Autor Wątek: Samoloty dla FSX  (Przeczytany 238410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Samoloty dla FSX
« Odpowiedź #360 dnia: Listopada 01, 2009, 11:05:54 »
Na moim archaicznym komputerze nie obciąża bardziej niż standardowe maszyny. Dla porównania śmigłowce Nemethów, czy wszystkie kupne liniowce są już niegrywalne.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #361 dnia: Listopada 01, 2009, 12:12:22 »
Ten Su27 ma kokpit  podobny  do  tego z darmowego  MIG29 http://flyawaysimulation.com/downloads-file-2199-details.html tylko ma więcej kolorków i detali.
Przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na  screeny.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #362 dnia: Listopada 01, 2009, 22:47:47 »
Przepraszam za post pod postem ale edycja działa .... krótko.

Otóż trafiłem przypadkiem tu http://www.razbam.org/ i teraz ponieważ mam obok  akrobatyki niemałego fioła na punkcie maszyn związanych ściśle z historią i konkretnymi  bitwami/akcjami zainteresował mnie AD/A-1 Skyraider*  i teraz takie moje pytanie podstawowe. Mieliście do czynienia z tą stajnią, jesli tak to jakie odczucia i czy w ogóle warto się nimi interesować czy puścić kantem?

*jako ostatnie 29. kwietnia 1975 odpierały atak Północnego Wietnamu na Sajgon

« Odpowiedź #363 dnia: Listopada 01, 2009, 22:55:57 »
zainteresował mnie AD/A-1 Skyraider*  i teraz takie moje pytanie podstawowe. Mieliście do czynienia z tą stajnią, jesli tak to jakie odczucia i czy w ogóle warto się nimi interesować czy puścić kantem?

To dodatek raczej stary, jeszcze pod FS9 i CFS2 (oraz Strike Figthers) - o ile pamiętam nie był samolot zbyt wysokiej jakości nawet w tej starszej wersji gry. Do FSX moim zdaniem kompletnie nie warto. Tutaj masz ten dodatek w simMarket: http://secure.simmarket.com/razbam-skyraiders-vol2.phtml
- jest kilka screenów kokpitu - tragiczny jest przy standardzie FSX.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #364 dnia: Listopada 04, 2009, 01:06:40 »
Jeżeli chcesz poczuć jak powinna się zachowywać drugo-wojenna maszyna w symulatorze lotu, to polecam zainwestować w P-47 z Accu-sim, na prawdę warto. Otwiera oczy na wiele aspektów które pominięto we wszystkich symulatorach traktujących o tamtym okresie.

Za radą poszedłem i stałem się  posiadaczem ( legalnym ) w/w P-47+ Accu-Sim. I .... i powiem prosto  to wgniata w fotel. Kurcze ten dźwięk na 7.1 to kosmos ( środek dnia a tu gwiazda ryczy) a już samo latanie na 26" to muzyka  XD. I kit że się nie da ostrzeliwać AI (ogólnie szoterków wszelakich nie znoszę) samo latanie przy max realizmie  to... no zrywa czapę.
BTW. Po odpaleniu zbierałem szczękę z podłogi ... cudeńko. Choć po screenach to tego nie widać

« Odpowiedź #365 dnia: Listopada 04, 2009, 02:06:22 »
Kurcze zanabęde tego P-47 za miesiąc teraz zainwestowałem w F-16 Aerosoftu i Irisa. Ładniejszy ten Aerosoftu ale lepiej się lata Irysowym :001:
« Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2009, 02:16:11 wysłana przez dzik »

« Odpowiedź #366 dnia: Listopada 04, 2009, 04:28:17 »
Mam takie samo jak ty dzik.F-16 od Aerosoft ladnie wyglada ale po ostatnicha patchah model lotu jakis taki nijaki.Silnik za mocny i leci prawie pionowo w gore.Iris tez nie jest lepszy bo probojac zrobic "roll" to krecisz sie jak szalony a jeszcze jak dasz lot w gore to....boze 15G :)
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #367 dnia: Listopada 04, 2009, 09:42:14 »
Mam takie samo jak ty dzik.F-16 od Aerosoft ladnie wyglada ale po ostatnicha patchah model lotu jakis taki nijaki.Silnik za mocny i leci prawie pionowo w gore.Iris tez nie jest lepszy bo probojac zrobic "roll" to krecisz sie jak szalony a jeszcze jak dasz lot w gore to....boze 15G :)

No ja ogólnie jestem radosnym właścicielem od 22.10 F-16 Iris-owej i nie podzielam twojej opinii, miło się lata ale do akrobacji tak naprawdę to Jest Christian Eagle II ( nawet ten darmowy) czy Zlin 50. A tak do latania i symulowania  starć to się te 16-ki nadają świetnie i nic więcej. Osobiście trochę żałuję że ją kupiłem nie wiem może liczyłem na zbyt wiele cukierków :). Niemniej jak się gdzieś zbierzemy na lot efami* to będę miał czym się zabrać z Wami :)

*na Grudzień mam w planie Acceleration kupić bo mi się strasznie podoba to F-14 i ten Goshawk T-45 od Dino Cattaneo w zasadzie tylko po to żeby HUD-y w tych maszynach były.

« Odpowiedź #368 dnia: Listopada 04, 2009, 16:26:46 »

*na Grudzień mam w planie Acceleration kupić bo mi się strasznie podoba to F-14 i ten Goshawk T-45 od Dino Cattaneo w zasadzie tylko po to żeby HUD-y w tych maszynach były.

