Autor Wątek: Zbiorcza zamiana dźwięków  (Przeczytany 52893 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
Odp: Zbiorcza zamiana dźwięków
« Odpowiedź #210 dnia: Maja 18, 2008, 17:39:25 »
Ok, gra i buczy :) Dzięki!

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Maja 21, 2008, 10:21:14 »
Znalazłem w sieci takie coś :

http://thepiratebay.org/tor/4194908/IL2_soundmod.93_modified

http://thepiratebay.org/tor/4013736/IL_2_Modifications_reseeded_

Zebrane do kupy mody z AAA. Nie wiem ile są warte te pliki, bo ich nie sprawdzałem. Pewno też nie są to wszystkie mody, ale dla kogoś kto zaczyna to chyba duże ułatwienie, gdy nie trzeba się przez całą instalację przebijać i ściągać wszystko po kolei.

Mestre-PL

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Maja 22, 2008, 19:21:21 »
Czesc Chłopaki!
Jestem nowy i zielony jesli chodzi o modowanie w IL-e. Najbardziej mi zalezy na zmianie dzwieków bo te oryginalne to wiadomo.Mam IL-2 Complete Edition wersja 4.04m.Sciagnalem sobie:ENG Sound MOd version 09. Czytalem tu wszystko i naprawde sie poddaje, nie wiem nawet czy wogole mi to pojdzie i jak to zrobic?Co to takiego ten Wrapper i skad go sciagnac?Pomozcie jesli mozecie i z gory dziękuje. Chodzi o to głownie czy z moją wersja to bedzie dzialac. Pozdrawiam!

Yeti

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 18, 2008, 15:16:48 »
Witam wszystkich i od razu wielkie S dla osób które pracowały nad modem dźwiękowym w wersji 0.93. W sprawach modowania jestem również zupełnie zielony, jednak po przeczytaniu wszystkich dostępnych źródeł, nawet taki dęciak jak ja, nie miałem z tym najmniejszego problemu i wszystko hula, że hej :banan. Też na początku przeraziła mnie ilość informacji na ten temat, ale wyciągnąłem samą esencję i jakoś poszło. Więc tak, mam Iła w wersji 4.08 jeszcze nie modowaną, ściągnąłem moda ENG 0.93 i moda ENG CRT2 oraz Wrapper 2.1. Następnie rozpakowałem wszystkie ściągnięte pliki i zacząłem kopiować do głównego katalogu z grą, czyli 1. Wrapper, 2. ENG 0.93, 3. ENG CRT2. Jednak przed skopiowaniem CRT2 usunąłem z głównego katalogu gry folder FILES. No i po bólu :karpik. Dźwięki zachowane są podczas gry na HL-u jak i offline. Prościej być nie może. Poszedłem na całość i nie robiłem kopii zapasowych żadnych plików oryginalnych gry i jak na razie nic mi się nie kaszani :karpik. Tak to wygląda w telegraficznym skrócie, tak dla leniuchów.

« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 02, 2008, 15:07:08 »
A zkąd SKĄD!!! można pobrać Wrapper-a 2
Ja sobie dziś zmodowałem dźwięki do wersji 0.93 i  bardzo mi się odobają, ale chciałbym to zachować w sieci. Mam jeszcze problem z językiem w grze. Jak mam mod 0.93 to sim jest po angielsku. Jak mam język polski to brak moda czyli stare dźwięki. Jak to ustawić?
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2008, 16:28:44 wysłana przez some1 »
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 31, 2008, 12:18:29 »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #216 dnia: Sierpnia 03, 2008, 18:02:42 »
Dzięki. Wszystko już działa i jest ok.
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

tryglaw

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 28, 2008, 22:35:43 »
Witam Panowie! Dopiero Zacząłem moją przygodę z modowaniem (miałem 1,5 roku przerwy w graniu) i po upgradowaniu mojego iła do 4.09b1m i zainstalowaniu mods093v7 wszystko działa ok , silniki i kmy... nareszcie , ale nie działaja wstrząsy głowy w kokpicie (head shake) niezależnie czy ta opcja w ustawieniach jest włączona czy nie. Wątpie by było to normalne zachowanie po modzie. Może ktoś spotkał się z tym problemem i potrafi mi pomóc. (jakaś opcja w conf.ini?)   :011:

« Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 29, 2008, 06:38:26 »
Używasz programu newview ? On przejmuje sterowanie tym efektem. Może masz w jego ustawieniach wpisane zera ?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

tryglaw

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 29, 2008, 16:07:56 »
nie nie używam go. Musi to być coś innego. Czy w conf  jakiś wiersz określaja  ustawienie headshake?

tryglaw

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 29, 2008, 17:13:14 »
Dobra już wiem. Trochę mi głupio,że wczesniej  nie zajarzyłem, ze po któryms patchu czy modzie (załadowałem hurtowo), myszka+LPM i PPM pracuje  jak trackir. Super sprawa, ale przyzwyczajenia mam stare. Jak przywrócić  kokpit z wczesniejszych wersji?

D_H_G

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Września 29, 2008, 13:56:09 »
Witam

Zmodowałem Il-a Sound Modem ENG, mam teraz wersję 4.08m. Wcześniej miałem wgranego Moda 4.09.
Jako pierwszy zainstalowałem Sound Mod 0.93, następnie Wrapper i AC Instaler 2.2. Gra wróciła z wersji 4.09 do 4.08m, ale nie to jest moim problemem. Mianowicie zmienił mi się język gry na angielski. Czy istnieje jakaś możliwość by mieć poprawiony dzwięk i jednocześnie zachować język polski w grze? Dodam jeszcze, że plansza startowa gry jest teraz po rosyjsku.
Mody wgrywałem automatycznie. Proszę o pomoc bo jestem totalnym "świeżakiem" w modowaniu tej gry. Czytałem archiwum grupy i jest tego naprawdę sporo i ciężko ogarnąć te kilka lat wstecz. Mam nadzieję, że nie namąciłem za bardzo.

pozdr i dzięki.

« Odpowiedź #222 dnia: Września 29, 2008, 21:02:59 »
Ściągnij spolszczenie http://rapidshare.com/files/64860516/4.08_ru_po_polsku.ZIP.html  Katalogi NGen i DGen przekopiuj do głównego katalogu iłka (każ zastąpić istniejące). W katalgu Files są pliki spolszczające, których odpowiedniki musisz odnaleźć w katalogu Mods, jaki masz w głównym katalogu z grą. Musisz je mieć, ponieważ "goła" modowalna wersja iłka jest po rosyjsku. Ty z którymś modem zapodałeś jej zangielszczenie. Instaluję mody ręcznie i nie wiem, pod jaką nazwą instaluje się zmiana języka. Prawdopodobnie również w Files. Po odszukaniu plików pozostaje je juz tylko nadpisać je wersją PL. Plik filelist.txt jest niepotrzebny (relikt starego sposobu modowania).

« Odpowiedź #223 dnia: Września 29, 2008, 23:55:21 »
Ściągnij spolszczenie http://rapidshare.com/files/64860516/4.08_ru_po_polsku.ZIP.html  Katalogi NGen i DGen przekopiuj do głównego katalogu iłka (każ zastąpić istniejące). W katalgu Files są pliki spolszczające, których odpowiedniki musisz odnaleźć w katalogu Mods, jaki masz w  po głównym katalogu z grą. Musisz je mieć, ponieważ "goła" modowalna wersja iłka jest po rosyjsku. Ty z którymś modem zapodałeś jej zangielszczenie. Instaluję mody ręcznie i nie wiem, pod jaką nazwą instaluje się zmiana języka. Prawdopodobnie również w Files. Po odszukaniu plików pozostaje je juz tylko nadpisać je wersją PL. Plik filelist.txt jest niepotrzebny (relikt starego sposobu modowania).
   Zrobiłem chyba tak jak Pisałeś Kelso i ... po załadowaniu się 30% misji ( mówię tu o offline), gra staje i kaszani mi cały system :533:. Totalna zawiecha :615:. Chyba nie dane mi jest cieszenie sie nowymi dźwiękami  :051:.

« Odpowiedź #224 dnia: Września 30, 2008, 07:01:11 »
bluesbrat - wydaje mi się, że to nie wina spolszczenia. Jeśli gra się uruchamia, to tu powinno być OK. Zawieszanie się podczas ładowania misji świadczy raczej o jakimś błędzie związanym z wybranym przez Ciebie samolotem lub mapą (zmodowany ?). Czy wyświetla się jakiś komunikat o błędzie podczas ładowania misji ?