Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133679 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #450 dnia: Maja 21, 2008, 23:49:12 »
A ja myślę, że kocur jest po prostu trudnym do zaimplementowania samolotem, zarówno jeśli chodzi o FM (zmienna geometria skrzydeł), awionikę (dwuosobowa załoga) jak i przeznaczenie (samolot bazujący na lotniskowcu).

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #451 dnia: Maja 21, 2008, 23:57:23 »
Na lotniskowcach już mieliśmy Su-33 i MiG-25K. Z dwuosobowych i tak wydadzą AH-64 i Mi-24. FM samolotu o zmiennej geometrii - już są AI: F-14, MiG-27, Su-17, Su-24, Tu-160, B-1, Tornado.

Po prostu się im nie chce, będą robić to co przyniesie najwięcej pieniędzy przy najmniejszym wysiłku.

« Odpowiedź #452 dnia: Maja 22, 2008, 00:06:10 »
Wags napisał ostatnio, że podana lista samolotów to modele nad którymi już toczą się prace. Nie wykluczył, że będzie F-14 i F/A-18 później, tyle że na razie nie mają wystarczających materiałów i nad nimi nie pracują.

Cytat:
Navy aircraft may well be part of the DCS environment at a later point; the posted list just indicates what is currently in work NOW. Also, to pursue any aircraft (like F-14 or F/A-18) we need the proper documents that we currently do not have.

Z uzyskaniem dokumentów do Tomcata nie powinni mieć żadnych problemów.

PS. Ja będę latał szesnastką w DSC szelma... ;)

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #453 dnia: Maja 22, 2008, 00:09:59 »
Szelma zgadzam się z tobą w pełni co do DCS .
Przyznam  że i ja odnoszę wrażenie -mimo pełnego szacunku dla ED- ze przybiera to dziwne kształty . Filmiki, screeny i forum pełne dyskusji na temat czegoś czego nie mamy i co niewiadomo kiedy zostanie wydane a przypomnę że czekamy już na to wystarczająco długo.
Niewydaje mi się że DCS nie będzie wart tego czekania jednak jak wspomniałem troszkę za dużo szumu wokoło czegoś czego jeszcze nie dostaliśmy we własne ręce .....a mysle że o to przedewszystkim chodzi.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #454 dnia: Maja 22, 2008, 01:19:34 »
Po prostu się im nie chce, będą robić to co przyniesie najwięcej pieniędzy przy najmniejszym wysiłku.

Napewno będzie w FO :118:

Ja tylko Was podziwiam jak się sami nakręcacie, a właśnie o to chodzi Cygan. Każdy z Nas chciałby coś innego. Ale tak się nie da. Żyć z czegoś trzeba i robi się to z czego można wyszarpać najwięcej szmalu. A jak jest z Olegiem i BoBem?. Jak jest z kotletami pokroju NFS, FIFA, MoH, CoD?. Ostatecznie każdy może sam zdecydować czy to zakupi czy nie. A założe się, że każdy z Was to kupi oprócz Sundownera ale z niego to taki ortodoks jest :118: :021: :banan :karpik. Z prostego powodu. Lubimy latać. Dlatego zamiast wylewać wiaderko łajna co kilka stron proponuję przyjąć to na miękko i poczekać do premiery. Wszak nie znamy wszystkich detali dotyczących powstawania tego bądź co bądź symulatora, a pomimo tego każdy z Nas wie lepiej. Dodam, że ja ich nie bronię ani nie atakuję. Staram się być obiektywny i cierpliwie czekam do czasu premiery pomimo, że jakaś tam flustracja występuje. Zresztą tyle razy były jakieś zmiany, że zwyczajnie szkoda się napinać z tego powodu.

Ps. A F16 to interesująca maszyna, jej "wielozadaniowość" może uatrakcyjnić rozgrywkę, a przecież tego się domagaliście kilka stron wstecz.
Ps2. Ostatecznie jest jeszcze FSXa z pełną dowolnością maszyn :002:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #455 dnia: Maja 22, 2008, 07:37:10 »
Jesteście żałośni  :118:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

poko24

• Gość
« Odpowiedź #456 dnia: Maja 22, 2008, 07:51:37 »
Jesteście żałośni  :118:
:D

Ja tam się cieszę ("cieszą się tylko debile" - cyt. z "Rysia") z każdej jednej maszyny z listy. Oczywiście z największą niecierpliwością czekam na myśliwce. Mam nadzieję, że do dnia ich wydania nie stracę wzroku ;).

« Odpowiedź #457 dnia: Maja 22, 2008, 08:09:06 »

Racja bo to w końcu firma, która chce zarobić a nie grupa zapaleńców.
Ale dziwi mnie jak oni wybierają te samoloty skoro chcą zarobić? Czy nie badają wcześniej rynku i nie zastanawiają się czego chcą gracze?
Wydaje mi się, że gdyby zrobili samolot bazujący na lotniskowcu (oczywiście  zgodnie z założeniami DCS - full real ) F-14 czy F-18 to sprzedaż takiego dodatku pobiła by rekordy wśród symulatorów.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #458 dnia: Maja 22, 2008, 08:14:40 »
Racja bo to w końcu firma, która chce zarobić a nie grupa zapaleńców.

A właśnie, że odwrotnie. Gdyby nie była to grupa zapaleńców, a firma, która chce zarobić to dziś śmigalibyście F-14, Tu-160 i Spitfire w LO, z śmiesznie odwzorowanymi systemami i fizyką.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #459 dnia: Maja 22, 2008, 09:24:23 »
No i zawsze sami możecie założyć taką grupę zapaleńców i zabrać się za tworzenie swojego wymarzonego sima zamiast tylko narzekać. Droga wolna...

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #460 dnia: Maja 22, 2008, 09:46:01 »
No i zawsze sami możecie założyć taką grupę zapaleńców i zabrać się za tworzenie swojego wymarzonego sima zamiast tylko narzekać. Droga wolna...

A ty go wydasz...
11:05 PM

« Odpowiedź #461 dnia: Maja 22, 2008, 09:53:37 »
Mnie w to nie mieszaj.

Ja mogę co najwyżej to kupić. Lub obsmarować was na jakimś forum jak to olewacie moje potrzeby... :D

« Odpowiedź #462 dnia: Maja 22, 2008, 11:15:33 »
Grupą zapaleńców są ludzie którzy pracują nad np. Jet Thunder. Nad BS pracuje firma, która postawiła sobie za cel stworzenie super realistycznej gry, która będzie sie sprzedawać (bo takiej jeszcze niema).
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #463 dnia: Maja 22, 2008, 11:50:55 »
A my skaczemy sobie w międzyczasie do gardeł  :118:
11:05 PM

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #464 dnia: Maja 22, 2008, 14:08:47 »
A my skaczemy sobie w międzyczasie do gardeł  :118:

Cóż, taka przypadłość pilotów bojowych, jak nie mają do czego strzelać to poziom nierozładowanej agresji wzrasta ;-)  :118: