Autor Wątek: Zbiorcza zamiana dźwięków  (Przeczytany 52682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Zbiorcza zamiana dźwięków
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpnia 30, 2007, 20:36:00 »
Noe, te dźwięki do BF są fajne :)

Jakoś podobają mi się bardziej niż w modzie Wasyego. Przynajmniej nie przypominają helikoptera :)

Mi się podoba.
Pozdrawiam.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpnia 30, 2007, 21:43:45 »
Hello SG2_Wasy. I tested your mod today and I'm really impressed, this is awesome work!

But being a jet fanatic I must admit that jet sounds need improvement. They should be louder and have higher pitch, inside it there's turbine rotating 5000RPM (and more) and no one thought about noise restrictions that days. ;)

I think that good source of samples may be sound packs for MSFS2004, especialy for Tu-134A (loud beast it is):
http://avsim.ru/files.phtml?folder=38&page=3
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

SG2_Wasy

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 31, 2007, 16:58:57 »
Who may make small promomovie about this mod and upload him on youtube?

303_HOLY

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 31, 2007, 19:54:47 »
Heyah.
Myślę,że mam niezły pomysł na krótki filmik ale potrzebuję kogoś na terenie Warszawy kto świetnie porusza się w Adobe Premier albo podobnym programie.
A po drugie primo
Nie wiem dlaczego ale Wasy upiera się przy monofonicznych dźwiękach...Wszyscy, którzy mają co najmniej Creative Live mogą spokojnie implementować dźwięki nagrane w sterele (uwielbiam to słowo) -wiem bo jestem realizatorem dźwięku. Co prawda kiedy włączamy Hardware Acceleration to i tak wszystko jest przestrzenne....
Po trzecie primo
Wysłałem Wasemu znakomite dźwięki do P-47 i...nic :( Nie wiem, może nie doszły?
No i po czwarte...
Uwielbiam odgłosy samolotów. Nic na świecie tak nie brzmi!!!! Dlatego też nie rozumiem dlaczego Wasy niektóre zewnętrzne dźwięki samolotów zrobił bardzo głośno (np: Merlin- no chyba naprawdę lubi ten dźwięk-słychać go, będąc w kokpicie innego samolotu z odległości około 20 kilometrów-sprawdzałem :) przynajmniej w ver 0.82) a inne zupełnie cicho.
I na koniec
Jak wam się podoba dźwięk P-51 lub Spita in cocpit (moja przeróbka dźwięków z P-51 by Shockwave)
Jeżeli chcecie Nagrane w bardzo wysokiej jakości dźwięki in cocpit : P-51,Spita, BF-109...Salute Noe, P-47  to mam i z chęcią się podzielę

Pochwa.... Holy

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 31, 2007, 20:17:24 »
No Holy jeśli spit jest Twój to chylę czoła są najlepsze dzwięki tam, aby nam się udało wszystkie odgłosy zmodować tak jak spita to bajka!!!
A to że słyszysz z kilku kilometrów odgłosy to nie wina za głośnych dzwięków lecz funkcji rozszerzenia w iłku. mam problem właśnie z dzwiękami w misjach jakoś dziwnie mi działają a jak serwer sobie postawie jest dobrze

« Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 31, 2007, 20:20:36 »
Ja bym takiego filma prezentacyjnego chętnie wykonał. Nawet mam pomysł => porównanie, coś w stylu przed i po :021: Jestem na terenie Warszawy, ale teraz nie mam Adobe pro i sie na to nie zanosi. Jeśli chodzi o nowy dźwięk w kabince spita....  wole ten z 075 :D Ten aktualny rzęzi niczym jakiś niemiec.

303_HOLY

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 31, 2007, 20:28:55 »
"Jeśli chodzi o nowy dźwięk w kabince spita....  wole ten z 075 . Ten aktualny rzęzi niczym jakiś niemiec."
A to dopiero bo był nagrywany w prawdziwym P-51- to znaczy ja mówię o tych przerabianych przeze mnie-nie wiem co Wasy z tym zrobił.
..."to nie wina za głośnych dzwięków lecz funkcji rozszerzenia w iłku."
Noe ja wiem nawet których, bom dociekliwy bardzo i oczywiście u mnie wszystkie dźwięki zewnętrzne brzmią całkiem przyzwoicie.(mam na myśli ich głośność-poziom). Oczywiście zdarzają się jakieś kwiatki ale nie mówimy tu o tym.

Pochwa.... Holy

« Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 31, 2007, 20:58:38 »
Holy, to jak możesz to weź mi te twoje dźwięki podeślij :)

Albo jak możesz to wyślij je na jakiś upload i podaj link na forum :)
Pozdrawiam.

SG2_Wasy

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 31, 2007, 21:13:58 »
mmmm speak english please...
About p47 sound i recevied this. But in il2 volume level very low with compare another engine sound... MMM i don't know how it say... Have big difference between how play samples in il2 and MSFS****.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2007, 21:21:48 wysłana przez SG2_Wasy »

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 31, 2007, 21:31:55 »
Smok's blurbs:
Im very happy to help u Wasy. I have an idea => Something like comapraision "before and after" Im livin in Warsav but i dont have Adobe pro cause im too chap. If u ask 'bout Spit's sounds in cockpit I prefer 075 one. This wchich sounds now is more like uber german fuger. I hope that u can admit it.

303_HOLY's blurbs:

Bla bla I think rather about vagina but u should still keep it right.

Dzioba's blurbs:

He wants Holy's description about vagina and the sounds

Alive blurbs:

Wasy, tell me... why on ure directory is only 04 mod? I try to sell it for my squad members but I cant send direct link.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

« Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 31, 2007, 23:39:29 »
Yes Alive, but my blurbs was to 303_HOLY :118:

SG2_Wasy

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Września 01, 2007, 00:01:49 »
Wasy, tell me... why on ure directory is only 04 mod? I try to sell it for my squad members but I cant send direct link.
Khmmm. All OK.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #102 dnia: Września 02, 2007, 19:13:38 »
Jak wszyscy wiedzą a może raczej Ci którzy mają posadzonego moda że cały czas pracujemy nad dźwiękami do naszego iłka. Po zainstalowaniu moda latanie na iłku nabrało nowego smaku.
Poniżej przedstawiam link do filmu który choć trochę przybliży wam możliwości modowania.
Film dotyczy dżwięku silnika BFów i jest nadal ulepszany. Postaram się jeszcze Wam pokazać dźwięk spita który moim zdaniem jest najlepszy ale to chwile potrwa póki co cieszcie uszy silnikiem Dailmer-benz!!!

http://pl.youtube.com/watch?v=ZCZserrjgig

SG2_Wasy

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Września 02, 2007, 23:35:30 »
Jak wszyscy wiedzą a może raczej Ci którzy mają posadzonego moda że cały czas pracujemy nad dźwiękami do naszego iłka. Po zainstalowaniu moda latanie na iłku nabrało nowego smaku.
Poniżej przedstawiam link do filmu który choć trochę przybliży wam możliwości modowania.
Film dotyczy dżwięku silnika BFów i jest nadal ulepszany. Postaram się jeszcze Wam pokazać dźwięk spita który moim zdaniem jest najlepszy ale to chwile potrwa póki co cieszcie uszy silnikiem Dailmer-benz!!!

http://pl.youtube.com/watch?v=ZCZserrjgig
very thx. May will be battle between bf109 and spitfire?

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #104 dnia: Września 03, 2007, 14:39:38 »