Autor Wątek: Pliki SFS - otwarte !  (Przeczytany 50652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kamyk

• Gość
Odp: Pliki SFS - otwarte !
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 03, 2007, 13:16:31 »
Moglby ktos podac instrukcje jak zmiany wrzucic z powrotem do pliku .SFS?

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 03, 2007, 13:17:29 »
To teraz przygotować byłoby miło jakiś mod forumowy, jak tylko się to nieco rozpowszechni...

No wiecie... Tak po cichu... Można by wreszcie zrobić z Foczki i Mietka prawdziwe Jägery ;) Ale wiecie - to tylko taka cicha propozycja i równie nieśmiała :)

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 03, 2007, 13:22:10 »
Dawno "Słoneczko" nie było takie aktywne:
http://www.sukhoi.ru/forum/search.php?searchid=886674
Coś zabolało, czy jak??
Извините, нет совпадений. Попробуйте указать другие темы.
Trzeba się zarejestrować by to zobaczć ? Nie rozumiem совпадений, a słowników jak na lekarstwo :015:
No wiecie... Tak po cichu... Można by wreszcie zrobić z Foczki i Mietka prawdziwe Jägery ;) Ale wiecie - to tylko taka cicha propozycja i równie nieśmiała :)
Taa a ze spita lerche ale będzie bur@#$ :020:
Cziter  :118:

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 03, 2007, 13:32:43 »
Taa a ze spita lerche

Lepiej nie szerz tutaj takich herezji, bo jeszcze przez przypadek możesz bezpowrotnie stracić kolano :118:

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 03, 2007, 13:38:50 »
To znaczy, że Olo uciekł przed prześladowcami  :004:.
Tu jest cały temat:
http://www.sukhoi.ru/forum/showthread.php?t=47588
W wypowiedzi Tygrysa205 widać główne zagrożenie tej arkadówki.
Sporo ludzi będzie chciała poprawić właśnie te maszynki, którymi lubi bawić się najbardziej.
Czyli lepiej wogóle tej kupy nie ruszać, bo gra online będzie bez sensu.
Wygląda jednak na to, że pojawi się 4.09 z nowym systemem kodowania SFS-ów i będzie na jakiś czas spokój, potem QTim znowu coś wygrzebie, ale wtedy to miejsce obecnej arkadówki zajmie inna - SoW.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 03, 2007, 13:40:06 »
Sun:
Nie zacytowałem wszystkiego.

Angel:
A jakie wersje :D ?

bartek:
Pliki sfs to są wewnętrzne pliki gry ił2, zmiana ich pozwala na dowolne zmiany w całej grze.

Geni:
Przy takim dostępie do plików, można napisać własny moduł weryfikacji poprawności plików, tak aby np wszyscy mieli tego samego moda, tak to wygląda w przypadku innych gier.

Historia podobno jest taka: Ruskie rozpracowało tu już w w 2002, i wypuściły tylko taki filmik jak ktoś na pulpicie otwiera plik sfs, wielokrotnie informowany Oleg i jego ekipa ignorowała ich, jak w końcu się Oleg za to zrobił i poprawił zabezpieczenie w w 1946 czy troszkę wcześniej, zrobił to tak maksymalnie olewczo... że się chłopaki zdenerwowały, później za pretensje do Olega, że nic nie robi dostali parę banów to powiedzieli sobie że jak tak to tak.... i puścili w świat.
Zdaje się że to co wypłynęło to otwiera tylko stare wersje do otwierania nowszych wersji plików sfs narządko jest zrobione ale nie wypuszczony ( albo jeszcze do tego nie doszedłem).

Jak załadować zmienione plik z powrotem, nie wiem trza czytać forum ruskie...

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2007, 13:46:24 wysłana przez Josiv »
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 03, 2007, 13:46:13 »
Lol !!! Pal licho kolana :004:
Ale interesuje mnie jedna rzecz. Jak to będzie w sieci, czy mój samolot będzie się zachowywał tak jak sobie go zmodyfikowal host, czy raczej wg. mojego SFS? A moze nic się nie zmieni?

