Autor Wątek: Crysis  (Przeczytany 29499 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Crysis
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 25, 2007, 00:41:42 »
To nie zaden FSX Acc Pack ;-) To oczywiscie Crysis...

Ok wiec tak - gra warta zapowiedzi, czekania itp. Poczatkowo klimat wlasciwie jak kazdej innej, ot, specjalny agent, rozwalanie koreancow, misje skocz tu skocz tam... dla mnie klimat dopiero sie zaczal jak pojawili sie pierwsi obcy. Gra wciagnela, nabrala ciekawego watku, do tego tak grafa.... wow. Grafa juz byla wczesniej, ale nie bylo tego czegos, choc szturmy itp. wielowatkowosc bitew ludzie vs ludzie zrobily na mnie niezle wrazenie. Wszystko lata, sieczka wokol, wrzaski i piekne kwiaty ognia. Ahhh poprosze na bazie tego enigneu AVP 3 i jakiegos Vietkonga bo dzungla niczym real. Do tego wszystkiego u mnie na grafie medium/high chodzi dosc niezle, 30-50 fps wiec i radoch wieksza (Dx9) z calkowicie plynnej gry. Gralem wieczorem w czwartek troche, gralem w piatek wiecz. gralem dzis z pol dnia i misja z lotniskowcem i .... napisy koncowe. Nie moglem uwierzyc! Juz teraz? Po zaledwie 3 wieczorach grania??? Moze lacznie tego bylo z 10h oczywiscie z sejwami a czasem trzeba to bylo robic po kilkanascie razy... az przejzalem jakies fora czy to nie jakas zapowiedz, albo rozdzial nr1 i pojawi sie zaraz cz.2 w zakladce w menu. Ale nie ma? NIE MA!!! Normalnie zgryzota i trzaskanie zebow. W sejwie jest tez napis - 1h gry! Czyli jesliby isc bez sejwow i wszytsko przechodzic to jest 1h? Niemozliwe?!
Tak jak gra zrobila na mnie naprawde niezle wrazenie i bawilem sie przy niej naprawde niezle szukajc co rusz to nowych widoczkow i wykorzystujac leniwie zalety nanoskafandra przy ogolnym wciagnienciu w gre, to jej czas to normalnie PORAZKA jakas. Oczywiscie jest Multi, w ktorego sobie wlasnie zagralem, troche trudny bo to nie team death match ale mam zadania, budowe i jakies zakupy, to single to tragedia... :\ Gralem na poziomie Normal, dopiero zaczalem sie niezle wczowac w role Nomada a tu już koniec :( Jak dla mnie kicha totalna w tej akurat kwestii....... Szaleńczo krotka gra.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 25, 2007, 11:15:45 »
Witam.
Jakbyś utkwił tak jak ja to pograł byś dłużej ;p
W związku z tym spytam jeszcze raz: utkwiłem na statku obcych w misji CORE.
Jestem w dużym pomieszczeniu, w którym naprzemiennie otwierają się i zamykają bramy z pola siłowego.
Przeszedłem przez te wszystkie bramy tam i z powrotem i nie znalazłem przejścia ;/
Poproszę o podpowiedź za którą bramą jest przejście i kiedy się ono otwiera.

Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 25, 2007, 11:39:02 »
Z tego co pamietam - a o to nietrudno bo bylo to w piatek :P - poszybowalem na dol pieczary i tam byl tunel gdzie wchodzi czesc tej bramy, bramy otwieraja sie co parenascie sekund, przeszedlem przez nie wszystkie, po drodze rozwalajac obcych. Na koncu bylo pomieszczenie z ktorego juz wyszedlem bez problemu. Nie pamietam tylko jak ale nie stanowilo to jakiegos klopotu wiec musi byc proste, moze cos przeoczyles - zwroc uwage czy nie musisz czegos wywazyc aktywyjac skafander na sile. Jak bede mial tam sejwa to zerkne i dopisze.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 25, 2007, 12:07:37 »
Już wiem w czym rzecz: w misji CORE nie należy używać F5 tylko trzeba "jechać" na autosejwach. Ja zapisywałem między auto i przejście nie chciało się otworzyć. Gdy doszedłem tam na samych autosejwach przejście otworzyło się od razu.

Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 25, 2007, 13:00:19 »
Pozdrawiam.
A ja życzę, by cię mniejszy szok i szlag trafił jak skończysz niż mnie wczoraj .... :118:

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #80 dnia: Listopada 25, 2007, 14:03:54 »
Chyba lepsze to, niż ta wieczność spędzona na ślizgaczu w HL^2

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #81 dnia: Listopada 25, 2007, 15:55:47 »
Dlatego poszli po rozum do głowy i HL2 Episode 1 da się przejść w 4-5 godzin.
To są gry dla ludzi którzy nie mają czasu żeby grać. Taki spędzi nad nią dwa tygodnie i będzie zadowolony.  :002:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #82 dnia: Listopada 25, 2007, 16:12:41 »
Mimo wszystko wolę, aby gra, którą kupuje się za ponad 100zł raczyła grafiką, bo po to przecież w głównej mierze powstała, dłużej niż przez te pare godzin gry. Moim zdaniem to, że gry trwają coraz krócej to lekce sobie ważenie klienta.

Wieczność na ślizgaczu w HL2 trwała u mnie może nawet nie godzinę.

Dwa tygodnie, jak widzisz Some1, przełoży się na trzy wieczory de facto. A oni piszą, że czas gry wynosi 10-12 godzin lol

Pozdrawiam

« Odpowiedź #83 dnia: Listopada 25, 2007, 22:21:18 »
A ja mam problem z instalacją Crysisa ze Special Edition / metalowe pudełko /.  :001:
Ładuję wszystko co jest na płycie, zmieniam jedynie partycję na E, uruchamia się instalator i po około minucie wywala komunikat: Informacja Instalatora programu Crysis(R):Błąd odczytu z pliku :E:\Crysis\Game\Objects.pak.Zweryfikuj czy plik istnieje i czy masz do niego dostęp.No i d...pa, po instalacji  :015:
Spokój cechuje Mistrza.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #84 dnia: Listopada 30, 2007, 16:12:01 »
Będzie lepiej :-) http://www.benchmark.pl/aktualnosci/news1888.php
good news dla mnie i pozostalych posiadaczy 64bitowej Visty

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 05, 2007, 17:16:55 »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 17, 2007, 10:03:19 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 17, 2007, 11:23:05 »
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 17, 2007, 12:32:20 »
Szczerze mówiąc to żałosne....1,2Kwh mocy tylko po to żeby sobie puknąc w Teletubisiową przygodę 2.

x3 8800GTX = 3x1800 = 5400zł
x1 zasilator 1000 Watt = ok. 1200zł
----------------------------------
Razem 6600zł bez prądu

A wszystko po to żeby sobie pograć z 30 klatkami....absurd, nawet jak kwota za sprzet będzie trochę niższa. Tym samym mojego zdania na temat SLI/CF nie zmienie, dalej uważam że to kupa :D

Ps. Rutkov danke za poprawienie humoru tak z rana :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 17, 2007, 23:38:29 »
Panowie z Tygodnika Komputerowego uznali, że dość poważnym ograniczeniem w tym teście jest procesor, który nie nadąża z obsługą tego tercetu. Wiem, wiem, że to Quad 3GHz... ale już kiedyś udowadniali, że sama grafika nie wystarczy... a do SLI nie wystarczy mieć tylko zasobny portfel. Dla mnie jedyną ciekawą propozycją tego typu łączenia kart jest w chwili obecnej Hybrid Crossfire, w którym można łączyć oddzielną kartę ze zintegrowanym układem na płycie. Bez obciążenia, tj. w działaniach pulpitowych działać ma tylko zintegrowany układ, a oddzielny ma być wyłączony. A w grach mają się jakoś wspomagać.

Całkiem fajne... szkoda tylko, że AMD przewiduje tego typu rozwiązanie póki co tylko dla najtańszych kart z serii Radeon HD384X :(

Pozdrawiam