Autor Wątek: Zmodyfikowanie węzłów podwieszeń (LOFC) w stronę "realu".  (Przeczytany 3811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Zmodyfikowanie węzłów podwieszeń (LOFC) w stronę "realu".
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 08, 2008, 18:07:06 »
Znalazłem taki programik. Może się do czegoś przyda.
Niestety jestem w pracy i nie mam jak go przetestować.
http://www.33rd.de/include.php?path=content/download.php&contentid=115&PHPKITSID=0668d7118d9b353faac8226a4e88cdaa

vympel

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 08, 2008, 19:07:52 »
Jest to LOPE - 'Lock On Pylon Editor' znany już większości użytkowników ze strony lockonfiles.com :001:

Don Wieslawo

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 18, 2008, 23:22:32 »
      Pytanie do Razorblade'a; Czy jest jakaś szansa na podwójną belkę bliżniaczą dla wyrzutni wielokrotnych pocisków niekierowanych
np.B-8 czy B-13 dla Su-27 ? 

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 18, 2008, 23:39:10 »
Moje pytanie wprawdzie nie dotyczy modyfikacji, ale podwieszeń jak najbardziej, więc pozwolę sobie zadać je tutaj, nie zakładając nowego wątku. Otóż jeśli mając podwieszone wyrzutnie wicherków w Ropuchu na pierwszy pylon od strony kadłuba damy belkę z 3x RBK- 250 to bomby będą przenikać się z rurami wyrzutni. Czy to wyłącznie błąd graficzny Locka, czy taki zestaw podwieszeń w ogóle jest nierealny?

« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 18, 2008, 23:46:12 »
Czy jest jakaś szansa na podwójną belkę bliżniaczą dla wyrzutni wielokrotnych pocisków niekierowanych
np.B-8 czy B-13 dla Su-27 ? 

Moim zdaniem nie. Zasobniki są definiowane jako całość (dlatego potrójna wyrzutnia amerykańska jest zrobiona jako jeden element) i nie da się wstawić elementu pośredniego w postaci belki wielozamkowej.

Moje pytanie wprawdzie nie dotyczy modyfikacji, ale podwieszeń jak najbardziej, więc pozwolę sobie zadać je tutaj, nie zakładając nowego wątku. Otóż jeśli mając podwieszone wyrzutnie wicherków w Ropuchu na pierwszy pylon od strony kadłuba damy belkę z 3x RBK- 250 to bomby będą przenikać się z rurami wyrzutni. Czy to wyłącznie błąd graficzny Locka, czy taki zestaw podwieszeń w ogóle jest nierealny?

Nie znam się na Su-25 i Su-25T z LO i w ogóle ... ale to, że czasem nie można stosować jakiś zestawów uzbrojenia na sąsiednich belkach (pomimo, że każda z belek mam możliwość podwieszenia takiego zestawu) jest normalne. Tak jest np. w A-10 przy 3 centralnych belkach (podkadłubowa i dwie skrajne wewnętrzne podskrzydłowe), też nie można jednocześnie na wszystkich stosować belek wielozamkowych - bo uzbrojenie się po prostu nie zmieści gabarytowo.

Don Wieslawo

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 29, 2008, 21:09:38 »
Zmodernizowałem komputer wgrałem Lock On -a i Flaming Cliffs oraz dodatek 1.12b i co się okazało
że nie mogę w żaden sposób przerabiać sobie belek podwieszeń a mianowicie chodzi o belkę
MER 6*2 FAB 500 a wykonywałem to w/g wzoru opracowanego i sprawdzonego przez Razorblade`a.
Co jest grane ?. I znowu kolejna gorąca prośba adresowana do wyżej wymienionego.
Przy okazji podziękowanie za pomoc przy instalowaniu skinów.

« Odpowiedź #21 dnia: Marca 29, 2008, 23:34:56 »
Jeżeli działało u Ciebie przed modernizacją komputera i reinstalacją LO, to nie ma powodu aby nie działało teraz. Trudno coś powiedzieć, sprawdź jeszcze raz może opuściłeś jakąś czynność. Przecież modyfikacje gry nie zależą od posiadanego komputera.

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 21, 2008, 16:37:55 »
Witam.
Mam takie pytanie, czy poprawne jest zaimplentowanie R-77 do Su-27? Schematy mówią co innego, ale myślę, że chyba na części Su będących w służbie jest możliwe przenoszenie (i użycie R-77).
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 21, 2008, 16:46:02 »
Możliwe to jest współcześnie raczej na Su-27SM. Na seryjnych Su-27P/S nie ma takiej możliwości. Co ciekawe, powstała również wersja pocisków "Alamo" z głowicą naprowadzaną aktywnie radarowo na cel - oznaczona jako R-27A ("energetyczna" wersja to R-27EA) - tym niemniej nie wprowadzono jej do linii, choć podobno wykonano ich niewielką serię. W sumie pomysł z R-27A/EA nie był taki zrazu głupi - wobec przedłużających się testów R-77, zważywszy jeszcze na fakt że pocisk R-27 był gotowy i od dawna w linii. Tym niemniej w LO:FC R-27A nie ma ;)