Myślę że troche mogę pomóc

1. 4,8V pójdzie bez problemu na 5 - wartość 0,2V to mało i można pominąć - 6V też zadziała ale szybciej sie silnik zużyje (mogą się przepalić cewki ale po dłuższym eksploatowaniu) ale spokojnie bez problemu 5V podłączysz. Zobacz jeszcze jaki prąd!
A w serwach większe napięcie zazwyczaj przyspiesza silnik

. Jeśli micro nie dadzą rady można im zwiększyć lekko prąd to może dadzą - ale sie szybciej zużyją.
2. Jeśli w horyzoncie od miga są silniki krokowe albo zwykłe (niewiem

) To napewno mają napięcie ok 24V albo więcej i bardzo dużo amperów aby były na tyle mocne (w samochodzie jest chyba 16 a wartość śmiertelna jest chyba poniżej 1) i działały przy przeciążeniach - możesz je uruchomić w Open Cocpits ale musiałbyś zastosować wzmacniacz - impuls ze sterownika wchodzi do wzmacniacza i kosztem dodatkowego zasilania na wyjściu masz ten sam sygnał ale większych wartości (mam nadzieję że obrazowo tłumaczę :banan)
3. Wytrawianie płytek nie jest trudne - znajdź sklep elektroniczny kup laminat za 2 złote wytrawiacz za 5, wydrukuj scieżki na papierze kredowym drukarką laserową i żelazko w dłoń!! Kilka prób i dojdziesz do wprawy - na elektrodzie jest troche opisów jak to robić - samemu sie opłaca!!!!!!!
4. Można sobie tak wejść na lotnisko do samolotu i pomierzyć?!

JA TEŻ CHCE!!

5. Programowanie też nie jest trudne - samemu poswiecisz na nauke 2 godziny - zbudowanie programatora 30 minut a programy są w internecie - napewno wyjdzie ekonomicznej niż zlecenie komuś

bo pewnie sobie policzy a nie narobi sie wogóle

6. hitachi to co innego niż hitec (przynajmniej mnie tak uczyli bo teraz to te firmy sie wykupują jak gupie jakieś ;p)
Namieszane te moje wypowiedzi ale mam nadzieję, że jaśniej jest ;] Ucze się w technikum eletronicznym więc w tej kwestii mogę pomóc

Pozdrawiam i życzę powodzenia w projekcie kolego Galimex!!