Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 104993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #540 dnia: Lutego 03, 2008, 14:06:10 »
Z drugiej strony macie już A-10 i Su-25T a my tylko Su25T.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #541 dnia: Lutego 03, 2008, 14:53:30 »
Nie wiem, czy ktos mając do wyboru Su-25 i Su-25T, wybrałby tego pierwszego ;)

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #542 dnia: Lutego 03, 2008, 15:30:12 »
Panowie przestańcie marudzić dla mnie Su-27 góruje nad Su-33 tylko tym, że ma spadochron i szybciej hamuje :), za to ma 2 pylony mniej :). Co do zwinności samolotów SU-27/33 radzę pogadać z Menkiem, dać sobie siana z dopalaczem, wziąć 60% machy na misje, nie więcej i sami zobaczycie jak to złoto pięknie kręci. Mig-29S nie jest konieczny, tym bardziej, że rakieta R-27ET jest niedozwolona, a bez R-27ER da się żyć. Odpalana na takim zasięgu R-27ER jest i tak nieskuteczna jeżeli przeciwnik ma opanowane chociaż podstawy wymijania. Tak więc jedyny minus wersji "A" to brak zakłócania, ale za to jak pięknie szwargocze po Niemiecku :).

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #543 dnia: Lutego 03, 2008, 17:20:08 »
Jeśli mogę się wtrącić jako trzecia osoba która od czasu do czasu śledzi to co się tutaj dzieje to z całym szacunkiem z latania "as real" zrobiło się "real ass" lub innymi słowy klasyczny serwer dogowy o Qrdlowej koncepcji z tą różnicą, ze więcej dziadostw pokroju lotact w tle działa. Sam podział maszyn jest tego przykładem. Migi w wersji A po red, a Ski po blue, 25-ki T po obu stronach. Zróbcie odrazu po równo i będzie z głowy. Nigdy nie byłem zwolennikiem latania rosyjskimi samolotami w niemieckich dywizionach i tak samo jest tutaj. Podział powinien być taki dla blue samoloty zachodnie, dla red rosyjskie. Problem identyfikacji znika, a same misje stają się ciekawsze. Jak tak dalej pójdzie to całość zdechnie śmiercią naturalną, ale najpierw jeszcze rozdzielicie co wolno robić, a czego nie oraz jakie uzbrojenie jest dopuszczalne.

Cóż, w zasadzie powinienem siedzieć cicho, bo to nie moja sprawa ale co mi tam :P

@Sun
Ja znam takie osoby Zimny Janek i Kusch, to byli rzeźnicy na Su25 :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #544 dnia: Lutego 03, 2008, 19:43:12 »
Gdyby jakiemuś desperatowi w przerwie tych akademickich dyskusji o wyższości bożego narodzenia nad wielkanocą przyszła jakaś absurdalna ochota na polatanie, to serwer będzie stał od 20:00. Zapraszam :-)

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #545 dnia: Lutego 03, 2008, 22:27:20 »
Podział będzie taki:

Red                       Blue     
Mig-29S                 Mig-29A
SU-27                    SU-25T
SU-33                      A-10
SU25T                      F-15

Przenosimy się na teren Gruzji.
Sochi Adler będzie lotniskiem  cywilnym.

Próbujemy stworzyć real na tyle ile pozwala nam ten symulator, a na co pozwala wszyscy wiemy.

Winko86

• Gość
« Odpowiedź #546 dnia: Lutego 03, 2008, 22:34:15 »
Mam do Was pytanie. Powiem od razu, że historia u mnie leży (i wstać nie zamierza  :001: ), ale rozmówiłem się z sąsiadką Ukrainką przy większej alkoholu ilości. A każdy wie, że przy takich rozmowach wiedza przelewa się niekiedy szybciej niż przepitka.

