A po co powiedzcie mi dodany jest Izrael???
Izrael ciągnie się od czasu powstania LO i jest prawdopodobnie pozostałością po planowanym i zapewne zarzuconym na jakimś etapie produkcji jakimś dodatkowym teatrem działań (rozszerzeniem mapy?). W plikach LO można znaleźć tego ślady (np. numery CLSID) dla Izraela (drugiego? - albo właśnie pierwotnego), Iraku, Iranu oraz dwóch dodatkowych państw NATO: Grecji i Włoch.
Zapewne Izrael pozostał bo były gotowe pliki stopni, medali, oznaczeń itd, a jednocześnie Izrael używa F-15 w przeciwieństwie do reprezentowanych w LO państw NATO, za wyjątkiem USA.
Ale nie: "Nie mamy dosc materialow"... A wystarczy wejsc na http://www.airliners.net lub nas poprosic...
Jeśli o to chodzi to ED za pośrednictwem osób z tego Forum (sam nie bywam na tamtejszym na Forum) miało już dawno zaoferowane (od czasu powstania rozbudowanych PL-MOD'ów) wszelkie materiały i wykonanie malowań oraz wszystkiego co potrzeba do wstawienia Polski. Nie byli zainteresowani ...
Stąd jakoś nie jestem zaskoczony brakiem Polski w produkcie ED (wiedziałem to od dawna, niestety ...).
Z drugiej strony to trochę ich rozumiem bo wstawiając Polskę skazywali by się na wykonanie innych niewiele znaczących państewek w Europie i przyległościach. Inna sprawa gdyby powstał jakiś teren działań jako dodatek do DCS to wtedy pewnie by wstawiono przynajmniej niektóre państwa wschodniej Europy. Tyle, że jak mi przekazano zrobienie terenu nie jest raczej proste, bo ponoć trzeba podpisać z nimi umowę i posiadać oprogramowania za parę tysięcy. Tak więc o Polsce w DCS radzę zapomnieć.
Ciekawe czy będzie możliwość modowania i dodania państwa jak to było w LO/LOFC? Mam wątpliwości, skoro nastawią się na dodatki (oczywiście płatne) robione w porozumieniu z ED to raczej postarają się zabezpieczyć przez "nieautoryzowanymi" modami. Ja bym na ich miejscu tak zrobił ...