I o ciekawych rozwiązaniach mówi ktoś kogo erpegi generalnie nie fascynują.Co decyduje o grywalności gry RPG?
1.Fabuła-z tą akurat myślę że nie będzie problemu
2.System rozwoju postaci-tutaj może być różnie,tym bardziej że nie ma możliwości wyboru klasy.Wiedźmin to wiedźmin i takim zostanie 
3.System prowadzenia walki-tu też może być różnie.Znam kilka produkcji(skąd inąd dobrych)gdzie system prowadzenia walki jest IMAO skopany(żeby daleko nie szukać Diablo 2(choć z ciężkim sercem można go nazwać erpegiem))
4.Grafa-myślę że to mówi samo za siebie,chociaż tu też można dać kilka przykładów że sama grafika to nie wszystko
I właśnie ja
na podstawie filmów z produkcji twierdzę, że gra ta spełnia wszystkie wymogi dobrego RPG.
Uwagi z mojej strony. Co do fabuły. Fabuła książkowa jest kapitalna, ale znaczenie ma tu jak się poprowadzi ją w grze, jak się ustali questy, poprowadzi dialogi itp. Więc nie jest to na razie pewniak dla mnie.
Liczy się również:
- oprawa dźwiękowa - głównie chodzi mi tu o mówione dialogi itp.
- złożoność i obszerność świata w grze - kapitalne znacznie imho
Poza tym - ogólnie pojęty gameplay, który ciężko zdefiniować i jest największym znakiem zapytania. W życiu bym nie pomyślał jak czytałem o Painkiller, że taka rzeźnia może być fajna heh.
Dodatkowo innowacyjność. Aby to był hit, gra musi zawierać coś co będzie ją wyróżniać. Tutaj na obecny stan rzeczy powiedziałbym, że jest to całkiem nieźle prezentujący się i ciekawy system walki.
PS. No i interfejs rzecz jasna. :>