Witam!
Nie tak dawno temu ogłaszałem, że rozpoczynam budowę kokpitu F-16, miałem go budować przez wakacje, jednak wiele rzeczy spowodowało że tak naprawdę dopiero teraz biorę się do roboty. Stwierdziłem że jak spadać to tylko z wysokiego konia, tak więc postanowiłem nie robić żadnych prowizorek, typu przełączniki montowane do blachy, i wszystko malowane na czarno, tylko dążyć do jak największej realności, z zachowaniem estetyki wykonania. Plan prac jest prosty, najpierw wykonuje projekty większości paneli, potem sprawdzam elektronikę, i dopiero w tym momencie biorę się za wykonanie kokpitu jako bryły. Panele w zamierzeniu moim, będą wykonane z plexy, oczywiście z pełnym podświetleniem. Na początek jednak postanowiłem zrobić w całości ICP, tak jak chcę zrobić wszystko inne, aby zobaczyć czy poprostu temat mnie nie przerasta.
Wykonałem więc projekt w Cadzie, na podstawie rysunku z wymiarami podanych przez Ka-Bara na viper pits. Oto i one:
Jeżeli ktoś je potrzebuje, proszę napisać na maila, albo na PW.
Jednocześnie bardzo proszę o to, że jeżeli ktoś posiada rysunki innych paneli do F16
z wymiarami bardzo proszę o podawanie linków, obiecuje że wykonam przynajmniej większości z nich modele 3D w Cad, tak aby nadawały się do wycięcia na laserze.
Pozdrawiam