Autor Wątek: FSX: Acceleration  (Przeczytany 30225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: FSX: Acceleration
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 25, 2007, 17:40:44 »
No to nie jest AFM z pewnoscia.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 25, 2007, 19:46:42 »
Długo można by narzekać. Np IMHO Mustang conajmniej dziwacznie reaguje na zmiany skoku śmigła (chociaż sama animacja wykonana jest przepięknie). Pomimo iż na maksymalnym skoku widać nagły wzrost obrotów, jeśli przepustnica jest na 0%, to nijak się to nie przekłada na stawiany opór i samolot wcale nie zwalnia. Z drugiej strony nie wiem dlaczego (może tak ma być, ale nie wydaje mi się) przy przepustnicy na maksa zredukowanie skoku śmigła do minimum objawia się drastycznym spadkiem obrotów (dlaczego?).
Co do uwag poprzedników, to u mnie w dx9 kop wydajnościowy jest bardzo odczuwalny, pod dx10 jest sporo wolniej i wkurzają "blurries" znacznie bardziej dokuczliwe niż w dx9, ale za to... ta woda - człowiek jak raz zobaczył, to już nie chce wracać do tej z dx9, bez dx10 Hawaje, czy też British Columbia (polecam bardzo ładną darmową scenerię z simviation) nie wyglądają tak samo. Podsumowując - w FSX i tak latam w zasadzie dla widoczków z dużym przymrużeniem oka na realizm.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 25, 2007, 19:50:08 »
Może ja jestem jakiś dziwny, ale dobre samoloty z FSa wg mnie 'prowadzą się' o wiele lepiej niż Fajny Bubel. Nie jest to zapewne ideał (zresztą, bądźmy szczerzy, na komputerze to i tak będzie tylko zabawa), niemniej 'feel' lotu w FSX mi bardzo odpowiada.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 25, 2007, 19:58:03 »
To akurat nie ulega dla mnie wątpliwości. W moim przekonaniu, na - jak to zgrabnie ująłeś - "feel lotu" ogromny wpływ ma nie tylko FM ale przede wszystkim grafika. Tylko dobra grafa potrafi zapewnić wrażenie pokonywanie realnej przestrzeni, wrażenie prędkości w locie na małej wysokości, wrażenie gwałtownego wznoszenia, kiedy ziemia oddala się jak szalona - i to widać nie tylko po rozmywających się pikselach tekstury, ale oddalaniu się licznych obiektów 3d, a już latania w górach w FSX nic do tej pory nie pobiło. Dlatego moimi faworytami w kategorii "najlepszy feel lotu" ;-) są Lock On i właśnie FSX, a latanie nad rozmytą teksturą odrzuciło mnie choćby od takiego Falcona (nawet Red Viper), bo pomijając stopień komplikacji awioniki czuję się tam, jakbym latał w kreskówce.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 25, 2007, 20:39:26 »
Oczywiście, że można w FSX latać dla widoczków, zwiedzać świat, podziwiać odległe kraje do których nigdy się nie wybiorę.   :002: Do tego nie ma lepszego sima.
Ale w tej chwili sprawdzam FSX jako platformę dla zespołu akrobacyjnego. I tutaj już nie jest tak różowo. Model lotu jest bardzo ważny w tym wypadku. Generalnie w FSX każda maszyna dopóki lata w okolicy prędkości przelotowej, wykonuje lot po prostej, czy delikatne manewry, zachowuje się poprawnie. Ale wystarczy wykonać kilka beczek, wejść na większe kąty natarcia, próbować lotu nożowego, plecowego i zaczyna się koszmar. W tej chwili nie widzę takiej możliwości, żeby FSX zastąpił Lock On FC do lotów naszej grupy pokazowej, chyba że cały pokaz zredukujemy tylko do przelotów w różnych formacjach.  :118: A szkoda, bo wizualne wrażenia mogłyby być znacznie lepsze niż te z nieco starego już silnika graficznego LOFC. ;)

PS: Nie chcę żeby ktoś zrozumiał że według mnie w FC model lotu jest super realistyczny, bo nie jest. Ale z pewnością jest bardziej poprawny przynajmniej jeśli mówimy o suszarkach.

Przepraszam za OT.
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #80 dnia: Listopada 25, 2007, 22:47:40 »
Ale z pewnością jest bardziej poprawny przynajmniej jeśli mówimy o suszarkach.