EDIT>>
Josiv już chyba mi wyjaśnił.... :001:
Czyli można trafić na serwer, gdzie Foka będzie się kręcić ciaśniej niż Czajka....omg.... :121:
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2007, 13:54:12 wysłana przez Glebas »

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 03, 2007, 13:51:20 »
Historia ponoć jest też taka że sam Oleg to "wypuścił". Skoro mają wydać BoBa to warto "uśmiercić" stary tytuł żeby ludzie w to nie grali tylko lecieli do Empiku po nowy towar. Tylko czemu tak wcześnie? Myślałem że do Świąt się jeszcze nalatam.

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 03, 2007, 14:29:06 »
E tam od razu zagrożenie czy tam śmierć. Tak jak Josiv napisał: ktoś się postara, zrobi taki systemik i wszystko wsio gra. Po prostu będzie się grało na takich "normalnych" serwerach, gdzie będą działały najpopularniejsze i "najlepsze" mody. Oczywiście wybiegam troszkę w przyszłość, ale tak przecież może się stać. Dla chcącego nic trudnego a Oleg i tak już raczej nic nie zrobi w związku z premierą SoW. Z resztą pożyjemy, zobaczymy :)

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 03, 2007, 14:47:02 »
Jeżeli ma być ten 4.09, to pewnie postarają się zabezpieczyć to w inny sposób. No cóż, ale jeżeli stare wersje da się odpalić, to wygląda to nieźle. Znajdźcie tam wpisy do modelu 3d i tekstur i możemy jechać:)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 03, 2007, 14:53:39 »
A co ze starym iłkiem? Rozumiem, że też da się rozkodować?

EDIT:
Czy jest szansa, że polatam Łosiem i jakimś Nachtjagerem (chyna 110ka z antenami była... a schrage musik?? :karpik)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2007, 14:59:02 wysłana przez Sherman »
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline Rolam

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 03, 2007, 14:57:52 »
Dorzucić może jakieś PZLki...

i niech ktoś sprawdzi P11c porównując z monografią... :D

:karpik
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 03, 2007, 15:19:37 »
Geni:
Przy takim dostępie do plików, można napisać własny moduł weryfikacji poprawności plików, tak aby np wszyscy mieli tego samego moda, tak to wygląda w przypadku innych gier.

No to wam powiem jak to się skończy. Ruskie zrobią poprawki swoich maszyn. Potem blue poprawią swoje. Tyle, że nikt się nie zgodzi żeby je połączyć bo jednym będzie pasowało a drugim już nie. Wg. mnie lepiej tego w ogóle nie ruszać, bo do niczego to nie doprowadzi a wręcz spowoduje poważne komplikacje w grach netowych.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

dziki

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 03, 2007, 15:46:20 »
Teraz wiem skąd Youss miał dane do swojego Il2 Compare.
Cziter.
Tzn od dawna podejrzewałem, że ma dostęp do tych plików i może sobie nimi manipulować, a i tak nikt mu nic nie udowodni.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2007, 15:54:01 wysłana przez dziki »

« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 03, 2007, 15:49:28 »
A ja sobie sprawdziłem P-11, co ma w danych (wersja pliku sfs z wersji 4.05) i jest tak jak od dawna podejrzewało większość osób że ma obcięte osiągi :
silnik Bristol Mercury VS2 600KM a jest wpisane 500KM
Prędkość maksymalna (km/h)360 lub 375 a wpisali 310
prędkość nurkowania wpisana 620km/h a powinno być 969km/h wg.większości źródeł, [miało być 696- Później Loku przynaje się do błedu -Jos]
brak wpisanej prędkości wznoszenia i zasięgu, inne samoloty np:iszaki i czajki,gladiatory mają te dane wpisane,sekcja z parametrami wytrzymałości to też jakaś lipa, dla porównania czajka ma te wartości 2x wyższe.W pliku z danymi silnika jest opcja gaśnicy, więc co za problem zmienić  Extinguishers      = 0 na 1

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2007, 14:49:42 wysłana przez Josiv »