Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 388535 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #1095 dnia: Kwietnia 30, 2013, 23:24:25 »
A najpewniej Putin po prostu szuka pretekstu, żeby wejść tam przed Oba(w/m)ą.
Wojenkę o Osetię z Gruzją też zaplanowali na parę lat wcześniej, niż to wynikało z "rzetelnych" informacji medialnych. Dopiero niedawno się przyznali, że cała zabawa była z góry ukartowana :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #1096 dnia: Maja 16, 2013, 00:41:51 »
http://www.reuters.com/article/2013/05/05/us-syria-crisis-un-idUSBRE94409Z20130505

Artykuł nie najświeższy, ale w naszej prasie wcześniej nie widziałem podobnych informacji. Wygląda na to, że gazów bojowych w Syrii, wbrew temu co wcześniej twierdzono, nie użyły siły rządowe, a rebelianci (czy jak ich tam zwać).
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

"Fanatyk to ktoś kto nie może zmienić zdania i nie zmieni tematu."
                                                                                                 Sir Winston Churchill

« Odpowiedź #1097 dnia: Maja 16, 2013, 10:32:17 »
BBC również pisze o gazie, ale rozpyliły go wojska rządowe. Nie wiem czy o ten sam atak chodzi. W każdym razie im więcej czytam o tym konflikcie tym większy mam mętlik w głowie.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1099 dnia: Maja 19, 2013, 17:03:26 »
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #1100 dnia: Maja 19, 2013, 17:29:50 »
Nie  :evil:
Cóż, starość nie radość, zawsze coś można przeoczyć.  :D

« Odpowiedź #1102 dnia: Maja 22, 2013, 22:37:46 »
Ano zbrzydła jej na stare lata mglista i dżdżysta angielska pogoda. Zresztą podli synowie Albionu też zbytnio jej nie kochali i odstąpili ją za kwotę stanowiącą ułamek wartości i nie chcieli nawet oferowanego Su-7 w zamian.
Ponoć w czasie najbliższego IX MPL (29-30 czerwca) jej wnętrze ma być udostępnione dla zwiedzających.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #1103 dnia: Maja 22, 2013, 23:57:52 »
Jeszcze w uzupełnieniu (i proszę o scalenie postów):
Eksponat z krakowskiego muzeum pochodzi z powojennej produkcji francuskiej, samoloty nosiły wówczas oznaczenie Amiot AAC.1 Toucan. Numer seryjny nie został ustalony, zawiera części różnych egzemplarzy. Maszyna służyła jako transportowa w portugalskim lotnictwie wojskowym do 1971 roku. W maju 1974 trafiła do Imperial War Museum w Duxford, a w ubiegłym roku została kupiona przez Muzeum Lotnictwa Polskiego. Skrzydła i kadłub dotarły do Krakowa 19 maja tego roku, a silniki 21 maja. Samolot jest prezentowany w malowaniu, jakie nosiły maszyny 1 Gruppe, KGzbv-1, działającego w śródziemnomorskim teatrze działań wojennych w latach 1941-42.
Podaję za: http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/samolot-hitlera-trafil-do-krakowskiego-muzeum,1920462,3320
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #1105 dnia: Maja 25, 2013, 21:54:36 »
Amerykańska DARPA poinformowała o finalizacji pierwszego etapu testów realizowanych w ramach programu Warrior Web, mającego na celu opracowanie urządzenia zwiększającego wydolność fizyczną żołnierza na polu walki.
http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=10509

A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline B3rNO

• *
  • B3 all day
    • http://www.youtube.com/user/b3rno

« Odpowiedź #1108 dnia: Maja 28, 2013, 18:59:44 »
Ja pierdzielę! :o
Pierwszy screen jest nie do odróżnienia od rzeczywistości dla mnie.  :o

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1109 dnia: Maja 28, 2013, 19:23:28 »
Zanim zaczniecie wszyscy się zachwycać - to nie jest silnik realtime który dałoby się zastosować w grach, tylko specjalizowane narzędzie do renderowania scenerii na potrzeby filmów.

Czyli do takich zastosowań, gdzie minuta filmu liczy się parę godzin na farmie serwerów.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"