Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #405 dnia: Maja 17, 2008, 20:30:17 »
Każdy lubi to co lubi. Dla mnie w Su25 przy ataku na cele naziemne to podstawa.

Dla mnie też, tylko ustawiam go na pokrętle, żeby zachowywał się stabilnie. Przypisany pod ruchy głowy zachowuje się zbyt chaotycznie i ciężko nad nim zapanować, znacznie bardziej naturalna jeśli o głowę chodzi jest zmiana eyepointu, jak w FSX. A co do uproszczeń to chyba jednak niewiele osób się na nie zdecyduje. Z tego samego powodu, dla którego mało kto tutaj używa choćby "easy radar" w Loczku.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #406 dnia: Maja 17, 2008, 20:41:38 »
Zgadzam się z tobą Vowthyn.
Jak powiedział Jascha - "sprawa honoru"
11:05 PM

« Odpowiedź #407 dnia: Maja 17, 2008, 21:34:48 »
Gorzej z tymi co zatwardziale siedzą tylko w Ilach i Lockach, gdzie "naciśnij 'I' by uruchomić silnik". Ci będą kląć na czym świat stoi  :021:

A ja nie wierzę, że twórcy gry nie zastosują jakieś funkcji ułatwienia dla miłośników odpalania jednym klawiszem. Rynek ma swoje prawa. Mam tylko nadzieję, że zrobią to sensownie i nie popsują zabawy tym lubiącym robić wszystko po kolei - i tym sposobem zadowoleni powinni być wszyscy.

« Odpowiedź #408 dnia: Maja 17, 2008, 21:47:52 »
Q: Will I have to spend several minutes starting the Ka-50 every time I start a mission?
A: No. If you wish to start on the ramp/FARP, you can either manually start the aircraft (as seen in videos) or press a key for an automatic start sequence. The option is yours. You can also start on the runway or FARP with all systems up and running. Finally, you can start in the air with all systems up and running.

Wzięte z FAQ-ów (http://www.digitalcombatsimulator.com/index.php?end_pos=718&scr=default&lang=en)

« Odpowiedź #409 dnia: Maja 17, 2008, 22:02:47 »
I takie rozwiązanie wydaje mi się optymalnym kompromisem. Czyli ci, którzy chcą latać tak realistycznie jak tylko się da są zadowoleni, jak i "opcje ułatwiające" zachęcają nowych v-pilotów do wkręcenia się w sima i stawiania pierwszych kroków w komputerowym pilotażu. Dotychczasową regułą jest najczęściej uproszczanie wszystkiego (jak u Olega, czy LO w czasie współpracy z UBI), przez co cierpią ci pierwsi - nota bene docelowa grupa odbiorców produktu... Ale takie zagrożenia niesie ze sobą komercyjność produktu, a to akurat w przypadku DSC nam (odpukać) nie grozi.

« Odpowiedź #410 dnia: Maja 19, 2008, 11:12:45 »
Czesc,

TrackIR nie trzeba zeby zagrac w gre. Oczywiscie wszystkie guziki mozna tez przez klawiature uzywac. Mozna tez dobrze grac bez TrackIR.

Co do "Start-up", sa trzy rozne mozliwosci:

1. Zimny kokpit - wszystko trzeba wlaczyc samemu.

2. Zimny kokpit - naciskam dwa guziki i "magicznie" sie wszystko same wlacza po koleji.

3. Wszystko juz gotowe do odlotu.

Opcje w Mission Editor: Start from runway ( wszystko wlaczone ), Start from Parking Area ( Zimny kokpit ).
« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2008, 11:21:04 wysłana przez Kusch »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #411 dnia: Maja 19, 2008, 23:01:01 »
Informacja roku  :010:  Samoloty, któred ED planuje zrobić flayable ma poziomie BS (kokpit 6 DOF, awionika, FM, etc.):

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=27694&page=12

1- A-10A Suite 2 (latest version of A-10A in active use)
2- A-10C Suite 3 (we now have permission from the USAF to develop an entertainment version of the simulation we developed for them. We are very happy and excited about this).
3- AH-64A Blk. 49A
4- Su-27
5- F-15C
6- Mi-24V
7- F-16C
8- MiG-29A

:karpik :karpik :karpik :karpik

Screeny z postępu prac:

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

empeck

• Gość
« Odpowiedź #412 dnia: Maja 19, 2008, 23:23:17 »
Chyba pójdę dać na tacę... Jak Hind wyjdzie...

