Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 215049 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #405 dnia: Grudnia 26, 2009, 01:47:11 »
Sam FSX ani FS9 takiej opcji nie oferuje. Niektóre płatne modele samolotów mają wbudowany podstawowy model zniszczeń, np B17 od A2A, ale o ile się nie mylę, nawet tu skrzydła się nie łamią. Może w takim razie lepiej omijać wieże z daleka, albo polatać w innym symulatorze?

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: Grudnia 26, 2009, 12:48:18 »
Ja tak troche z innej beczki.
Otóż nabyło mi się kilka maszyn z "wentylatorem" na grzbiecie.(aż 3-y) i teraz. takie moje pytanie. Gdzie  w jakich miastach znajdę helipady. Wiem że jest w Tokyo (10 minut lotu w kierunku portu od RJTT) . Ale czy jeszcze gdzieś??
Obleciałem wszystkie wieksze miasta i tylko w w/w mieście trafiłem na takowy helipad.
Czy są jeszcze gdzieś takowe miejsca czy tylko to jedno ?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #407 dnia: Grudnia 26, 2009, 21:34:45 »
Wyszła beta dwójki FSRecordera.

http://www.fs-recorder.net/downloads.php

Offline kargul14

• *
  • kargul14
    • Link Cargo FSa
« Odpowiedź #408 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:56:13 »
To ktoś ma chęć zrobienia DOL  :011: :011: Jak coś to służę  :013: pomocą :014:. :banan

BartekTEO1908

• Gość
« Odpowiedź #409 dnia: Stycznia 26, 2010, 23:17:39 »
Witam wszystkich jestem tu nowy. Mam do was pytanie macie może jakiś link do scenerii EPZG ?? Tylko darmowej!!  Pozdrawiam!!

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #410 dnia: Stycznia 27, 2010, 09:41:47 »
Tutaj masz wykaz darmowych scenerii do FSX dla wszystkich krajów, w tym Polski:
http://walhalla.mine.nu/fsx.php

EPZG nie ma, choć istnieje taka do FS2004. Ale nie polecam instalowania ich do Dziesiątki, bo jest za dużo błędów.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

BartekTEO1908

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Stycznia 27, 2010, 16:50:36 »
A do 2002?? Mam właśnie tą wersje. Scenerie działają praktycznie na każdą wersje symulatora. Bo prawie wszystkie scenerie w FS mam pod 2004.

PS: Szukałem dłuższy czas ale nie udało mi się nic znaleźć oprócz EPMO. Ma ktoś link do dobrych scenerii polskich lotnisk wojskowych?? Nie chodzi mi o sam land class, tylko o w miarę dobrą scenerie.

« Odpowiedź #412 dnia: Stycznia 31, 2010, 13:36:40 »
Zna ktoś jakieś godne do polecenia dodatki z misjami (płatne lub free)?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline kargul14

• *
  • kargul14
    • Link Cargo FSa
« Odpowiedź #413 dnia: Lutego 20, 2010, 21:31:59 »
Ktoś by   mógł zrobić hangary do EPKS W FSX ?? Mam zdjęcia  hangarów  :002:

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #414 dnia: Lutego 20, 2010, 23:09:11 »
Ktoś by   mógł zrobić hangary do EPKS W FSX ?? Mam zdjęcia  hangarów  :002:
Po co robić, jeśli są zrobione? Google Twoim przyjacielem jest! Wystarczy trochę chęci kargul14 i wpisać słowa  kluczowe, wynik jest natychmiastowy...
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #415 dnia: Lutego 25, 2010, 04:04:40 »
Cześć mam takie pytanie, jakie dodatki byście polecali do FSX załóżmy że kasa nie gra roli? Aktualnie posiadam ASX i X Graphics, Ultimate Terrain: Europa, USA i Kanada to samo z Xclass, planuje dokupić FS Global 2010 i fotorealistyczną Warszawę z wieżowcami. Czy warto inwestować w REXa mając ASX?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #416 dnia: Lutego 25, 2010, 07:43:10 »
Czy warto inwestować w REXa mając ASX?
Dla tekstur oczywiscie, ale dla odwzorowania pogody nie. Lepiej wlaczyc AS X by zaciagnal METAR a tekstury brac z REX (wzór niedościgniony)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #417 dnia: Lutego 25, 2010, 07:57:13 »
FSGlobal moim zdaniem nie jest jakąś rewelacją. Sporą część swiata można uzupełnić za darmo na przykład tutaj: http://www.simviation.com/fsx_terrainmesh.htm

Warszawę foto mam zainstalowaną tylko dla wieżowców i tylko dlatego że kupiłem ją wcześniej, to dodatek do FS2004 i rozdzielczość tekstur jest znacznie słabsza niż standardowych FSXowych. Wolę zwykłe tekstury plus UTX.

Z ciekawszych rzeczy może coś z serii FTX, na przykład planowany na dniach Pacific North-West (PNW). No i może fotosceneria Tatr?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #418 dnia: Lutego 26, 2010, 06:57:52 »
FSGlobal sobie kupie chce by pro :020: można powiedzieć że to podstawa i powiniennem od tego zacząć, Warszawę też dla wieżowców właśnie. Czy REX bardzo zwalnia kompa w porównaniu do X Graphics (mam silnego czterordzeniowca, 4 giga ramu i HD 4870)?

« Odpowiedź #419 dnia: Lutego 26, 2010, 07:19:12 »
U mnie tekstury z REXa zabierają mniej fps, niż te od X Graphics.