Autor Wątek: Psy i Rycerze.  (Przeczytany 1575 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
Psy i Rycerze.
« dnia: Stycznia 16, 2008, 15:39:25 »
Chciałbym polecić Kolegom książkę autorstwa Tomasza Kopeckiego pt."Psy i Rycerze". Rzecz traktuje o podniebnych wyczynach w okresie I WŚ.
Świetnie się czyta, opisy sprzętu i walk -  wyborne. Na końcu książki jest nawet mały rozdział przedstawiający ówczesne wyposażeniu lotnictwa bojowego.
Dodać należy, że powieść podlegała konsultacjom militarno - historycznym, tak więc ściemy żadnej raczej być nie może. :001:

Nie wiedziałem jak straszna bywała śmierć ówczesnego pilota.
Moim zdaniem - warto się zapoznać.

http://www.poczytaj.pl/63235

Bis zum bitteren Ende.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
Odp: Psy i Rycerze.
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 16, 2008, 15:46:31 »
Kupione.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 16, 2008, 16:05:13 »
Przeczytałem po dwa zdania z kilku stron- za każdym razem melancholijne, ze skrajnie humanistycznym podejściem starannie pisane nudne gadanie... Może źle trafiałem? Chodź czego się spodziewać po powieści? W każdym razie nie dla mnie ;)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Kroghul

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 16, 2008, 17:24:32 »
Mam, mam. Znalazłem ją pod choinką. Czeka w kolejce pozycji do przeczytania. Wbrew pozorom wygląda na rzeczową. Zapowiada się ciekawie. Coś innego. Dla odmiany,  ale w klimacie. :001:

Kroghul

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 20, 2008, 06:56:11 »
OK. Wreszcie przeczytałem. Bardzo ciekawa powieść z morałem. Napisana bez zadęcia frontowa historia o różnych typach mentalności ludzkiej i jakby to nazwać... stylach walki. Władka ze zdjęciami i opisami maszyn jest jak najbardziej przydatna dla pasjonatów lotnictwa  jak i całkowitych lajkoników. Mam uczucie jakby wyrastał nam pod bokiem następca Janusza Meissnera. :001: