Osobiście mi nie przeszkadza czy stosujecie PS czy cokolwiek innego, choć przyznam że dobrze wiedzieć,
ponieważ patrząc na te FOTY czuję niedosyt wrażeń graficznych, stąd moje pytanie czy (pomijając edycje) używacie dx10, jak bardzo on poprawia wygląd FSX-a ?
No to dla jasności - nie wstawiam tutaj zbyt wiele screenów, ale jedyna obróbka screena, którą stosuję to kadrowanie, zmiana rozmiaru i ewentualna poprawa jasności (czasem przy wieczornych ujęciach na ekranie widać lepiej niż na screenie potem, stąd sreena trzeba rozjaśnić, podobnie przy ujęciach z wewnątrz kabiny) za pomocą Infan View (szybkie, łatwe i przyjemne).
Nie używam DX10 (bugi, ząbkowane cienie itp.) choć mam FSX postawionego na kompie z Vistą64 (za to Vista potrzebna jest do obsługi sporej ilości RAM). Efekt wizualny screena odbiegający od wrażeń niektórych użytkowników z ich własnych FSX-ów wynika głownie z:
- zastosowanie dodatków poprawiających wygląd grafiki zjawisk i terenu (w moim przypadku XGraphics i inne zmieniające np. tekstury drzew);
- zastosowanie dodatków poprawiających wygląd terenu (np. UTX-y, pozmieniane tekstury);
- w dużej mierze do wyglądu tego co tutaj się pokazuje wpływa możliwość ustawień FSX, przy w miarę mocnym sprzęcie można ustawić FSX "na maxa" i mieć jeszcze te 20FPS co do screenów w zupełności wystarcza