Autor Wątek: CoD 4 i MW2  (Przeczytany 38923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: CoD 4 i MW2
« Odpowiedź #225 dnia: Listopada 15, 2011, 12:34:49 »
A ja idę kampanię i bawię się setnie. Uwielbiam singla we wszystkich codach które grałem. Multi mnie interesuje, ale nieżałuje kasy bo jak zwykle gierka pójdzie do bratanków i prestiż wuja wzrośnie :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #226 dnia: Listopada 15, 2011, 20:54:55 »
Jak dla mnie - lepsza zabawa niż z BO.
Jakoś tak te rózniste giwery w BO nie przekonywały do siebie ... tutaj jest już lepiej :-D
Brak dedyków to straszny minus. Ktoś mówił , ze są - tyle że nie rankingowe - pytanie : jak się do nich dostać ? Poprzez grę ?
Chociaż brak dedyków ma też inny wymiar - poprzez matchmaking nie mozna nikomu niczego zabronic :-D
Ja odwrotnie niż Herr Rutkov - singla nawet nie odpaliłem, ale w multi pogrywam sobie od paru dni i ogólnie jestem zadowolony :-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Listopada 15, 2011, 21:46:35 »
Wiem, że dostęp do dedyków jakoś w opcjach się włącza, znajdziesz jak poszukasz, bo rzuca się w oczy. Granie P2P to porażka, takich rzeczy nie powinno się na PC w ogóle robić.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Grudnia 28, 2011, 15:26:41 »
Następne Modern Warfare już oficjalnie będzie miało zaimplementowanego wallhacka i aimbota + MG36 Akimbo. :118:

« Odpowiedź #229 dnia: Lutego 17, 2012, 16:43:17 »
Chyba to się nada tu http://store.steampowered.com/app/115300/
Call of Duty MW3 za darmo do ściągnięcia. W ten weekend.  :002:
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #230 dnia: Lipca 15, 2016, 09:04:47 »
Pozwolę sobie odkopać wątek, bo w sumie zupełnie umknęło mi, że Activision i Raven Software odświeżyli klasyk. Wczoraj zaprezentowano parę minut z "kultowego" Call of Duty: Modern Warfare w wersji Remastered (pierwsza misja - "Crew Expendable" - ehhh to były czasy :) ):

https://vid.me/BOGz

Jest tylko jeden haczyk... Activision wpadło na wspaniały pomysł, że ta gra ukaże się wyłącznie jako dodatek do najnowszego CoD: Infinite Warfare (którego nikt nie chce) - w edycji Legacy, Legacy Pro i Digital Deluxe (wersja Legacy to wydatek... ok. 220-230 zł)

https://support.activision.com/articles/en_US/FAQ/Call-of-Duty-Modern-Warfare-Remastered-FAQ

Naprawdę niskich lotów zagrywka do stymulowania sprzedaży najnowszej odsłony serii... Chociaż mam nadzieję, że to chwyt marketingowy i jak większość rzeczy, które są na wyłączność w pre-orderach itp., będzie można kupić grę oddzielnie za jakiś czas. W każdym razie hype jest na klasycznego MW Remastered, a nie na Infinite Warfare.

