Autor Wątek: Samoloty dla FSX  (Przeczytany 238931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Samoloty dla FSX
« Odpowiedź #510 dnia: Sierpnia 11, 2010, 23:06:38 »
Yoyo, nie masz racji. Aerosoft robi A-10 od podstaw.

« Odpowiedź #511 dnia: Sierpnia 12, 2010, 01:05:53 »
Pozatym YoYo dozumiem to ale DCS A10 a FSX A10 to rozne swiaty.I tak sadze ze bedzie fajnie w fsx.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #512 dnia: Sierpnia 12, 2010, 08:18:26 »
mirage9 jak może być fajnie? FSX to nie środowisko bojowe. Nawet jakby był samolot zrobiony cacy to i tak dalej mamy jakieś 70% tego z czym powinniśmy mieć do czynienia w symulacji samolotu bojowego. Po co sięgać po malucha jak możemy jeździć dużym fiatem ;) ?
Wersją do FS9 zawiodłem się, połowa paneli była jedynie fototeksturą ale było też parę ciekawych spraw przy modelu. Osobiście nawet nie spojrzę na A10 od Aerosoftu. Poczekam sobie na wycieczkę all inclusive z DCS'em w kwestii Thunderbolta II.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #513 dnia: Sierpnia 13, 2010, 23:00:43 »
Ale jakiś wysyp normalnie A10 nas czeka. Teraz kończy już prawie Milviz

http://www.milviz.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=523

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #514 dnia: Sierpnia 13, 2010, 23:09:29 »
Jaja sobie robią.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #515 dnia: Sierpnia 14, 2010, 12:00:02 »
Milviz ma same modele, nie ma ludzi którzy by je powsadzali do FSX'a.

Osobiście trochę dziwi mnie że Iris robi samolot który przecież w DCS będzie wymodelowany znacznie lepiej a przede wszystkim z działającym uzbrojeniem i polem bitwy. No ale ich sprawa.

Chociaż obie firmy mają ze sobą na pieńku, więc może tak o na przekór sobie robią.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #516 dnia: Sierpnia 14, 2010, 13:22:20 »
Osobiście trochę dziwi mnie że Iris robi samolot który przecież w DCS będzie wymodelowany znacznie lepiej a przede wszystkim z działającym uzbrojeniem i polem bitwy. No ale ich sprawa.

Celem jest po prostu inny odbiorca - nie sądzę, że użytkownicy FSX muszą zaraz być użytkownikami "symulatorów bojowych". Jak widać po dodatkach pojawia się jednak sporo maszyn bojowych dla FSX i pojawiają się ciągle - znaczy jest zbyt, a skoro jest zbyt to trudno się dziwić, że ktoś robi takie dodatki. Nie wiem czy się na A-10 skuszę, ale np. F-16 kupiłem chętnie (i to oba), a i np. Migiem-29 czy Su-27 bym nie pogardził do FSX, pomimo faktu, że są w LOFC2.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #517 dnia: Sierpnia 14, 2010, 13:31:45 »
Jest wielu ludzi (sam takich znam) którzy LO i DCS po prostu nie lubią, a w FSX latają. Podejrzewam, że A-10 jest dla nich właśnie.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #518 dnia: Sierpnia 14, 2010, 13:37:37 »
LOFC to inna sprawa, tam samoloty zarówno pod względem symulacji systemów jak i strony wizualnej są w większości takie sobie, więc chociaż pod jakimś względem można je zrobić w FSX lepiej i zainteresować czymś ludzi. F-16 to po prostu atrakcyjny i popularny na świecie samolot, a Falcon 4 jest już tak graficznie z tyłu że nie robi pod tym względem konkurencji.

Pewnie że znajdą się tacy którzy wolą A-10C w FSX niż w DCS. Tylko czy takich ludzi faktycznie jest na tyle dużo żeby robić specjalnie dla nich samolot? Bo większość która nastawia się na DCS raczej tym dodatkiem nie będzie zainteresowana.

