Autor Wątek: Samolot dla FSX: RWD-8pws  (Przeczytany 27616 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Samolot dla FSX: RWD-8pws
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 06, 2008, 10:47:32 »
raugust - niestety, nie. FSX nie wspiera odbić tego rodzaju, ale być może uda się nam jakieś oszukane odbicia zrobić.

Galimex - za dwa tygodnie Ci odpowiem ;), że RWD-8 pws był napędzany silnikiem rzędowym, nie gwiazdowym

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 06, 2008, 11:08:43 »
ale być może uda się nam jakieś oszukane odbicia zrobić
Obecnie nałożona jest tam tekstura, ale za to bardzo fajna i w sumie taka neutralna, w zupełności nie przeszkadza tak jak jest
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 06, 2008, 11:21:16 »
...hmmm...a Razorblade w innym wątku przy okazji omawiania P-40 z Shockwave pisał o "działającym" lusterku  :121:
To jak to w końcu jest z tym efektem w FSX?
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 06, 2008, 11:25:46 »
Oszukane, widać Razor dał się nabrać. ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 06, 2008, 11:42:24 »
przy okazji omawiania P-40 z Shockwave pisał o "działającym" lusterku

Ja tam nie widzę jakoś u siebie lusterka  :031:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 06, 2008, 12:41:19 »
Oszukane, widać Razor dał się nabrać. ;)

Ale bardzo ładnie "oszukane" - fakt dałem się nabrać. Efekt jednak jest przyjemny dla oka.

Ja tam nie widzę jakoś u siebie lusterka  :031:

Bo nie ma go we wszystkich odmianach P-40 od Shockvawe.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 06, 2008, 12:58:36 »
Mogę dopracować lusterko. Obecnie jest coś, na kształt tego z Tiger Motha od Just Flight. Czyli dałem obraz tego co widzi pilot. Do tego nałożyłem silny połysk o błękitnym zabarwieniu.

Galimex, to były samoloty hangarowane i zadbane. Wolę nie przesadzać z tymi przybrudzeniami. Choć one i tak są, szczególnie w rejonie silnika.
Muszę jeszcze wykonać jeden eksperyment. Tzn. zrobić bump mapę osłony silnika dla niektórych egzemplarzy, które miały ją ręcznie klepaną. Taki proces produkcji był w warsztatach DWL, gdzie produkcja była nastawiona na bardzo krótkie serie i takie rzeczy robiono na zwyczajnym kopycie.

Acha, nie bójcie się :) W zestawie dam paintkit z warstwami, aby wspierać akcję "RWD-8 w każdym domu" :) Było ponad 550 egzemplarzy, sporo jest nieźle pokazanych na obrazkach, zachowało się dużo rejestracji cywilnych...

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 07, 2008, 09:02:04 »
Obecne statyczne lusterko w RWD komponuje się bardzo dobrze moim zdaniem. Doradziłbym bump mapy zrobić w 2048x2048.

pozdrawiam
ROB

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 08, 2008, 11:55:50 »
Przypomniało mi się, że nasz forumowy Kolega Kaa (niestety dawno tutaj nie oglądany :008:) kombinował coś kiedyś z RWD 8.
Link do jego grafiki:
http://img162.imageshack.us/gal.php?g=225pq.jpg

Toże z Heinklem 100:

http://kaa303.republika.pl/he100.html

Bis zum bitteren Ende.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 27, 2008, 01:50:37 »
Panowie,

samolot właśnie został wrzucony na Avsim. Szukać pod hasłem "rwd_8pws.zip" Paczka zawiera 11 malowań (3 polskie wojskowe, 2 polskie cywilne, luftwaffe - zdobyczny, sowiecki - zdobyczny, węgierski, rumuński, hiszpański oraz z Palestyny). Dodatkowo, dołączyłem "paint kit". Liczę, że ujrzymy kilka dodatkowych malowań. Szczególnie, że sporo RWD-8 uwieczniono na fotografiach, a ich malowanie nie jest zbyt skomplikowane.
Podziękowania dla Empecka, ROBa, Boćka, Warki i Yoyo!

Pozdrawiam!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 27, 2008, 08:49:18 »
Gratulacje i dzięki za kolejny "nasz" samolot.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 27, 2008, 09:18:32 »
THX i gratki  :001:

« Odpowiedź #42 dnia: Maja 27, 2008, 09:45:14 »
Widzę, że Polski Przedwojenny Przemysł Lotniczy się rozpędza :). Gratulacje! Maszyna pierwsza klasa :023:

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 27, 2008, 10:10:58 »
Lucas, zlituj sie, spóźniłem sie przez Ciebie do pracy  :121: Po odebraniu rano maila i wiadomości że RWDziak już jest nie mogłem sobie odmówić porannego lotu z Aleksandrowic na Żar  :002: Piękny samolocik  :karpik. Jako zwolennik latania nisko i powoli zamieniam teraz swojego Aeroprakta na RWD-8  :banan
Mam 2 pytanka na gorąco:
1. Przy pierwszym starcie postawiłem maszynę na nosie, RWDziak nie zachowuje sie tak jak Lublin Empecka, nie idzie sam w powietrze, unosi ogon a potem zaraz trzeba sciagać drążek, czy to normalne zachowanie tej maszyny?
2. W widoku zewnetrznym nie widać u mnie zegarów w przedniej kabinie, coś przeoczyliście?
Tak czy inaczej, samolocik świetny, dłuugo przeze mnie oczekiwany, dzieki wielkie  :002:
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 27, 2008, 10:21:21 »
Hej,

dzięki za miłe słowa!
Raugust, RWD-8 miał środek ciężkości zlokalizowany tuż przed fotelem ucznia i miał masy skupione z przodu. Dlatego też bydlę jest ciężkie na nos. Przed startem, zanim ruszymy, trzeba wcisnąć shift+2, i ustawić sobie położenie statecznika poziomego za pomocą rolki od myszy. Oryginalny samolot nie wchodził praktycznie w korkociąg dzięki tej budowie oraz profilowi IAW-140. Robiąc FM RWD-8 do WoP wyszło mi coś podobnego, a tam mam o wiele większe możliwości  jeżeli chodzi o ustawienia oporów, ustawienia rozkładu mas, itp. Jest jaki jest i należy nim startować powoli aplikując gaz. No i nie latać mi na 100% mocy silnika zbyt długo, bo uszkodzicie produkt Państwowych Zakładów Inżynieryjnych :) Lublin to kompletnie inna bajka, bo jest większy, ma inne położenie środka ciężkości i większą masę i inny opór.
Co do zegarów. Tak wyszło w ramach oszczędności. Malowanie tarcz na teksturach byłoby bez sensu. Pamiętajcie, że jest to port z WoP, a nie samolocik pomyślany od początku jako maszyna do FSX.
Pozdrawiam!