Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 215378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #255 dnia: Lutego 17, 2009, 22:01:21 »
Witam
Nie wiem czy było, ale na SimForums.com
http://www.simforums.com/forums/forum_posts.asp?TID=26352&PN=3
fotki z GEX Europe. Warto popatrzeć :-) dużo screenów.
W sklepie pilots.pl zapowiadany na 06.03.
PS. Żeby Polska w połowie tak wyglądała jak na tych obrazkach, to do szczęścia więcej nie trzeba.
« Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2009, 22:06:59 wysłana przez castor »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: Lutego 17, 2009, 22:32:05 »
W przypadku Polski zdecydowanie bardziej podobają mi się textury defaultowe.
W tym GEX nie poprawiono podstawowej dla mnie rzeczy - wszystkie pola są zdecydowanie za małe. Bardziej mi to przypomina setki sadów i trawniczków. Kolorystyka też jest do dyskusji, ale to już bardziej kwestia gustu.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #257 dnia: Lutego 18, 2009, 07:53:16 »
Też mi się ten addon kompletnie nie podoba.
GEX Europe i USA mają sens, jeżeli używamy wyłącznie defaultowego landclassu. Inaczej, przy landclass z UTX, czy Cloud9, mamy ppmieszane trekstury z USA i Europy.
Mam GEX USA. Sam w sobie jest to super dodatek. Niestety, gdy używamy defaultowej europejskiej zimy (brązowe pola), to GEX doda nam zielone miasta i zielone podkłady pod lotniska. W dodatku o innym odcieniu niż te Millsa. Tworzy się mały bałaganik :) Boję się, że podobnie mogłoby być z włączonym GEX Europe. Wszystko miałoby sens, gdyby (a może tak będzie), oba addony korzystały z tej samej palety barw, różniąc się oczywiście układem pól.
Zgadzam się ze Zgreddem odnośnie siatki pól. Jak na Polskę są za małe. Na obrazkach pokazane są pola ze Szwecji oraz Niemiec. W defaultowym FSX oba te kraje wraz z Polską wchodzą do tego samego regionu geograficznego, stąd nasz kraj wyglądać będzie identycznie. Domyślne tekstury podobają mi się znacznie bardziej, bo mają układ pól charakterystyczny dla Polski.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #258 dnia: Lutego 18, 2009, 08:08:37 »
GEX-a USA można połączyć z UTX USA, jest opcja w menu. Może i dla Europy będzie taka opcja.

« Odpowiedź #259 dnia: Lutego 18, 2009, 13:27:46 »
Pozwoliłem sobie zrobić porównanie. Moim zdaniem pola za małe, ale kolory bardziej nasycone przez co ładniej wygląda, tylko gdzie w GEX żółte pola pszeniczne? A jeżeli nie będzie prawidłowo współdziałało z utx to ten produkt można sobie w ogóle darować.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: Lutego 18, 2009, 13:30:22 »
Do tego dodaj dużą ilość drzew iglastych, które u nas na polach raczej nie rosną, to GEX sprawia jeszcze gorsze wrażenie :D

Podpiszę się pod postem Lucasa.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: Lutego 18, 2009, 14:12:10 »
Mi akurat bardziej nasycone kolorki też nie podchodzą. Ten dodatek ładnie będzie oddawał klimat Normandii ^^

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #262 dnia: Lutego 18, 2009, 22:31:33 »
GEX USA z UTX USA - lotnisko 96GA, miasto Williamson, stan Georgia.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Lutego 19, 2009, 09:08:09 »

« Odpowiedź #264 dnia: Lutego 21, 2009, 14:06:25 »
Poza smugami panowie od REX'a udostępnili również do ściągnięcia teksturki trawy:

http://www.realenvironmentxtreme.com/REX_GRASS.zip

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #265 dnia: Lutego 26, 2009, 08:45:02 »
Horizon - VFR Generation X Vol. 2 Central England & Mid Wales

Jedna z 3 części. Dość duża jeśli chodzi o instalację. Przy teksturach 1.2m zajmuje ponad 20GB. Jeśli będziemy chcieli całość to około 60 GB :001: Nie mało, choć szkoda, że sceneria nie zawiera zbyt dużo autogenu. Mimo tego widoki z latania nad pięknie dopracowanymi fotosceneriami są miłe.

« Odpowiedź #266 dnia: Lutego 26, 2009, 12:12:55 »
Nie razi Cie ten brak autogenu przy VFR? Myslalem kiedys o tej scenerii (jest tez alternatywa od JustFlight) ale za bardzo plaskie wszystko na okolo.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #267 dnia: Lutego 26, 2009, 12:56:53 »
Zdziwiła mnie wielkość GB na taki obszar. Może coś w tym jest bo powyżej 1500 metrów obiekty sprawiają wrażenie 3D. Jeśli chodzi o ukształtowanie terenu wydaje mi się, że jest bardzo dobre. Może to zasługa Globala. Mimo wszystko było by bardziej ciekawsze z autogenem np. jak VFR Germany+German Landmarks. Może dodadzą kiedyś 3D.

« Odpowiedź #268 dnia: Lutego 26, 2009, 13:28:36 »
Wg autorow "3D Objects" jest w produkcji. Pomysle nad tym jak wszystko bedzie gotowe.

« Odpowiedź #269 dnia: Lutego 26, 2009, 16:20:21 »
Dla fanów Holandii

- darmowe scenerie w postaci 5 DVD pod tym adresem: http://www.nl-2000.com/nuke/
Szkoda, że Polska tak nie zrobiona ;-(
Ponadto - masa dodatków i samolotów m. in. Tu-95 bear na: http://www.fs-freeware.net/
Lukas