Autor Wątek: Drzewa przebijają przez chmury i dziwna linia widoczna z kabiny.  (Przeczytany 3947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: Drzewa przebijają przez chmury i dziwna linia widoczna z kabiny.
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 14, 2008, 14:56:06 »
Nic nie kłuje, nie przesadzaj. Jestem estetą, zobacz moje screeny. No! A zaraz po powrocie do domku sprawdze to co Jascha zasugerował.
11:05 PM

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 14, 2008, 17:13:19 »
Aż dziwnie bez tej kreski. Dałem tak jak Jascha zasugerował :karpik moje ustawienia Sterowników Nvidia
oraz

« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 16, 2008, 16:01:03 »
I jest jeszcze coś. Kiedy samolot jest nad chmurami ( mówię opcji dobrej pogody, kiedy niebo jest widoczne między obłokami ) to z samolotu przez chmury ziemi nie widać, ale z widoku z ziemi samolot przebija przez chmurę. Szkoda. Zmniejsza to realizm, ale pewnie inaczej się nie da.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 01, 2008, 19:25:45 »
Pociągnę dalej w tym wątku, bo spotkałem kolejny babol (?) grafiki.
Czy ktoś wie co może powodować taki brzydki efekt na wodzie? Występuje, gdy widok jest skierowany pod słońce.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 06, 2008, 10:42:47 »
Witam.

Może ma ktoś pomysł jak usprawnić działanie mojego LO? :)
Jak nie ustawie grafiki to FPS skacze mi od 100 paru do - 40...
Grafe ustawiam w modmanie. Niby jest wszystko oki,  a jak trafie kolesia to czknie mi gra, albo jak przeciwnik zestrzelony walnie w ziemie to też czknie. Kiedyś było jak wywalę flare, ale z tym już sobie poradziłem.
Sprzęt jaki mam na pokładzie jest w podpisie.

Pozdrawiam serdecznie

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 06, 2008, 11:28:33 »
Chyba musisz sie przyzwyczaić. Chyba tak jest u wszystkich. Do 1.12a sa rózne FPS tweaki pomagajace przeżyć nawet najsilniejszym koputerom w walce ze skopanym enginem Lomaca warto sie zaopatrzyc w FC

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 06, 2008, 13:22:17 »
Szelma jesteś już drugą osobą która mi to proponuje dziś :P
Muszę się poważnie zastanowić...

I jeszcze jedno pytanko - czy ustawienia odległości widzenia ( czy jak by to nie nazwać ) są zależne od RAMu czy od procka?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 06, 2008, 13:47:28 »
Na zdrowy rozsądek wydaje mi się że od ramu. Ale masz go jak widzę sporo, ogólnie dobra rada, nie dłub (trudne słowo) w Loczku Modmanem. Sprzęt masz wystarczający do swobodnego ustawienia wszystkiego na medium w menu gry plus "heat blur" na ON, zrezygnuj z lusterek bo zajedziesz sprzęt. Miałem podobna konfigurację :004:

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 06, 2008, 13:50:54 »
Chyba musisz sie przyzwyczaić. Chyba tak jest u wszystkich.

Zgadzam się jak najbardziej. Od czasu zakupu wersji podstawowej LOMAC zmieniałem parę razy kompa, podam 3 ostatnie ostatnie konfiguracje:

Athlon XP 2700 512MB RAM GeForce 3 128MB (2001-2004)
Athlon 3200+ 1GB RAM  GeForce 6600 GT AGP (2004-2007)
Core2Duo E6300 1,86 Ghz 2GB RAM GeForce 7900 GT (2007 - mam nadal)

Tak naprawdę róznica była zdecydowanie zauważalna, jak przesiadłem się z Athlona XP na 3200+ i doszło jeszcze jedno 512 MB RAM. Po przesiadce na Core2Duo i 2GB RAM + 7900GT - polepszyło się odrobinkę, ale naprawdę odrobinkę. Czkawka przy trafieniu przeciwnika to normalka, ona wystepuje nawet na sekundę przed manewrem unikowym przed rakietą, tak jakby komputer myślał "trafić go, czy nie trafić?"  :004:
Do skoków FPS od 140 do 20 nad miastami już się niby przyzwyczaiłem, aczkolwiek momentami wk.....a mnie to niezmiernie.

I jeszcze jedno pytanko - czy ustawienia odległości widzenia ( czy jak by to nie nazwać ) są zależne od RAMu czy od procka?

Wydaje mi się, że od jednego i drugiego, z lekkim wskazaniem na RAM, którego zresztą masz wystarczająco dużo. Tak jak już tutaj wielokrotnie słusznie zauważono ma forum, ta gra (a raczej jej engine) to procesor, procesor i jeszcze raz procesor.

Jeżeli kieszeń i żona pozwolą  :002: to niedługo wymienię procesor na Core2Duo E 8400 3,0Ghz i kartę grafiki na 8800GT 512MB (powinno pomóc w ogólnej płynności, ale "czkanie" zapewne pozostanie).

Tak przy okazji planowanej zmiany sprzętu - w którym dziale forum mogę zadać pytanie sprzętowe, ciesząc się jednocześnie zdrowymi kolanami?  :004:

Pozdrawiam wszystkich

Booze

PS: Kurczę, Szelma odpowiedział Ci już na część pytania w trakcie pisania mojego posta. To przez ten jego Avatar, nie mogłem się skoncentrować, Szelma zlituj się i go zmień  :001:

Zawsze chciałem być lesbijką :-P

Chciałeś? Ja JESTEM zdeklarowaną lesbijką tak gdzieś od 16 roku życia  :020:
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2008, 13:58:57 wysłana przez CF23-BoozerEX »

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 06, 2008, 14:00:01 »
Co do skaczących FPS to proponuje wpisać sobie w graphics.cfg:

MaxFPS = 30;

Dzięki temu nie ma skoków FPS nagle z np. 25 do 120 i gra się przyjemniej. Żeby nie było - nie podnosi to żadnych FPS, ale ustala na stałym poziomie (co nie znaczy, że jak ktoś ma 22 to po wpisaniu tego polecenia w graphics.cfg będzie mieć zawsze 30 - będzie mieć maksimum 30 klatek...)

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 06, 2008, 14:06:14 »
Co do skaczących FPS to proponuje wpisać sobie w graphics.cfg:

MaxFPS = 30;

To prawda, możemy sobie nawet wpisać 40 dla lubiącyh płynność - ale jak spadnie do 20 nad "bogatym" terenem, to i tak dostaniemy po oczach...

~S~

Booze

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 06, 2008, 14:14:16 »
w którym dziale forum mogę zadać pytanie sprzętowe, ciesząc się jednocześnie zdrowymi kolanami?  :004:

http://www.il2forum.pl/index.php/topic,6852.0.html

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 06, 2008, 17:37:06 »
Dziękuję za obszerną odpowiedź.
Zależy mi na sporej odległości widzenia na ziemi i w powietrzu, jakie parametry proponujecie?

Szelma- mam ustawione lustra na HI, czy muszę je koniecznie wyłączać? Czasem z nich korzystam... Czy one tak bardzo obniżają płynność działania gry?

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 06, 2008, 18:17:17 »
Obniżają i to sporo, masz do nich standardowo przypisane klawisze chyba "m" i "n" ( jeśli się mylę to proszę mnie poprawić). Możesz ich używać wtedy gdy potrzebujesz a nie cały czas.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 06, 2008, 19:29:31 »
Ooo !! I to jest pomysł :) Dam sobie gdzieś bind na HOTASie  :)

Boberros bardzo fajny jest też Twój pomysł z blokada fps.

Dziękuję za pomoc!!