Autor Wątek: Fotografie i filmy z FSX/P3D/MSFS  (Przeczytany 336029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Odp: "Fotografie" i filmy z FSX/P3D/MSFS
« Odpowiedź #570 dnia: Lutego 07, 2009, 17:22:34 »
Dzbanek malowany w gwiazdki ;) Niedługo wrzucę malowanie na serwisy.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #571 dnia: Lutego 07, 2009, 21:44:38 »

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #572 dnia: Lutego 07, 2009, 22:51:17 »
"Dzbanek" (choc z "karasnymi zwiezdami") robi wieksze wrazenie.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #573 dnia: Lutego 07, 2009, 23:56:21 »
Oczywiście każdy ma prawo do własnego gustu :001:

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #574 dnia: Lutego 08, 2009, 00:41:13 »
Nie bardzo widzę sens porównywania, co robi większe wrażenie (dzbanek na pewno jest lepiej uzbrojony ;) ), ale ujęcie kapuleta wydaje mi się znacznie ciekawsze, niż po prostu zwykła prezentacja (choć pięknego) dzbanka i jego malowania.
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

« Odpowiedź #575 dnia: Lutego 08, 2009, 02:47:37 »
VOR, ale gdzie to było nie pamiętam

Tam gdzie jest lepszy mesh (np usa, hawaje), to i wszystkie bardzo strome zbocza/urwiska wyglądają dobrze - jak na foto poniżej. I zastanawiam się czy to przez te siatke czy przez to że i tekstury są po prostu tam tez lepsze.

(Darmowy dodatek Soft Horizons+TREEX V2.1).

Przy okazji mam prośbę, w związku z tym że chodzi za mną FS Global 2008, mam prośbę posiadacze tego dodatku o zdjęcie z Gór Świętokrzyskich, chciałbym rzucić okiem bo na gołym fsx to masakra.

« Odpowiedź #576 dnia: Lutego 08, 2009, 03:09:46 »
W związku z tym że mój ulubiony wątek upadł (a raczej został połączony z tym), w nadziei że kiedyś powstanie znowu czyli zostanie wyodrębniony, proponuję wycieczkę na niedzielę po Hawajach.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hawaje

Świetny mesh i w/w strome zbocza; cała plastyczność tego miejsca budzi podziw i można tam latać godzinami, jest sporo ciekawych miejsc, zatoczek itp. Lotnisk jest dużo dotankować można na każdej chyba wyspie.

No i warto wspomnieć że czasami między wyspami można zobaczyć przepływającego tam Humbaka http://pl.wikipedia.org/wiki/Humbak, którego ja jak na razie jeszcze nie spotkałem - tak jak i żadnego innego zwierza w FSX :006: i własnie nie wiem dlaczego, ale to nie jest przedmiotem posta.

Proponuję przelotową niedzielną trasę, którą właśnie sobie lecę moim zdechlakiem, z dużymi skokami w bok:

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #577 dnia: Lutego 08, 2009, 05:58:32 »
Za efektownie to nie wygląda, ale to raczej już kwestia samych tych gór(ek). Tak na szybko 5 fotek pasma Łysogóry (gdzie i tak różnica między granią a dolinkami nie przekracza 300m):

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #578 dnia: Lutego 08, 2009, 06:22:47 »
Lądowanie w Glasgow

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #579 dnia: Lutego 08, 2009, 08:40:45 »

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #580 dnia: Lutego 08, 2009, 21:44:26 »
tak jak i żadnego innego zwierza w FSX

Mi zdarzyło się widzieć delfiny, mewy oraz orły. Chciał bym zobaczyć jakieś zwierzęta w Afryce, jakieś słonie itp. Latał ktoś tam może i widział coś żywego?

Przy okazji latając helikopterem można zwrócić większą uwagę na szczegóły. Np. ognisko na pikniku :001:

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #581 dnia: Lutego 08, 2009, 22:42:39 »
A gdzie to taki fajny piknik ? :)
Zwierzaki w Afryce to tylko w misjach widziałem, nie licząc ptaków. Ale i tych można nie spotkać, jak się ma wyłączoną wizualizację kominów termicznych :021:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #582 dnia: Lutego 08, 2009, 23:35:25 »
W nowej scenerii Lucasa są zające ;)

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #583 dnia: Lutego 09, 2009, 07:09:26 »
Ta-jest! Piękna para. Na początku dałem animację, ale za szybko śmigały, dlatego zostawiłem wersję "statyczną" :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #584 dnia: Lutego 09, 2009, 08:50:20 »
A gdzie to taki fajny piknik ? :)

Któraś z wysp Tahiti.