Nie trzeba, możesz wykorzystać HUD i MFD z innych dodatków. Wystarczy, że zmienisz wpisy w "panel.cfg".

[admin]Pisz staranniej. Mazak[/admin]
« Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2009, 17:24:50 wysłana przez KosiMazaki »

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #369 dnia: Listopada 04, 2009, 18:03:15 »
Nie trzeba, możesz wykorzystać HUD i MFD z innych dodatków. Wystarczy, że zmienisz wpisy w "panel.cfg".

Wiesz może i nie trzeba ale jak ja jestem "wonski" w te tematy to jedyne wyjście dla mnie to tylko i wyłącznie zakup Acceleration. No chyba że jesteś w stanie podać mi dokładnie co i gdzie mam wpisać by  T-45 i F-14 miały HUD i to nie tylko ten na panelach ale i ten przezierny*.

*Zakładam że jest możliwość powiązania także z HUD-em też z innych modeli.Hmmm powiedzmy z tym z Irisowej 16-tki.  :020:

Ale to chyba temat na osobny dział lub porady dla początkujących.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #370 dnia: Listopada 04, 2009, 18:45:11 »
Może Wy mi pomożecie. Poszukuję dobrej jakości samolotu turbopropa coś ala KingAir.
Nie wiem czy znacie samolot Realair DUKE? Takiej właśnie jakości samolotu poszukuję.Lubię latać czymś co nie razi po oczach grafiką z epoki Atari. Podpowiecie coś?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #371 dnia: Listopada 04, 2009, 18:50:18 »
W tej chwili to Duke, JS41 z PMDG i powiedzmy Twotter z Aerosoftu.

« Odpowiedź #372 dnia: Listopada 04, 2009, 22:16:35 »
*Zakładam że jest możliwość powiązania także z HUD-em też z innych modeli.Hmmm powiedzmy z tym z Irisowej 16-tki.  :020:

(...)
//--------------------------------------------------------
[Vcockpit01]
Background_color=1,1,1
size_mm=512,512

visible=1
pixel_size=512,512
texture=$t45vc

;1 = left DDI
;2 = right DDI
;3 = center DDI

gauge00=fa-18!MFD, 36,36,440,440, 4 NOSCANLINES

[Vcockpit02]
Background_color=0,0,0
size_mm=512,512

visible=1
pixel_size=512,512
texture=$t45vc0

;1 = left DDI
;2 = right DDI
;3 = center DDI

gauge00=fa-18!MFD, 0,0,512,512, 1

[Vcockpit03]
Background_color=0,0,0
size_mm=512,512

visible=1
pixel_size=512,512
texture=$t45vc3

;1 = left DDI
;2 = right DDI
;3 = center DDI

gauge01=fa-18!MFD, -10,-10,532,532, 2

[Vcockpit04]
Background_color=0,0,0
size_mm=512,512

visible=1
pixel_size=512,512
texture=$t45vc2

;1 = left DDI
;2 = right DDI
;3 = center DDI

gauge00=fa-18!MFD, -10,-10,532,532, 3
(...)
wpis: "fa-18!MFD"

to jest odwołanie do pliku xml, który powinien być w katalogu panel lub gauges
powinieneś odnaleźć jego odpowiednik w twoim Irisie

np coś takiego "IRIS-F-16!MFD"

wykrzyknik to ograniczenie katalogu, po wykrzykniku to poszczególne elementy wyswietlających się instrumentów pokładowych. Porównaj sobie najpierw plik panel.cfg w Irisie i w T-45.

W mojej opinii, jak już kupiłeś sobie tego Irisa f-16 to nie warto przesiadać sie na darmowe nieloty.
pozdr.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: Listopada 05, 2009, 01:01:22 »
W mojej opinii, jak już kupiłeś sobie tego Irisa f-16 to nie warto przesiadać sie na darmowe nieloty.
pozdr.

Po pierwsze to chciałbym Ci podziękować.
Ale już z tym powyżej się nie zgodzę co do F-14 i T-45 w wykonaniu Dino Cattaneo modele mimo że darmowe trzymają naprawdę wysoki poziom. Oprócz nich to jeszcze tylko EMBRAER A-29B SUPER TUCANO , Westland Vywern S4 , CT-4E, Nord 3202, AusterJ1 , RWD 14 , Pirat  i może jeszcze jakieś 5-ęć innych modeli trzyma naprawdę  światowy poziom ( no dobra europejski). Można je śmiało obok komercyjnych postawić i nie będzie się czego wstydzić.
A reszta to fakt  to już badziewie  :)
Kto twierdzi że jest inaczej to ja mu to wytłumaczę .... przy piwie :)

« Odpowiedź #374 dnia: Listopada 05, 2009, 18:11:42 »
nie będzie się czego wstydzić.
Tukan jest trochę zawstydzony brakiem pokręteł HDG i CRS :021: Dobrych modeli znajdzie się więcej niż 5: Fokker Dr.1 Neoqb, Bristol F2B, samoloty Dave'a Garwooda (tego od Austera): Hawker Hunter, Beufighter i Dragon Rapide, nowsze samoloty Pigleta również są niezgorsze, nie można zapomnieć o reszcie płatowców z SimHangaru, a z darmowych wiropłatów H-21 prezentuje się chyba najlepiej ;)