Jestem pełen podziwu dla Waszych dzieł, dlatego chciałbym sam prosić o radę:
W którą elektronikę najlepiej zainwestować, żeby stworzyć minikokpit do F-16 w "stylu Block 60" (z naciskiem na lcd)? Chciałbym wykonać "prawdziwe" ICP z wbudowanym DED, panel MISC, "światełka" od eye-brows (? - master caution jako przycisk + eng fire, hyd/oil i reszta), przyciski od RWR, możliwe że pokrętła od HSI (Hdg, Crs, Mode). W centralnej części planuję ekran dotykowy, który obsługiwałby wszystkie pozostałe panele. Do tego oczywiście ramki MFD z 2x LCD.
Czy do wykonania takiego minikokpitu wystarczy np. MJoy + wyświetlacz z G15? Chciałbym mieć też w (odległej!) przyszłości możliwość dalszej rozbudowy bez wyrzucania tego, co bym wcześniej zrobił. Dodam, że mam b. małe doświadczenie z elektroniką, więc mile widziane rozwiązania proste w obsłudze

(ostatnio lutowałem tylko clipa do FT i IR Glove). Płytki OpenCockpits są dość drogie, a zależy mi na minimalizowaniu kosztów. Tańszą alternatywą zostaje kupienie dużego, używanego monitora dotykowego i przeznaczenie go w całości na Heliosa, ale to jednak nie ten poziom rozrywki.