W jakich latach tak właściwie latamy ? Jakie są realia. Z tego co się dowiedziałem wynika, że od dawien dawna południowo wschodnia Ukraina składa się w większości z Rosjan, a Krym to już na pewno. I w razie większego oficjalnego konfliktu Ukraina od razu podzieli się na dwa obozy i dojdzie do bratobójczych walk, ale nie Ukraina jest przedmiotem sporu.
Granice Ukrainy sięgają na tych naszych mapkach aż po miasto Semisotka (strzelam teraz, ale coś w ten deseń). Na prawo mamy dalej cały czas Rosję, aż po Gruzję. Wynika z tego, że siłom NATO zostaje ewentualnie teren Gruzji, czyli lotniska Suhumi, Gudauta, Sochi, gdzie jedyną drogą zaopatrzeniową z Europy jest droga przez Turcję. I teraz w końcu moje pytanie  :002: Z jakiej D... strony strona BLUE zajmuje Ukrainę ? Przecież to jest po prostu niemożliwe  :118:

Opowiedziała mi sąsiadka, że miały być jakieś manewry na Ukrainie (marynarki) i siły NATO zostały zaproszone. Dotarły pod miasto portowe Sevastopol, gdzie ponad 80% ludności to Rosjanie. Zablokowali tubylcy wszystkie ulice i w ten sposób niemożliwe było dostarczenie zapasów jedzenia i wody, przez co manewry odwołano  :021: impreza była przednia.

A tak a propos, to zainteresowałem się tym tematem, bo chciałem jakąś ciekawą misję zrobić, ale po tej lekcji historii właściwie ciężko wymyślić jakąś interesującą fabułę. Gruzja zapewne chętnie się odłączy od wpływów Rosji, ale żeby wypowiadać otwartą wojnę ?  :001: To w końcu kto się broni a kto atakuje ?  :001:

Winko86

• Gość
« Odpowiedź #547 dnia: Lutego 03, 2008, 23:05:29 »
Na stronie 15 jest rys historyczny co prawda, ale z takim zacięciem nasłuchałem się opowieści o Krymskiej ludności, że nie daje wiary, aby wojska rosyjskie były zmuszone do wycofania się z tych terenów. Szkoda, że ta mapa jest taka mała, bo można by zrobić rozłam Ukrainy i przydało by się więcej lotnisk na południe od morza  :001:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #548 dnia: Lutego 04, 2008, 01:25:18 »
Dzisiejsze logi. Polecam, można się pośmiać momentami, zwłaszcza walkę Kapulet&Szelma VS Boberros&Agatom w 22 minucie :-)

http://rapidshare.com/files/88973976/ACMI.rar.html

Przypominam, że do latania wymagana jest komunikacja na TS. Piszę o tym, gdyż dzisiaj na serwerze pojawiły się dwie nowe osoby, których nie było na TS, a i na chacie w grze nie przejawiały chęci do nawiązania komunikacji.

« Odpowiedź #549 dnia: Lutego 05, 2008, 00:38:46 »
Loty super :) Bardzo fajna misja. Troszkę wiało ale miło było popatrzeć na cross landingi  :021:
Szkoda że serwer padł bo robiło się coraz ciemniej i pod koniec latalibyśmy pewnie w pełnym zmroku :)
Jedna fotka z powrotu z akcji :

Gwiazda Polarna prowadziła nas do domu :)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #550 dnia: Lutego 05, 2008, 03:17:48 »
Niestety na serwerze miało dzisiaj miejsce kilka przykrych sytuacji. Doszło do sprzeczek. Już od jakiegoś czasu otrzymywałem skargi na dziwne sytuacje z udziałem Boberrosa. Kilka osób sugerowało mi, że cheatuje. Poważne oskarżenie, ale nie mogłem go zlekceważyć, bo sygnały otrzymałem od różnych osób. Dzisiaj dwie osoby jednocześnie widziały, jak znika na ułamek sekundy z ekranu, przy czym obie miały kontakt wzrokowy w pościgu za nim. Chcąc niechcąc musiałem się bliżej przypatrzeć jego działalności. To, co udało mi się znaleźć wrzucam tutaj, do Waszej oceny. Ja sam nie wiem do końca co mam o tym sądzić. Powiem tylko, że bardzo mi ulży, jak ktoś przekona mnie, że to są błędy gry, albo TacView.

