Autor Wątek: Pliki SFS - otwarte !  (Przeczytany 50722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pliki SFS - otwarte !
« Odpowiedź #210 dnia: Sierpnia 13, 2007, 19:14:06 »
Możecie sobie pomarzyć Ed :020: :020: :020:

Swoją drogą jestem ciekawy reakcji Ola. Wprowadzi jakieś zabezpieczenia co by nie można było nic mieszać w jego bestsimeverandonlytrue kodzie czy wesprze swe krowy dojne (czyt. NAS :D) i ułatwi modowanie gry. Biorąc pod uwagę BoBa...hmm

« Odpowiedź #211 dnia: Sierpnia 13, 2007, 21:25:10 »
Maddoxa jest trudno zrozumieć. Na pewno nie zrobi już nic sam  to jest nie doda żadnego samolotu czy mapy o czym tak płaczą ludziska - wystarczy spojrzeć na ogromną ilość tematów na tamtejszym forum. Ma wyjść ponoć 4.09 gdzie planowana jest pięknie zrobiona mapa Słowacji oraz co za tym idzie około 160 dodatkowych obiektów (ślicznych i przydatnych) do edytora, co jeszcze -tego nie wiem.
Trochę jest dla mnie z jednej strony niezrozumiałe dlaczego blokują dodawanie do gry na przykład dodatkowych modeli samolotów w końcu nieźle wykonanych przez osoby trzecie.
W sumie może i nie ma się czemu dziwić , BoB wymaga przecież roboty i odrywanie ludzi od niej  to też kładzenie sobie kłód pod nogi-ludki się niecierpliwią. Podobnie rzecz się ma z otwarciem plików gry. Ludziom ślinka pociekła - zaczynają się spekulacje co by tu nie można teraz stworzyć i jak upiększyć grę . Taka polityka ma sens - ludzie nie będą masowo odchodzić od "starego" Peefa z nadzieją na jego modowanie . Owszem , nie tak od razu każdy z graczy rzuci PF i "przesiądzie się" na Storm of War, w każdym razie zawsze dodatkowa możliwość zabawy nad "starym symulatorem" spowoduje że ludzie o nim tak szybko nie zapomną. 
Osobiście obsatwiałbym ,że jeśli grupa Olega ma bardziej pomóc nam użytkownikom w modowaniu "Peefa" poprzez udostępnienie w większym stopniu odpowiednich do tego narzędzi - jeśli w ogóle mają takowy zamiar, to nastąpi to raczej już po premierze BoB-a. Ale to moje osobiste spekulacje.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #212 dnia: Sierpnia 14, 2007, 01:12:19 »
Witam w tym wątku.
Właśnie go przeczytałem i niestety jestem tego zdania co Ramm. Iłek online nam umiera [`] .Jedyna szansa jest wg. mnie taka by Oleg zmodyfikował część online by sprawdzała poprawność lub powstaną oficjalne (firmowane przez Madoxa) ale tworzone przez zapaleńców real mody i ił rozkręci się z nową siłą zwłaszcza wśród fanów real Flight. W każdym innym wypadku będziemy mieli StarW...... Ja też już od jakiegoś czasu nie latam online i tak w ogóle przesiadłem się do FS2004...a w ił2 będę latał offline....jeśli to całe zamieszanie pójdzie w złą stronę....................
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #213 dnia: Sierpnia 14, 2007, 02:53:25 »
Dla osłodzenia dyskusji:

http://www.youtube.com/watch?v=9vw7q60OWTI

Jak ktoś nie widział jeszcze , to niech sobie lepiej zerknie 021
Edelmann, bardzo ładny filmik ale audio bardzo zręcznie podłożone z jakiegoś airshow. Do takich tricków nie trzeba rozkodować gry.  :020:

« Odpowiedź #214 dnia: Sierpnia 14, 2007, 07:54:47 »
Dla osłodzenia dyskusji:

http://www.youtube.com/watch?v=9vw7q60OWTI

Jak ktoś nie widział jeszcze , to niech sobie lepiej zerknie :021:

Eh..., to jest to, co mi się od początku marzyło w tej grze. Z takimi dźwiękami to nawet fm odszedł by na dalszy plan. Może rzeczywiście ktoś kiedyś nad tym popracuje  :037:

« Odpowiedź #215 dnia: Sierpnia 14, 2007, 10:45:53 »
Piniol, dokładnie jest tak jak mówisz. Jeśli ktoś zainteresowany jest to mogę poszperać i podesłać link do oryginalnego filmiku- też YouTube, gdzie jest pokazany oryginalny Mieczysław.

