Ciąg dalszy mojej fazy

. Dziś otrzymałem przesyłkę z Anglii - bagatela moja pierwsza transakcja zagraniczna i pierwsza na Ebay'u z zapasowymi zelówkami i obcasami do "Corków". Rzecz stosunkowo rzadka do dostania. Jesli z zelówkami nawet z okresu DWS nie ma problmeu tak z obcasami bywa trudniej. Co ciekawe, w piatek wysłane, a dziś sa u mnie. Szacunek dla Royal Mail, bo nawet przesyłka z Wrocławia potrafi iść dłużej. Podziękowania dla Qrdla za pomoc merytoryczną

. Co ciekawe oryginalne podeszwy robione były przez firmę Good Year lub Goodrich w zalezności od kontraktu, podobnie zresztą jak Continental dla butów BW.
Wcześniej udało mi się dopaść oryginalne podkówki z czasów DWS. Niby Wehrmactowskie ale ja w to wątpie. Wymagaja lekkiego dopasowania ale to nie problem. Napewno są stare

. Co ciekawe, jesli ktos się interesował nieco metalurgią to doceni fakt, że są wykute przez kowala. Wygladają nibyb równo, a jednak widać uderzenia młotka, dziury po wybijaku. Prawdziwe rzemiosło jak rura od nagrzewnicy od Poldasa. Dziś rzecz kompletnie niespotykana, a dźwięk jaki wydają bezcenny - zwłaszcza jak się idzie korytarzem

.
Wcześniej jednak, dzięki Waylanderowi udało się wykombinować współczesne wycięte na laserze podkówki mojego projektu ze stali Hardox

. Wymagają jeszcze dopieszczenia ale również wielkie dziekuje dla Way'a

.
Link do fotek:
>>> Podkówki <<<>>> Dwie godziny i dwa waciki później
<<<Natomiast tutaj ciekawostka -
sklep dla formacji reprezentacyjnych.
Buzu buzu buzu....