« Odpowiedź #519 dnia: Sierpnia 14, 2010, 14:07:34 »
Bo większość która nastawia się na DCS raczej tym dodatkiem nie będzie zainteresowana.

Widocznie nastawiają się na tych, którzy DCS nie są zainteresowani - w końcu to ich zainwestowana forsa i ich biznes. Ja osobiście obstawiam, że znajdą klientelę  - świat jest duży, rynek w stanach też, a nie wszyscy cha się bawić DSC. Założę się, że jest wielu użytkowników chcących sobie po prostu polatać dla przyjemności w FSX po wirtualnym świecie i którzy nie są zainteresowani rozbudowanym odwzorowaniem systemów w DCS. W końcu zobacz Alphasim funkcjonuje długo, sprzedając dość drogie dodatki, raczej o ubogich możliwościach.

Są po prostu różne gusta - zobacz, że wielu ludzi trzyma się przy starym FB ... 1946, a dla innych wydanie pierwszego myśliwca z DS do FSX przez A2A (jeszcze pod stara nazwą) było grobem tamtej gry. Ktoś przedkłada możliwość walki, nad przyjemność wirtualnego latania, a inny całkiem odwrotnie (a niektórzy to łączą używając tego i tego zależnie od chęci) i coś w tym dziwnego? Podobnie z DSC i FSX - DCS ma na pewno lepiej odwzorowane maszyny, systemy i FM, ale FSX ma ten cały wirtualny świat, a nie ograniczenie do niewielkiego rejonu.

Mam DCS Ka-50 i Ka-50 z Alphasim (niestety inna, porządniejsza firma nie zrobiła tej maszyny - a ja ją po protu lubię) do FSX i jakoś mi się wcale nie gryzą. Wszystko zależy od nastroju danego dnia.  :003:

Sadzę, że A-10 do FSX też znajdzie spore grono nabywców, biorąc pod uwagę, że podobnie jak F-16 jest maszyna znaną i budzącą zainteresowanie. Zresztą pewnie "rozeznali rynek" przed wyborem tematu kolejnego dodatku.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #520 dnia: Sierpnia 14, 2010, 14:11:26 »
Ja to wszystko wiem - dlatego zastanawiam się, czy tych ludzi zainteresowanych tego typu dodatkiem faktycznie jest tak dużo, że im się to opłaci.

Zresztą pewnie "rozeznali rynek" przed wyborem tematu kolejnego dodatku.

Co do tego właśnie mam wątpliwości.

« Odpowiedź #521 dnia: Sierpnia 14, 2010, 14:35:14 »
Zresztą pewnie "rozeznali rynek" przed wyborem tematu kolejnego dodatku.
Co do tego właśnie mam wątpliwości.

A ja nie rozeznali - to w sumie ich cyrk i ich małpy.  :021:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #522 dnia: Sierpnia 14, 2010, 14:57:11 »
DCS to bym się nie przejmował. Większy problem będzie z tym, że trzy firmy robią dokładnie ten sam A-10A dla FSXa ;)

« Odpowiedź #523 dnia: Sierpnia 14, 2010, 16:23:22 »
Większy problem będzie z tym, że trzy firmy robią dokładnie ten sam A-10A dla FSXa ;)

Problemu to akurat nie widzę (co najwyżej mniej zarobią, a jednocześnie mają motywację do pracy nad jakością  :021:), ale pewnie będzie o czym podyskutować porównując różne wyroby - bo przecież jak znam życie każdy będzie miał swoich zwolenników, tak jak F-16 z Aerosoft i od Iris, choć tam to przynajmniej wersje się różniły.  :002:

« Odpowiedź #524 dnia: Sierpnia 16, 2010, 13:07:36 »
Aerosoft już się nie bawi, skasował projekt A-10. Tymczasem Razbam wydał A-7: http://www.razbam.org/products/corsair/index.html