Doe - ja bym proponował się raczej uzbroić w cierpliwość z tak realnymi dźwiękami.NA dobry symulator z dobrymi dźwiękami musimy poczekac i bynajmniej nie mam na myśli BoB Storm of War.
 Weźmy na przykład FS 2004 w którym sprawa z założenia z dźwiękami ma się o niebo lepiej. Mimo to jest niewiele przykładów gdzie samolot ma dźwięki zbliżóne do realnych. Jedynym lekarstwem jest podkładanie do nich zgranych przez pasjonatów gotowych sondpacków pod konkretny silnik. Co najśmieszniejsze z reguły lepsze dźwięki mają darmowe dodatki niż te płatne . Weźmy np Messera z Wings of Power albo "Benka" 747-400 z PMDG, czy Benka 777 od PSS. W przypadku "wielorybów" payware zmiana dźwięków na te zgrywane z reala daje niesamowity efekt. Ułatwieniem jest dostępność i możliwość nagrania dźwięków prawdziwych silników , które w końcu nieomalże na codzień są "w czynnej służbie". Gorzej ma się sprawa z nagrywaniem dźwięków oryginalnych silników z naszych ulubionych warbirdów- z wiadomych względów. Ale niektórzy twórcy symulatorów radzą sobie z tym bezproblemowo :021:. NA przykład chcesz mieć realnie oddany dźwięk silnika MiGa 3 w kokpicie? -Nie ma problemu. Bierzesz odpalasz bardzo popularny w końcu rodzimej produkcji (CCCP) spych gąsienicowy DT 75 i jak znalazł :karpik.
Weźcie sobie posłuchajcie jak nie wierzycie!   :banan
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #216 dnia: Sierpnia 14, 2007, 10:52:55 »
Panowie w temacie 'technicznym' – zaczyna się robić bajzel, proszę was bardzo nie prowadźcie  tam dyskusji jaki samolot 'zmieniać' bo na to miejsce jest właściwie tutaj (luźniejsza dyskusja).

Jednocześnie prośba do adminów – proszę o ostre ściganie nie trzymania się tematów w tej części forum –  jeżeli ma coś nam wyjść, niestety ale porządek musi być a temat techniczny zrobił się nagle dyskusyjny

Kolejna rzecz to od czego właściwie zacząć skoro jeszcze raczkujemy w tym jak ił 2 działa. Na zdrowy rozsądek powinno się zacząć grzebać w maszynie która czujemy że jest najmniej 'spip@$' w il2. Chyba zgodzicie że takim samolotem jest BF z serii E ? jeżeli nie proszę admina o dodanie sondy – “Na jakiej maszynie sprawdzamy działanie silnika il2”

Najchętniej zobaczył bym

1) kolejny temat zawierający tylko dane samolotu (serii E czy tego o wyjdzie z sondy) – taki w którym wszelkie dyskusje były by wywalane,dane były by pewne (coś w stylu działu technik lotnicza gdzie za widzi mi się kulka z lugera) dane powinny być ławo dostępne na forum nie każdy modujący ma własne monografie – a google wyrocznią ostateczną nie jest.

2) Temat w którym testujemy modele Emila czy czegoś tam, zmieniając parametry – dyskutujemy nad tym co te zmiany dały/ jakie są wnioski względem samolotu , silnika gry

3) Temat z wyjaśnieniami do zmiennych co która robi, jak dlaczego również bez dyskusyjny uzupełniany przez admina w miarę rozwoju tematu z pk 2 – dzięki czemu nie trzeba będzie przeszukiwać w przyszłości nastu stron w poszukiwaniu info do jakiejś zmiennej

Na takiej bazie danych może coś zrobimy, inaczej raczej tego nie widzę - tylko czy któryś z adminów ma czas i chęć żeby pilnować 'nas' ?
\___[O}====-
 /OOOOO\

« Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 14, 2007, 12:53:22 »
Edziu - http://www.youtube.com/watch?v=5nj77mJlzrc&mode=related&search=

Zresztą, bardzo chętnie grywałem w CFSa3 właśnie ze względu na dźwięki. A jak wiadomo tam FM był (IMHO) taki...bezpłciowy :joy

« Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 15, 2007, 08:03:06 »
Witam.
Wszedłem do gry on-line ze zmodowanymi dźwiękami. Latałem na HL-u bez żadnych problemów :D

« Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 15, 2007, 13:01:08 »
W jakiej wersji?

« Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 15, 2007, 14:09:53 »
4.08
Latałem na Zeke vs Wildcat i na Spit vs 109s   :064:

« Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 26, 2007, 09:19:49 »
A ja się pobawiłem plikami w grze i wyszło mi coś takiego :D

« Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 26, 2007, 10:05:44 »
A jak się pobawiłeś? :)

Ok, inaczej, co zrobiłeś?
Pozdrawiam.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Sierpnia 26, 2007, 11:12:53 »
Przecież Loku to stary ściemniacz w Photoshopie to zrobił  :P

« Odpowiedź #224 dnia: Sierpnia 26, 2007, 12:18:48 »
No nie wiem. Kiedyś ludzie zrobili sporo modeli samolotów i czekali jak Oleg dogra je do gry. Często tak się nie działo. Może Loku znalazł sposób na dogrywanie nowych maszyn :)
Pozdrawiam.