Ten szczególny manewr wykonywany zazwyczaj w trakcie ucieczki przed rakietami, nazwaliśmy z Szelmą "Kobrą Boberrosa". Tutaj jest kilka przykładów - filmiki divx z gry i z TacView:
Paczka 15Mb http://rapidshare.com/files/89243382/Cheat.rar.html

Jak ktoś jest zainteresowany to mogę podesłać logi TacView.

Do tego jeszcze to:

Boberros. Czy potrafisz to jakoś wszystkim wyjaśnić?
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2008, 03:24:28 wysłana przez vowthyn »

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #551 dnia: Lutego 05, 2008, 07:53:31 »
Bobek nie obraź się, ale latanie z Tobą nie ma sensu. Po prostu szkoda nerwów. Mówiłem Ci, że masz coś nie tak i na nagraniach dokładnie widać. Nie wnikam, ale albo coś z tym zrobisz, albo nikt nie będzie chciał z Tobą grać.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #552 dnia: Lutego 05, 2008, 08:02:07 »
Cóż, latając niegdyś ze starą gwardią sam generowałem badź byłem świadkiem sytuacji które wywoływały podobny efekt na logach tacview, a podczas gry wyglądało to jakby na sekundę czy dwie zamarzł mi Lock On. Więc nie musi to być od razu wina cheatowania, może problem ze sprzętem/ISP.

Faktem jednak jest że zdarzało się to na tyle rzadko (może raz na meczyk, nie pamiętam dokładnie), że nikt nie zwrócił na to większej uwagi, wszycy uznali że "ten typ tak ma".
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #553 dnia: Lutego 05, 2008, 08:29:55 »
może raz na meczyk

Niestety tu zdarza się za każdym razem. Ponadto nie widać go czasem na radarze, mimo tego, że lecący obok kolega jest dobrze widoczny (oczywiście skanowanie w górę i w dół nic nie daje). Często też zdarza się, że zalokowany czy w STT czy TWS nagle
znika z radaru i to nie za pomocą włączenia HOJ-a, lecz po prostu tak jak by wyparowywał.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #554 dnia: Lutego 05, 2008, 10:27:22 »
Opiszę może sytuację która doprowadziła do całego tego kwasu. Patrolując z Mavem rejon Gudauty  przechwyciliśmy 2 wrogie samoloty. Rozdzieliliśmy się. Zdjęty został wtedy bodajże Winko. 2 Samolot lotem nurkowym zaczął uciekać w kanion. Ponieważ byłem bardzo blisko więc puściłem się za nim w pogoń. Zalockowałem go lecz dystans był zbyt krótki na bezpieczne odpalenie rakiety, MAV powiedział że mam go prowadzić w locku ale nie strzelać bo  on "też chce". Zaznaczam że dystans cały czas był ekstremalnie krótki. Kiedy MAV doszedł nas na odległość "na gunzo" bobek zrobił się niewidzialny nie tylko dla mnie ale i dla Mava. Trwało to może 5 sekund, w CAC to cholernie dużo czasu. Po upływie tychże 5 sekund ''Stealth Bobek'' pojawił się znów jakieś 100 metrów przed nami, co dziwne dalej w moim locku :006: Nie zdążyłem odpalić bez autoryzacji, ponieważ od tyłu zaszedł mnie Spec i ze stoickim spokojem wrzucił mi w dysze jakąś "erkę". Niestety odechciało nam się latać po tym numerze. Pod sam koniec lotów zaobserwowaliśmy jeszcze jedno dziwne zachowanie samolotu Bobberosa , nie ujawniamy żadnych szczegółów gdyż śledztwo trwa. Póki co jedynym namacalnym dowodem na jakieś mniejsze lub większe kombinatorstwo jest "Kobra"
11:05 PM