Chyba musisz sie przyzwyczaić. Chyba tak jest u wszystkich.
Zgadzam się jak najbardziej. Od czasu zakupu wersji podstawowej LOMAC zmieniałem parę razy kompa, podam 3 ostatnie ostatnie konfiguracje:
Athlon XP 2700 512MB RAM GeForce 3 128MB (2001-2004)
Athlon 3200+ 1GB RAM GeForce 6600 GT AGP (2004-2007)
Core2Duo E6300 1,86 Ghz 2GB RAM GeForce 7900 GT (2007 - mam nadal)
Tak naprawdę róznica była zdecydowanie zauważalna, jak przesiadłem się z Athlona XP na 3200+ i doszło jeszcze jedno 512 MB RAM. Po przesiadce na Core2Duo i 2GB RAM + 7900GT - polepszyło się odrobinkę, ale naprawdę odrobinkę. Czkawka przy trafieniu przeciwnika to normalka, ona wystepuje nawet na sekundę przed manewrem unikowym przed rakietą, tak jakby komputer myślał "trafić go, czy nie trafić?"

Do skoków FPS od 140 do 20 nad miastami już się niby przyzwyczaiłem, aczkolwiek momentami wk.....a mnie to niezmiernie.
I jeszcze jedno pytanko - czy ustawienia odległości widzenia ( czy jak by to nie nazwać ) są zależne od RAMu czy od procka?
Wydaje mi się, że od jednego i drugiego, z lekkim wskazaniem na RAM, którego zresztą masz wystarczająco dużo. Tak jak już tutaj wielokrotnie słusznie zauważono ma forum, ta gra (a raczej jej engine) to procesor, procesor i jeszcze raz procesor.
Jeżeli kieszeń i żona pozwolą

to niedługo wymienię procesor na Core2Duo E 8400 3,0Ghz i kartę grafiki na 8800GT 512MB (powinno pomóc w ogólnej płynności, ale "czkanie" zapewne pozostanie).
Tak przy okazji planowanej zmiany sprzętu - w którym dziale forum mogę zadać pytanie sprzętowe, ciesząc się jednocześnie zdrowymi kolanami?

Pozdrawiam wszystkich
Booze
PS: Kurczę, Szelma odpowiedział Ci już na część pytania w trakcie pisania mojego posta. To przez ten jego Avatar, nie mogłem się skoncentrować, Szelma zlituj się i go zmień

Zawsze chciałem być lesbijką 
Chciałeś? Ja JESTEM zdeklarowaną lesbijką tak gdzieś od 16 roku życia