Mam kilka pytan odnosnie urzadzen ADF w samolotach starej generacji.
Na panelu kontrolnym mozemy wybierac miedzy trybami ADF, ANT i LOOP. Do tej pory zawsze uzywalem pierwszego trybu i wszystko bylo tiptop, czyli docieralem samolotem tam gdzie chcialem uzywajac tylko radiolatarni NDB. Tak wiec do czego sluza i jak sie wykorzystuje pozostalem 2 tryby?
Z tego co udalo mi sie wykopac z internetu to trybu ANT uzywa sie przy strojeniu odbiornika. Ale dlaczego nie mozna tego robic w trybie ADF to nikt nie wyjasnia.
Jesli chodzi o LOOP to nigdzie nie ma o tym wzmianki poza tym, ze to jedna z anten odbierajacyh sygnaly z NDB (druga to "SENSE antenna").
Na panelu kontrolnym znajduje sie rowniez pokretlo "ADF Loop Position". Mowie o B377, ale z tego co pamietam w B-17 tez cos takiego jest. W jakim celu ustawia sie jej pozycje? Caly czas wydawalo mi sie ze ona "widzi" w zakresie 360 stopni.
Zastanawiam sie czy FSX w ogole symuluje te wszystkie tryby ADF.
To by bylo na tyle. Podpialem sie pod ten topic bo nie chcialem zakladac nowego. Na stare lata czlowiek zaczyna przejmowac sie takimi drobiazgami jak zdrowe kolano

PS. Przy okazji dowiedzialem sie jak obliczyc odleglosc miedzy samolotem a latarnia NDB.
http://www.navfltsm.addr.com/ndb-nav-adf-1.htmW domu sprawdze na ile to skuteczne.