Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #285 dnia: Stycznia 17, 2012, 18:55:29 »
Nie wiem jak z pistoletu ale z rakietnicy ubiłem swojego tylnego strzelca (AI).  :020:
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #286 dnia: Stycznia 17, 2012, 19:13:56 »
Lucas ma inne zdanie ;)

Jeśli chodzi o balony- napełnienie balonu wielkości jak tych z RoF zajmowało około 2 godzin, wyniesienie to pojedyncze minuty (ściągnięcie wyciągarką samochodową Caquot balonu o objętości ok. 900m3 z 1500m to około 3 minuty).
Pytanie czy ich wtedy mieli całego tira przy każdym posterunku w co wątpię.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #287 dnia: Stycznia 17, 2012, 19:55:01 »
Nie wiem czemu by mieli nie mieć. Balony obserwacyjne były jednym z najważniejszych środków walki. Ręcznie raczej ich nie ściągali ;)

Aha, tak szybkie napełnienie było możliwe jeśli się miało już gotowy gaz w butlach. Jak nie- czekaj aż wytwornica ci zrobi.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: Stycznia 17, 2012, 23:33:59 »
Ja zabiłem z pistoletu przynajmniej dwóch strzelców i to nie AI, ludzkich strzelców  :icon_redface:. Całkiem zresztą przypadkowo.... Z pistoletu można kogoś postrzelić w innym samolocie.... padłem ofiarą takiego postrzału przed starem. Ogólnie zabawa pistoletem może się skończyć przykro, nie wiem natomiast czy da się poważnie uszkodzić maszynę, np. przeciwnika.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #289 dnia: Stycznia 23, 2012, 21:35:20 »
Jak włączyć efekt "Depth of field" o którym wspominał w recenzji Yoyo? Nie widzę takiej opcji. Czy po prostu jestem ślepy, czy z jakiś niewiadomych powodów została usunięta?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #290 dnia: Stycznia 24, 2012, 07:55:18 »
Jak włączyć efekt "Depth of field" o którym wspominał w recenzji Yoyo? Nie widzę takiej opcji. Czy po prostu jestem ślepy, czy z jakiś niewiadomych powodów została usunięta?

Musisz mieć chyba jakaś starą wersję bez aktualizacji. Opcja ta wypadła dość dawno z ustawień:

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #291 dnia: Stycznia 24, 2012, 09:40:35 »
Wersję mam najnowszą, po prostu myślałem że może ta opcja została ukryta i da się ją jakoś włączyć. Dziwne że wywalili coś co było i działało.

« Odpowiedź #292 dnia: Stycznia 24, 2012, 11:49:07 »
Właśnie nie do końca działało bo nie dało się jednocześnie włączyć AntiAliasing. Nie wiem czy to było przyczyną wywalenia DOF, przekopywałem oficjalne forum wczoraj ale nic nie znalazłem.

« Odpowiedź #293 dnia: Stycznia 27, 2012, 04:28:51 »
 Kurde! Zasiadając na stanowisku tylnego strzelca, zdarzy mi się w ferworze walki przekręcić trzymadełko z karabinami na godzinę dwunastą, ale póżniej nie mogę go odkręcić na godzinę szóstę, bo cały czas się wraca  z godziny trzeciej  lub dziewiątej na dwunastą tak jakby była jakaś blokada. Nie wiem jak, to przeskoczyć. Czasami się to udaję, ale nie jestem tego świadomy. Pilot mi woła, że na szóstej nas atakują, a ja kręcę od godziny trzeciej przez dwunastą do dziewiątej i robię takie półkółko. Wkładanie myszki do buzi też nic nie daję, także klne, kwękam i jęczę, że aż wstyd. Co robię nie tak jak trzeba? Proszę o pomoc :005:
Może trochę dziwnie, to opisałem, ale myślę, że czaicie o co mi chodzi?

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #294 dnia: Stycznia 27, 2012, 10:26:31 »
Pewnie używasz trybu "muszka-szczerbinka". U mnie też dzieją się takie hece. Najlepiej strzelać używając do tego takiego kółka (bodajże lewy windows + A), wtedy tylne sikawki nie będą wariować.

« Odpowiedź #295 dnia: Stycznia 27, 2012, 11:19:59 »
Jak zmusić podległych mi pilotów, żeby zaatakowali balon przeciwnika, jeśli nie jest to celem misji? Na komendę "atakuj cele powietrzne" nie reagują, podobnie na "rób to co ja". Widzę na zewnętrznym widoku, że mój wirtualny człowieczek macha łapami, ale na AI w ogóle to nie działa. Oczywiście nie macham do nich z odległości kilometra :118:.
Z innymi komendami nie mam problemu, np. "wróć do formacji" czy "wracać do bazy", tylko że one są sygnalizowane flarami.

Drobne poprawki interpunkcyjne. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2012, 11:39:42 wysłana przez Zefirro »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #296 dnia: Lutego 01, 2012, 22:42:59 »
Pewnie używasz trybu "muszka-szczerbinka". U mnie też dzieją się takie hece. Najlepiej strzelać używając do tego takiego kółka (bodajże lewy windows + A), wtedy tylne sikawki nie będą wariować.

Tez mnie to drażni i nie mam zielonego pojęcia jak oni na to wpadli. Ja się posiłkuję klawiszem nr "5" na numlocku. Innymi słowy centrowanie widoku.
« Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2012, 00:15:53 wysłana przez Nietzscheański Nadczłowiek »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #297 dnia: Lutego 02, 2012, 19:41:56 »
Wybróbowałem metodę Acherona i działa. Mogę teraz kręcić i strielać bez żadnych problemów. Tylko, że niestety trochę to kółko ułatwia sprawę i robi się taki arcade. Wolałbym bez tego kółka, byłoby trudniej i realniej. Trzeba było patrzeć jak się układają smugacze, to bardziej mi siadało. Dodawało realizmu.
No, ale teraz przynajmniej pilot się nie "sadzi", że zamiast strzelać, to jęczę :004:

« Odpowiedź #298 dnia: Lutego 21, 2012, 17:16:07 »
777 Studios wypuściło dość obszerny (116 stron) manual. Został on napisany przez czterech gości z oficjalnego forum.
http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?t=27806&sid=eea196eef1a8e0c8bb9f4049818e73da

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: Lutego 21, 2012, 21:08:54 »
777 Studios wypuściło dość obszerny (116 stron) manual. Został on napisany przez czterech gości z oficjalnego forum.
http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?t=27806&sid=eea196eef1a8e0c8bb9f4049818e73da

Trzeba przyznać, że się postarali. Bardzo dużo informacji, myślę, że instrukcja w obecnej formie jest wyczerpująca i interesująca dla osób dobrze znających RoFa.