« Odpowiedź #413 dnia: Maja 19, 2008, 23:32:49 »
O matko sałatko!!!  :559:

Dostali pozwolenie na A-10C? WOW! (w sumie po co wypuszczać A-10A w tym momencie...) To może wykombinują zgodę na AH-64D, hehe.

Kurde balans, niech już wyjdzie ten Black Shark, by można na własnej skórze doświadczyć na ile zapowiedzi o "best sim ever" (TM) mają odzwierciedlenie w rzeczywistości.

PS. Nie mają tam czasem jakiegoś ruskiego prima aprilis?
PS2. Rozumiem, że kolejność jest taka w jakiej to wszystko ma być wypuszczane?

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #414 dnia: Maja 19, 2008, 23:35:42 »
Kolejność jest nieustalona i subject-to-change, ale z grubsza około taka jak ma być.

Ja też się cieszę, ale pamiętajcie że to nie jest lista co już zrobili, ani co zrobią, tylko co chcą zrobić. A co wyjdzie to zobaczymy ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #415 dnia: Maja 19, 2008, 23:40:03 »
Ja też się cieszę, ale pamiętajcie że to nie jest lista co już zrobili, ani co zrobią, tylko co chcą zrobić. A co wyjdzie to zobaczymy ;)

Też prawda. Z drugiej strony jeśli rzeczywiście każdy następny moduł ma się ukazywać w odstępie roku, a DSC: BS ma wyjść (mam nadzieję) w tym roku jeszcze, to chyba muszą już coś mieć (nawet jeśli są to bardzo podstawowe rzeczy - zresztą widać na screenach ;) , więc coś robią).

Są dość wstrzemięźliwi w zapowiedziach, imho nie można zarzucić, że słowa na wiatr rzucają. Zakładam, że jeśli mówią, że tak będzie to tak będzie.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #416 dnia: Maja 19, 2008, 23:54:33 »
Miejmy nadzieję, że nad nowymi teatrami też będą pracować...

« Odpowiedź #417 dnia: Maja 20, 2008, 00:13:53 »
Przedstawiam poprawioną kolejność :118:

1- MiG-29A
2- F-16C
3- Mi-24V
4- Su-27
5- F-15C
6- AH-64A
7- A-10A Suite 2
8- A-10C Suite 3

A tak na poważnie - rewelacyjna wiadomość na koniec tragicznego dnia :). Nawet jeśli to wstępne plany. Bardzo ciekawy dobór maszyn. No, może zamiast jednego z tych A-10 wolałbym ropucha  :118:. Ale i tak postawię im ołtarzyk jak wydadzą MiGa-29 w jakości Ka-50.

« Odpowiedź #418 dnia: Maja 20, 2008, 00:21:20 »
Miejmy nadzieję, że nad nowymi teatrami też będą pracować...

Dla mnie priorytetem jest odwzorowanie maszyn i uzbrojenia. Od podziwiania widoków to jest FSX. ;) A na serio: Afganistan. To byłoby coś. A Gruzja paradoksalnie jest też bardzo na czasie. ::)

Tak się jeszcze zastanawiam. Skoro ED przygotowuje obecnie symulator A-10C na zamówienie Pentagonu, a uzyskał również zgodę na komercyjny symulator tej maszyny, to ciekawe jak bardzo oba produkty będą się od siebie różnić... Oby jak najmniej. ;)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #419 dnia: Maja 20, 2008, 00:24:17 »
Dla mnie priorytetem jest odwzorowanie maszyn i uzbrojenia. Od podziwiania widoków to jest FSX. ;) A na serio: Afganistan. To byłoby coś.  A Gruzja paradoksalnie jest też bardzo na czasie. ::)

Oczywiście, że systemy są najważniejsze. Mimo wszystko inne teatry byłyby ciekawe nie tylko ze względu na widoczki ;)