Mam nadzieję, że remaster - choć dotyczy chyba tylko oprawy wizualnej - będzie zrobiony porządnie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #231 dnia: Lipca 15, 2016, 11:22:13 »
Ależ to były fajne czasy i dobra ekipa do grania :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #232 dnia: Listopada 24, 2019, 00:04:30 »
Pozwolę sobie odkopać wątek, zamiast zakładać nowy. Nie wiem czy ktoś tutaj gra w nową odsłonę Call of Duty: Modern Warfare? Ja dostałem egzemplarz w ramach promocji do zakupu karty graficznej i muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony (po pierwszych paru godzinach). W każdym razie po tym szicie co ostatnio wychodził, widać, że ktoś poszedł po rozum do głowy. Gra ewidentnie nawiązuje do CoD4: MW. Graficznie prezentuje się świetnie. Zwiera klasyczną kampanię SP (operacje specjalsów w wojnie z terrorem), tryb kooperacyjny spec-ops i tryb multi, który na swój sposób różni się trochę od tego co było do tej pory. Time-to-kill jest bezlitosny, gra przez to stała się trochę wolniejsza i bardziej taktyczna (jak na standardy CoD oczywiście) bo kto pierwszy zobaczy, ten pierwszy ubije. Na pewno jest więcej kampienia, bo po prostu nie da się biegać na wariata w tej grze. Na dodatek zaserwowano dość ciekawe rozwiązanie z systemem matchmakingu w oparciu o umiejętności gracza (im lepiej sobie radzimy, tym przeciwko lepszym graczom przyjdzie nam walczyć). Wielu ludzi z tego powodu płacze (głównie chodzi o wymiataczy co już nie mogą nabijać K/D 3.0+), ja na razie jestem zadowolony. Bardzo wyrównane mecze, chyba że miałem po prostu szczęście. Odniosłem również wrażenie, że więcej ludzi gra OBJ w trybach na to nastawionych. No i dodany został tryb Ground War, który ewidentnie czerpie z Battlefieldów. Generalnie wg mnie zmiany na plus. 

https://www.youtube.com/watch?v=zu3wZ-_IKrM - trailer fabularny

https://www.pcgamer.com/call-of-duty-modern-warfare-review/ - PC Gamer dał 80/100

PS. Dla Rutkova - jest Kar98k. :P

« Odpowiedź #233 dnia: Listopada 24, 2019, 17:07:34 »
Powiem krótko. Kampania - 9/10. Są misje słabsze, ale są i rewelacyjne jak czyszczenie budynku w Londynie itp. Po prostu sztos i tego w grach PC jeszcze nie było. Przynajmniej na tym poziomie. No i kpt. Price. Nic więcej mówić nie muszę.
To już nie jest ten CoD co kiedyś. Graficznie jest ok, ale ciągle z tyłu za takimi tytułami jak chociażby Battlefield. Dźwiękowo - petarda. Zawsze zwracam na to ogromną uwagę. Odgłosy strzałów, wybuchów to mistrzostwo świata. Kampanię polecam każdemu.

Multi - w chwili obecnej dla mnie tragedia. Mapy są tragiczne, totalnie zwalone respy, dominacja M4A1 i strzelby 725. Kamperstwo, miny Claymore, ludzie nie wykonują celów mapy, bo lepiej siedzieć w budynku i czekać aż ktoś wejdzie pod lufę. Dla mnie multiplayer jest totalnie niegrywalny, bardziej się przy nim denerwuję niż czerpię przyjemność. I to nie jest tylko moje zdanie. Wystarczy poczytać posty na reddit CoDa... ostatni patch, narobił więcej szkód niż pożytku bo pojawiła się masa błędów. Nie jest dobrze w chwili obecnej.

« Odpowiedź #234 dnia: Listopada 24, 2019, 23:01:47 »
Oj tak. Kampania wciska w fotel i też zauważyłem, że udźwiękowienie naprawdę jest na mistrzowskim poziomie. Co istotne, to pierwszy CoD, który kojarzę, w którym nie mam takie odczucia, że przeciwnicy są jak z papieru. Tutaj naprawdę czuć jak się kogoś posyła do piachu. Chodzi mi głównie o bardzo dobrą fizykę ragdoll w połączeniu z dźwiękami trafień.

Co do multi - widzę właśnie, że jest straszny lament. Na razie nie za mało grałem, żeby wyrobić sobie definitywne zdanie, ale mi osobiście SBMM na ten moment jakoś bardzo nie wadzi. Nigdy nie byłem jakimś rewelacyjnym graczem w MP, ale z drugiej strony nie robię też raczej za mięso armatnie (średnio K/D na poziomie 1.5). Więc ja raczej tutaj wielkiej zmiany nie widzę. Najbardziej odczują to gracze słabi (na plus) i wymiatacze (na minus). Dla mnie dodatkowo ten ficzer eliminuje problem hakerów (hakerzy z K/D 10+ będą grali w lobby ze sobą :D). Generalnie każda gra multi jest bardziej lub mniej frustrująca. Podstawowy problem jest taki, to żeby być dobrym, poza wrodzonymi predyspozycjami, liczy się przede wszystkim poświęcony czas - trening, znajomość mapy itp. Jest masa ludzi co chce po prostu zagrać w multi i w miarę przyjemnie spędzić czas, nie robiąc za kaczki na strzelnicy dla gości, którzy naparzają w tą grę codziennie od kilku miesięcy. Nie twierdzę, że ten system jest bez wad, ale to też trzeba mieć na uwadze.