No właśnie, a jakie maszyny testowałeś? Bo w FSX wiele zależy od jakości zrobienia właśnie tego elementu. Sam silnik gry ma spore możliwości (podobno - tak twierdzą mądrzejsi ode mnie) - to dodatki są różnej jakości. Podobno (nie mnie to oceniać choć oczywiście nabyłem ten dodatek) T-6 od IRIS jest zrobiony nieźle (choć to nie suszarka) pod względem modelu lotu.

Może przy odpowiednio wykonanej maszynie te problemy, o których piszesz znikną? Żeby było jasne - to nie polemika (za cienki w tym jestem) to raczej pytanie.

« Odpowiedź #81 dnia: Listopada 26, 2007, 14:26:23 »
Witam.Mam kolejny problem tym razem tez z teksturami, a ze nie ma dzialu jako tako z poradami wiec pisze tu, poniewaz dotyczy to FSX ACCELERATION.Jakies 3dni temu zainstalowalem FSXsp1+sp2+taburet+cloud9+vfr England wszystko bylo ok.Europa  ladnie pokryta zielenia itd.Teraz nic nie zmienialem i pokazala sie znow pustynia.Czy cos wiecie o tym bugu??
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #82 dnia: Listopada 26, 2007, 16:33:24 »
Zwroc uwage jak masz ustawione priorytety scenerii, przesun sobie wyżej. Tez zdaje sie mialem ten problem po instalacji SP2 z FSXAcc z FSGlobal. Przesunalem wyzej i jest supcio.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #83 dnia: Listopada 26, 2007, 18:45:26 »
hej yoyo nie daje rady.przesunalem,kombinowalem i nic nie dalo.Widze ze bez reinstalla to sie nie da.
P.S.Tu jest moja galeria wiec zerknii.Na fotce F-18 widok przed a na fotce z Piperem fotka z pustynia.
www.fsx.jpg.pl
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #84 dnia: Listopada 26, 2007, 19:07:31 »
Zainstaluj dodatki jeszcze raz. Nic samo się nie dzieje - może coś w plikach grzebałeś ?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #85 dnia: Listopada 26, 2007, 19:31:24 »
Tak zmienialem w FSX.cfg ale wpisy (tweaki) usunalem,wiec powinno wrocic do normy.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #86 dnia: Listopada 29, 2007, 09:59:34 »
(...)
5. Co najgorsze - gra wiesza się regularnie podczas korzystania z funkcji na pasku w górnej krawędzi ekranu. Przy jednej z takich "zwiech" stwierdziłem, że coś zwanego "Narzędzie diagnostyczne Microsoft DirectX" zażądało dostępu przez ścianę ogniową. Moje podejrzenie wiec, że to DirX - mam zainstalowany najnowszy: DirX 9c nov2007
(...)

Z tego co zauważyłem wertując sieć, to problem ten występuje na kartach nVidii. Na radeonach chyba nie, bo żaden z posiadaczy kart Ati nie zgłaszał tego problemu, u mnie na Radeonie 9700 również nie mam tych zawieszek. Możliwe, że nVidia poprawi to w nowych sterach. Jedynie co mogę doradzić na chwilę obecną to do nawigowania po górnym menu używać klawiatury.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #87 dnia: Listopada 29, 2007, 22:26:50 »
Jedynie co mogę doradzić na chwilę obecną to do nawigowania po górnym menu używać klawiatury.

Tak po prawdzie to w "locie" i tak średnio potrzebne to menu górne. Po prostu wkurza mnie jak nie wszystko działa jak należy. Jeżeli to problem ze sterami NVidii to zostanie to najpewniej szybko naprawione (jak przy każdych problemach z grami).

Co do problemów z prawidłową instalacją to winna była chyba starsza wersja NET Framework. W każdym razie po zmianie Jawy (dzięki kapulet za poradę), po wgraniu aktualnego NET Framework i zachowaniu kolejności instalacji:

- FSX
- SP1
- ASX
- ASX SP1

... i dopiero potem Acceleration, a następnie reszta dodatków - wszystko wróciło do normy. W sumie przyrostu FPS jakoś nie stwierdziłem, może tylko wodę da się nieco bardziej "podciągnąć".

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Listopada 30, 2007, 21:21:58 »
dzięki

Nie ma za co. Po to tu jesteśmy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 04, 2007, 20:13:13 »
Takie pytanie:
Po instalacji dodatku rozjechały mi się cienie na samolocie. Zamiast we właściwym miejscu są przesunięte na bok, we wszystkich samolotach. Najbardziej widać to na wystających antenkach, cień nie jest pod nią tylko trochę z boku:

Na 100% wcześniej było ok. Drivery zainstalowałem stare i nowe ale nadal ten sam problem. Też tak macie, czy tylko u mnie coś siadło?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"