A nie prościej zrobić panele na laminacie grawerskim? Nawet ktoś na forum chwalił się takimi panelami do Black Sharka i oferował wykonanie podobnych, z tego co sprawdzałem w punktach poligraficznych, to w niezłej cenie. Pod spodem jest cienka warstwa biała (opal?), która przepuszcza sporo światła, a na wierzchu czarna lub szara, która na pewno nie prześwituje.
Pokrętła od ICP można wyciąć laserem z plexi, podobnie jak same panele i przyciski (warstwa bezbarwna pod laminatem). Nie wiem tylko, jak zrobić same przyciski, żeby nie świeciły całe, ale były szare po bokach. Pomalować? No i tutaj też jest problem wykonania powierzchni z nadrukiem - folia też może prześwitywać, wiec chyba najlepszy będzie także laminat, ale jasnoszary.
Najbardziej obawiam się lutowania, bo mam z tym b. małe doświadczenie. Kupiłem ostatnio diodę LED SMD i jej wielkość trochę mnie przeraża...
Jutro w Krakowie jest noc muzeów. W Muzeum Lotnictwa będą udostępnione niektóre kokpity, podejrzewam że także F-105, który ma wiele rozwiązań podobnych do nowszych maszyn. Polecam HSI

.