędzie na skrinach pokazują tylko ładną pogodę;)

« Odpowiedź #161 dnia: Kwietnia 27, 2008, 15:37:42 »
Hmm... acceleration na razie nie planuję, bo cały czas siedzę na winXP.

A kto powiedział, że FSX Acc i XP się gryzą? Po instalacji Acc lub Sp2 możesz wybrać korzystanie z DX9 bądź DX10.

1. Rozumiem, że nie zamierzasz nigdy korzystać z multiplayera? Bo aby uzyskać tzw. "kompatybilność sieciową" to FSX Acc/SP2 w zasadzie będzie wymagany.

2. Jeszcze raz: Acceleration to płatny dodatek do FSX, który wnosi dodatkowe maszyny, misje i scenerie. Jego darmowym odpowiednikiem jest darmowy patch Service Pack 2, który zapewnia m.in kompatybilność sieciową, możliwość korzystania z Dx10. Może on być też wymagany przez nowsze dodatki do FSX. Za pewien czas możesz być zmuszony do zainstalowania Service Pack 2 (jeżeli ni kupisz w między czasie Acceleration)

Zerknij na stronę producenta (tej informacji nie ma na pilots.pl): http://www.skyunlimited.net/developer_id2.htm

Samoloty serii BF-109 mają uwagę: "FS2004 (Will work in FSX sp1)" - zastanów się bo potem możesz żałować wydatku, gdy będziesz chciał/musiał przejść na FFSX Acc/SP2

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Kwietnia 27, 2008, 16:01:49 »
No to faktycznie klops  :005: Pozostaje czekać z nadzieją na tę łatkę.
Razorblade odezwij się kiedyś na GG/tlen to jeszcze popytam o coś tam ;) Pozdro.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #163 dnia: Kwietnia 27, 2008, 16:57:28 »
Na razie jedynym myśliwcem Shockwave w pełni wykonanym pod FSX jest P-40 (zdecydowanie polecam - produkt wysokiej jakości) i ten chodzi bez zarzutu bez względu na wersję FSX. Natomiast wcześniejsze myśliwce tej firmy w tym właśnie BF-109 są w pełni kompatybilne z FSX SP1, natomiast w FSX Acc/SP2 występują pewne bugi graficzne - może wyjdzie obiecana łatka, która to poprawi? - ale wątpię, bo coś cicho na ten temat - a szkoda bo to świetne produkty i szkoda, że nie chodzą prawidłowo z FSX Acc/SP2  :005:.

O ile wiem, SW zacznie pracę nad upgradem WWII Fighters po wydaniu swojego cywilnego Boeinga z serii "Wings of Silver". Będą to samoloty skompilowane SDK do FSX. Mam nadzieję, że przeróbkom ulegną też tekstury zewnętrzne i wprowadzone zostaną bump mapy i speculary. Pozostaje czekać.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Kwietnia 27, 2008, 17:13:51 »
Mój Bf-109 od Shockwave się nie może tego upgradu doczekać :)