Kamperstwo, miny Claymore, ludzie nie wykonują celów mapy, bo lepiej siedzieć w budynku i czekać aż ktoś wejdzie pod lufę.

https://www.youtube.com/watch?v=KIHQp238rEo

Gameplay z dziś. Dla Ciebie to kamperstwo, dla mnie OBJ. :) Ale faktycznie z minami jest przesada - to, że można wziąć 2 na dzień dobry i że tak szybko (i w ogóle) się regenerują. No ale na to też są perki.

Jedna z rzeczy, która cholernie mi wadzi, to te dziwne skiny na broń. Już od jakiegoś czasu jest z tym totalne szaleństwo i o ile dostępnych jest wiele fajnych, realistycznie wyglądających kamuflaży, to później zaczynają się jakieś wynalazki z różowymi, czy migającymi skinami. Generalnie im wyższy poziom broni tym głupszy skin. I spoko - jak ktoś chce sobie robić Gay of Duty, to jego sprawa, ale dlaczego ja nie mogę tego wyłączyć??? W jakiejś grze multi była taka opcja, że można było wyłączyć wizualizacje stosowane przez innych graczy. Ostatnio zaczynałem jakiś mecz, gdzie jedziemy ciężarówką ekipą na punkt początkowy (bardzo fajny motyw, nawiązujące do tego co było w Titanfall), obracam głowę i obok mnie siedzi rusek w dresie z różowym AK-47. Noż kur....

PS. Pierwsze wrażenia z Ground War natomiast zdecydowanie na minus. Mapy rzeczywiście tak są skonstruowane (dużo dachów, pięter), że wystarczy wychylić na chwilę głowę i od razu dostaje się czapę.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #235 dnia: Listopada 24, 2019, 23:17:29 »
Fajnie, że jest Kar, ale nie mam czasu już na tyle gier. Może kiedyś, przy okazji luźniejszego czasu przejdę sobie singla, bo lubię to. Z tymi skinami faktycznie jest gejowsko. Ale jakbyś mógł je wyłączyć to po co one by były. Ty musisz widzieć (i zazdrościć) jakiego ma zajefajnego skrina na ulubiona giwerę ;-).
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #236 dnia: Września 24, 2020, 17:19:31 »
Pytanie mam takie techniczne.

Pogrywam sobie obecnie w COD'a i wszystko jest ok, ale po jakimś czasie - dwie lub trzy, max. cztery mecze online wywala komunikat, że utracono łączność z centrum danych. I nie mogę się dołączyć do żadnego  meczu (online).
Pomimo tego komunikatu, battle net twierdzi, że jest podłącznony do netu. Ponowne uruchomienie gry rozwiązuje problem na następne dwa, trzy lub cztery kolejki.  I tak w kółko...
Nie wiem co jest grane i gdzie ewentualnie szukać rozwiązania. Oczywiście COD ma dostęp poprzez firewalla itp.
Słyszał ktoś o czymś podobnym ?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #237 dnia: Września 24, 2020, 17:34:33 »
Wywalanie, freezowanie przerabiam a w zasadzie przerabiałem u siebie. Skutecznie mnie to zniechęciło do gry, chociaż mi się fajnie tam strzelało.
Przy czym u mnie obstawiam radiówkę albo Orange, który światłowodem dochodzi do providera.

W każdym razie zobacz jaki masz w menu opis przy NAT. Domyślam się, że nie jest to "Open" a "Modarate".

Winne są przekierowania (a raczej ich brak) portów. UPnP odblokowuje w najbliższym routerze tylko port 3074. Zerknij na: https://portforward.com/call-of-duty-modern-warfare/ plus port 3075.
U mnie nie pomogło w zasadzie nic, nawet DMZ.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11