Autor Wątek: Samoloty dla FSX  (Przeczytany 238785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Samoloty dla FSX
« Odpowiedź #825 dnia: Maja 28, 2015, 07:34:42 »
Informcyjnie, wrzuciłem opis F3F-2 od AH.

http://yoyosims.pl/ Dział z recenzjami.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #826 dnia: Czerwca 29, 2015, 10:59:13 »
Mam pytanie odnośnie modelu Razbam Harrier Gr.7 i 9. Zauważyłem, że w porównaniu z wersją AV 8, w brytyjskich modelach nie "rusza" się dźwignia hamulca parkingowego koło przepustnicy. A druga sprawa to wskaźnik "Stab indicator" na prawym panelu nad wyświetlaczem MPCD. Tam jest taka strzałka i wartośc cyfrowa ustawienia trymera. w zależności czy trymujemy do dołu czy do góry to strzałka pokazuje odpowiedni kierunek- tak jest w AV 8, w GR. strzałka jest zawsze tylko w jednym położeniu.

Ciekawy jestem czy inni też tak mają, czy może ja mam coś nie tak, może jakiegoś pliku brakuje itp?
Modele mam w wersji 2.0.

« Odpowiedź #827 dnia: Lipca 28, 2015, 19:41:10 »
Ostatnio natknąłem się na dosyć ciekawą Cessnę, która powstaje do FSX, model 206 z silnikiem turbośmigłowym, po konwersji w firmie Soloy Aviation. :)

Samolot ma być darmowy, tutaj link do tematu na innym forum:
http://www.fsdeveloper.com/forum/threads/cessna-u206g-soloy-turbine-pac-mark-i-ii.431628/

Jeśli już tutaj była o nim wzmianka to przepraszam. :)

« Odpowiedź #828 dnia: Grudnia 24, 2015, 14:29:02 »
Dawno nikt t nie pisał to ja spróbuję.

1. Na aerosoftowym forum wyczytałem, że do Tomcata szykuje się niezły update:
http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/95967-f-14-status-update/&page=2
Planowana premiera na początek stycznia.
2. Milviz wydał T-38 w wersji Advanced z symulowaniem różnych usterek i zaawansowaną obsługą. Usterki są tak zaawansowane, że w kokpicie brakuje śrubek na tablicy przyrządów...szacun :p Także chyba lepiej poczekać jak kogoś denerwują takie drobiazgi. 

« Odpowiedź #829 dnia: Stycznia 17, 2016, 19:57:14 »

« Odpowiedź #830 dnia: Stycznia 20, 2016, 02:37:52 »
Just Flight opublikowal kolejny PREVIEW z In Development i to jest F4U-1 Corsair 'Birdcage' (http://www.justflight.com/product/f4u1-corsair-birdcage)- czy to nie czasem AH?
Drugi z news-ow od JF to zdjecia kokpitu Hawk T1 (http://www.justflight.com/product/hawk-t1). Mam nadzieje, ze nie skopia jak Tornado- bo ja postanowilem oddac im ten crap i zakupilem SSW Tornado.

Naprawiłem linki i pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2016, 08:19:03 wysłana przez KosiMazaki »
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #831 dnia: Stycznia 20, 2016, 09:23:41 »
Co jest nie tak z ich Tornado? Czytałem recenzję i poza dużą klatkożernością reszta było na plus. Klatki podobno poprawili w którymś patchu.

« Odpowiedź #832 dnia: Stycznia 20, 2016, 14:39:36 »
No sorry ale sp3 mi nie pomogl.Zeby tym wogole latac to musisz wylaczyc tylni kokpit i cala reszte a klatki i tak beda skakac.Ludzie wciaz pisza ze nie dziala plynnie ale z tego co wiem to nie ma co juz liczyc na jakis patch.Jakos inni producenci moga wydac model co dziala stabilnie w rozsadnych klatkach , czy nawet wydac poprawke jak ostatni patch do PMDG 777 poprawiajacy VAS usage.Ja nie polecam tego samolotu od JF wlasnie ze wzgledu na wydajnosc.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #833 dnia: Stycznia 22, 2016, 18:11:20 »
Co jest nie tak z ich Tornado? Czytałem recenzję i poza dużą klatkożernością reszta było na plus. Klatki podobno poprawili w którymś patchu.

Gniot jakich malo. Co z tego ze niektore sprawy sa ok, jak jest tu Power Point? Autorzy Canberry i nowego Hawka. To wina tworzenia modelu od samego poczatku. Jesli chodzi o Tornado, to tylko ten od SSW.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #834 dnia: Stycznia 23, 2016, 11:51:30 »
Dzięki. Chodziło mi po głowie ostatnio żeby kupić ten samolot i nie byłem pewny którą firmę wybrać. Teraz wszystko jasne.

« Odpowiedź #835 dnia: Stycznia 23, 2016, 21:37:30 »
1. Czy ktoś z was posiada AV-8 Harrier od SSW? Jeśli tak to czy wart jest uwagi?
Próbowałem znaleźć recenzje/opinie w sieci, ale jedyne jakie znalazłem to sprzed paru lat jeszcze przed wydaniem Harriera przez Razbam.

2. Pytanie o Tornado od SSW: jak wyglądają fps-y w porównaniu do innych maszyn? Np.: Mirage od M2M, F-14 od Aerosoft, czy F-4 od Milviz?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #836 dnia: Stycznia 23, 2016, 23:09:57 »
1. Czy ktoś z was posiada AV-8 Harrier od SSW? Jeśli tak to czy wart jest uwagi?
Próbowałem znaleźć recenzje/opinie w sieci, ale jedyne jakie znalazłem to sprzed paru lat jeszcze przed wydaniem Harriera przez Razbam.

2. Pytanie o Tornado od SSW: jak wyglądają fps-y w porównaniu do innych maszyn? Np.: Mirage od M2M, F-14 od Aerosoft, czy F-4 od Milviz?

1. Mam Razbam, model świetny, chociaż wymaga masę treningów i najlepiej taką przepustnicę by mieć pod ręką sterowanie ciągiem oraz obrotem dysz. Bez tego będzie ciężko. SSW nie jest zły, ale na pewno gorszy graficznie.

2. FPSy ma nie gorsze niż te wymienione przez Ciebie.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #837 dnia: Kwietnia 27, 2016, 11:28:42 »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #838 dnia: Lipca 24, 2016, 22:06:27 »
Wreszcie coś "krajowego". Flight Replicas szykuje (na dniach) wydanie modelu Zlin 526 !

Trzeba odświeżyć VFR Poland ;>.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #839 dnia: Lipca 25, 2016, 18:45:21 »
Nowa recenzja w serwisie.

Zapraszam zainteresowanych http://yoyosims.pl/ .

www.yoyosims.pl