Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (FreeFalcon & Red Viper)  (Przeczytany 62824 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (FreeFalcon & Red Viper)
« Odpowiedź #195 dnia: Marca 31, 2011, 21:00:47 »
Nie. Znaczy, że mój sprzęt składa się z monitora i joysticka. Poruszanie głową po kokpicie w porównaniu z realem jest właściwie nie do porównania. Gram tak dlatego, żeby łatwiej zorientować się, odnaleźć - tak jak już pisałem - w jakiej sytuacji się znajduję np. w walce A2A. Latam F18 i po za widokiem w kokpicie właściwie nic się nie zmienia. Właściwie wszystko obsługuje na joysticku. Nie, którzy grają z napisami, nie którzy z PADLOCKIEM ja gram bez tych dodatków, a proponowany przeze mnie zestaw kokpitu służy tylko i wyłącznie do lepszej widoczności, a raczej przejrzystości w kabinie i na MFD. Reszta parametrów się nie zmienia. I w zasadzie to tyle...

[gmod]Proszę dbać o poprawną pisownię. Syringe.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2011, 21:35:50 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 01, 2011, 21:20:04 »
Nie mogę znaleźć w necie co to jest dokładnie uzbrojenie BSU-49, BSU-50, BSU-85. Nie mogę się doczytać. Znalazłem coś o jakby dodatkowym usterzeniu MK-23, ale właściwie to nie wiem o co chodzi?

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 01, 2011, 21:27:18 »
W Falconie bomby opisane jako BSU-49,50,85 to wersje high-drag kolejno Mk-82,84 i chyba 83.

Nie dam sobie nic uciąć, ale samo BSU, to dotyczy chyba tylko tego systemu metalowych "łyżek" otwierających się na ogonie bomby.

« Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 01, 2011, 21:33:48 »
Czyli mam rozumieć, że BSU różnią się od MK wysokością zrzutu i torem lotu?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 01, 2011, 21:40:26 »
W Falconie bomby opisane jako BSU-49,50,85 to wersje high-drag kolejno Mk-82,84 i chyba 83.

Nie dam sobie nic uciąć, ale samo BSU, to dotyczy chyba tylko tego systemu metalowych "łyżek" otwierających się na ogonie bomby.

Tu można coś doczytać.

http://www.ordnance.org/gpb.htm

W Falconie masz encyklopedię - wszystkie BSU są tam oznaczone jako high-dragi. Więc Flanker- ciąć nie będziemy. :)

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 01, 2011, 22:20:23 »
Czyli mam rozumieć, że BSU różnią się od MK wysokością zrzutu i torem lotu?

Przede wszystkim różnią się budową i to ona wpływa na parametry opisujące tor lotu.
Ich przeznaczeniem (ogólnie bomb HD) jest atak z małej wysokości, gdzie przy zrzucie normalnej bomby mógłbyś się sam nią znisczyć. BSU powoduje że bomba szybciej zostaje za Tobą, i w momencie wybuchu jesteś już 500m od niej a nie przykładowo 100 metrów jak przy użyciu bomby LD.

« Odpowiedź #201 dnia: Kwietnia 02, 2011, 15:30:03 »
Ok. Dzięki. A czy ktoś wytłumaczy mi bo nie za bardzo mogę zrozumieć co to jest za patrol typu AMBUSH CAP?

« Odpowiedź #202 dnia: Kwietnia 02, 2011, 18:27:24 »
Wiem, że nie powinienem się z tym do was zwracać, ale czy ktoś przetłumaczyłby dokładnie ten tekst?
Mam z tym trochę problemu.

The drop-down menu that shows Chaff PFM will allow you to select Chaff or Flares.  The drop-down menu with the 1 in it, allows you to choose programs 1 – 6.  The Burst Quantity is how many chaff/flare you dispense each time you press X/Y to dispense flares or chaff bundles.  The Burst Interval is the time between each chaff or flare that's dropped.  The Sequence Quantity is how many times the program will run.  For example, if set to 2, it will run the program twice without you have to press X/Y again.  The Sequence Interval is the time between each time the program is run.  The REQJAM enables your Jammer to turn on automatically when you receive an RWR spike.  Enable Feedback (if checked) enables the VMS “Bitch'n Betty” to call out “Chaff, Flare” when you are dispensing chaff or flares.  Enable Bingo will enable “Bitch'n Betty” to call out “LOW” when you reach the set Bingo amount for chaff or flares.  And REQCTR (if checked) enables your jet to run a program automatically in certain situations (not recommended if you want to have enough chaff or flares for the mission.

« Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 02, 2011, 19:16:07 »
To może pomogę w ten sposób:

Wciskasz LIST potem 7 i:

CMDS CHAFF (również i FLARE)

BQ - ilość wypuszczanych CHAFF naraz
BI - czas pomiędzy nimi (chyba w sekundach: czyli 0.250 = 1/4 jednej sekundy)
SQ - ilość powtórzeń
SI - czas pomiędzy powtórzeniami (znów chyba w sekundach: czyli np. 1.000 = jedna sekunda)

Nie rozumiem tylko jednej rzeczy. kiedy przechodzę do panelu EWS to pierwsze pokazuje się:

EWS CONTROL

Ch  10        REQJAM   OFF
FL   10        FOBK       ON
01   0         REQCTR   ON
02   0         BINGO     OFF

Wiem, że chyba ma to coś wspólnego z ECM, ale nie mam pojęcia o co chodzi.
Pomożecie, wytłumaczycie?
Proszę o wsparcie.

« Odpowiedź #204 dnia: Kwietnia 03, 2011, 14:00:08 »
REQJAM służy do automatycznego włączenia się ECM w stanie zagrożenia wykrytego przez RWR.
Reszty nie rozumiem. Pomoże ktoś z bardziej doświadczonych pilotów?

« Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 06, 2011, 19:08:23 »
Mam pytanie. Latam i wszystko jest ok. Ale kiedy zrzucam bombę i potem robię drugi nalot to kiedy wlatuję w dym gra mi przycina z dwa trzy razy, właściwie obojętnie na jakich ustawieniach grafiki bym nie grał...
Czy da się coś z tym zrobić?

Mój sprzęt:

Intel Core 2 Duo E7400  2.8GHz
NVIDIA GeForce 9600 GT
3.00 GB RAM

« Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 19, 2011, 17:42:52 »
Sorry za post pod postem, ale tamtego tematu już nikt nie rusza, a mam tu pytanie z innej parafii.
Lecę- misja SEAD. Ja i mój skrzydłowy. Dolatuję do 2 SP. Nagle na RWR pokazują się 2xMIG29 i za chwilę 2 następne - obie pary przede mną.
Co powinno robić się w takich sytuacjach? Próbuję to obejść lecąc wysoko lub tuż nad ziemią, unikam walki lub w nią brnę... próbuję na różne sposoby i nie wychodzi...
Jakieś wskazówki?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 19, 2011, 19:44:22 »
Lecisz SEAD więc najlepiej unikać walki powietrznej. Samo lecenie nisko/wysoko niewiele da (szczególnie jak masz radar włączony cały czas). Musisz ocenić sytuację. Lecisz sam? Zwiewasz, gdzie pieprz rośnie. W grupie? Można wtedy pomyśleć nad walką. Jeśli jesteś w package'u to często leci też z tobą osłona, niech ona zajmie się celami powietrznymi. Możesz także wezwać pomoc przez AWACSa. MiGi-29 mogą lecieć w twoją stronę, ale nie bezpośrednio na ciebie (znaczy się mogą mieć inny cel). Musisz wytworzyć u siebie 'situational awareness' a do tego trzeba po prostu dużo latać i eksperymentować :)
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #208 dnia: Kwietnia 19, 2011, 19:50:39 »
Ok. Udało mi się obejść pierwsze zagrożenie. Faktycznie nie podjąłem walki i okazało się, że faktycznie nie lecą na mnie (dzięki) Teraz drugie.

Dolatuje do celu. I znów podobna sytuacja. Z dwóch stron. Z naprzeciwka  2xMIG 29 i z lewej 4xSU30. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Co byś doradził?
A po za tym co do tej sytuacji to wygląda ona tak że jak włączę start czasu na mapie to komputer zawsze ją przechodzi, ale kiedy już lecę nawet jako skrzydłowy to raczej nie udaje mu się kończyć misji. Na mapie wydaję mi się, że wrogie samoloty zupełnie inaczej się zachowują niż podczas mojego lotu- mam dobre odczucie, czy może to raczej ja robię coś nie tak?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #209 dnia: Kwietnia 19, 2011, 20:40:35 »
Zwiewać :) Przeciwko takiej sile nie ma raczej szans (zależy jak daleko jesteś od celu i wrogich samolotów). Niestety, ale nie każdą misję da się wykonać. Najważniejsze to wrócić cało do bazy. Możesz ewentualnie oddalić się na bezpieczną odległość i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja. Jeśli wróg poleci gdzie indziej - możesz wykorzystać sytuację i przeprowadzić szybkie bombardowanie.

Co do działania gry na mapie i w 3d - to dwa zupełnie różne światy :) Rządzą się całkowicie innymi prawami.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."