Tak na szybko, rozwiązanie jest ciekawe. Ma zalety oraz wady. Do zalet można zaliczyć zintegrowane sterowanie ICP tzn. modułowość. U mnie jest także dekompozycja sterowania na MJoju, ale sterownik jest umieszczony obok ICP. Nie widać całości ICP tylko pcb, dlatego trudno ocenić jak wygląda po montażu. Nie mam pojęcia, czy są podświetlane przyciski z pcb trudno wywnioskować.
Na Twoim miejscu szukałbym wszystkich dostępnych rozwiązań na viperpits. Jest tego dużo, są także wymiary. Wspomniałem o gotowej płycie czołowej zrobionej z 3 warstw plexy przez Skalarki. Mając płytę czołową można pomyśleć o pcb tak aby przyciski były umieszczone w odpowiednim miejscu.
Panel ICP jest na tyle ważny, że opłaci się zrobić dobre rozeznanie tego tematu. W tym przypadku warto pościęcić trochę więcej czasu.
Moje pokrętła boczne nie są wymiarowe, ponieważ kupiłem je na Kwiatowej i wypełnilem je wew. żywicą. Poszukaj na forum lub załóż wątek. Widziałem oferty na forum takich pokręteł z wbudowanym wew. enkoderem, ale nie pamiętam w jakim wątku.
HUD ma u siebie EGHI. Jeśli będzisz miał wymiarowy ICP to nie będzie problemu z obudową. Ja mam trochę inne wymiary ICP ze względu na elementy. Najważniejszy to przełącznik 4 kierunkowy DCS. Oryginalne są bardzo drogie i trzeba to zrobić samemu. Z tym są zwiazane wymiary.
Reasumując poświęć jeszcze czas na poszukiwania dostępnych rozwiązań ICP, zadecyduj co z płytą czołową, jak rozwiazać DCS a na końcu sterowanie, które jest w tym przypadku najmniejszym problemem.
Przyciski w ramkach MFD mają swoją elekronikę i są widziane przez setup BMS4. Tyle moich ogólnych uwag. Może ktoś z kolegów doda coś od siebie.