Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 384526 razy)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #1141 dnia: Lipca 19, 2013, 12:59:01 »
Dziwne to.. Ani na polskiej, ani na finskiej stronie nie ma ani zdjec ani filmow, ktore obrazowalyby ten histeryczny tekst. Na finskiej jedno zdjecie bedace chyba zblizeniem z filmiku.
Jesli uzycie gazu to ta scena z 18 sekundy to widac ze nie tylko u nas rzetelne dzienikarstwo zaginelo. Zrobic z g... widly i wywolac SZOK! :-) To jest teraz trendi.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1142 dnia: Lipca 19, 2013, 13:11:30 »
A przeczytałeś ostatnie zdanie artykułu?
Przeczytaj jeszcze raz tekst. Np. to :  Jej zdaniem (gazety fińskiej) przybysze z Polski przez długi czas zachowywali się spokojnie. W pewnym momencie zaintonowali jednak "Hooligans, Lech Poznań, hooligans" - no nie, ale zaczęli rozróbę, nie ma co :) To chyba za to niegodne zachowania kibica śpiewanie policja zaczęła ich prowokować.
Drugi tekst: Ponieważ niemożliwe było starcie z kibicami Honki, których policja nie dopuszczała do Polakówno to jednak wiemy kto na kogo dybał
Pozatym sport.pl należy do AGORA S.A. wydawcy GWna. A ci to robią nam dobrą opinię w Świecie od lat 24.
Nie przesadzajcie Shaitan z takimi błahostkami, nic nie było, nikt nie został nawet ranny a Ty tu z igły widły robisz i jeszcze oskarżasz o to Polaków. Wstydź się!.
Co do zaśpiewek na stadionie to chciałbym Ci jako przykład  podać że w wysoce cywilizowanym kraju w którym obecnie żyjesz, na meczach Liverpool - ManUtd popularnym jest zaintonować z rozłożonymi rękami jak do lotu (obrazując przy tym - eufemistycznie pisząc - nieudane lądowanie) o bucząc jak samolot a nastepnie odśpiewać: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RlHMyp_jIyw#t=38s ( dla niezorientowanych - katastrofa samolotu ManU z roku '58 w Monachium)
Man Utd odgryza się Hillsborough : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I_uLFvJwfrc   
i za to kocham angielski futbol z całą jego zgniłą otoczką, chłopaki traktują swój klub i jego wrogów smiertelnie poważnie ;)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1143 dnia: Lipca 19, 2013, 17:12:44 »
Fakt, GW jest cięta na kiboli ale nie dziwię im się. Sam nie przepadam za tym towarzystwem, chociaż sam jestem kibicem ManUtd. Jak dla mnie, samo ich pojawienie się poza granicami Polski to wstyd.
Nie wiem na ile rzetelny jest ten artykuł. Nie mi to oceniać, bo mnie tam nie było. Znając praktyki dzisiejszego dziennikarstwa można założyć, że ubarwili co nie co.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #1144 dnia: Lipca 19, 2013, 17:27:41 »
Widząc tą szarżę policji konnej, wirujące pały szpaleru policji "pieszej", pot lejący się z ich czoła, wyjącą na kogutach kolumnę "pojazdów opancerzonych", szturm AT-ków na pojazd osobowy (na początku myślałem, że chcą ich wywlec z samochodu, ale koniec wyglądało to tak jakby pasażerowie chcieli się policję o drogę zapytać), to ubarwili nieco więcej niż co nie co.

:)

"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #1145 dnia: Lipca 20, 2013, 22:11:18 »
Nie ma to jak typowo kowbojskie rozwiązywanie problemów dotyczących ochrony wolności i praw obywatelskich.  :icon_lol:
http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=10984
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1146 dnia: Lipca 25, 2013, 23:05:41 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1147 dnia: Sierpnia 06, 2013, 07:22:25 »
Komuś się 1 kwietnia omsknął, czy w tym kraju żyją AŻ TACY IDIOCI? http://moto.onet.pl/aktualnosci/dilerzy-ruszaja-na-wojne-z-komisami-projekt-ustawy-juz-w-sejmie/rcvrz

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #1148 dnia: Sierpnia 06, 2013, 08:21:13 »
Włos się na głowie jeży jeśli to przejdzie. Już o tym jakiś czas temu czytałem. Obłęd.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1149 dnia: Sierpnia 06, 2013, 12:18:53 »

« Odpowiedź #1150 dnia: Sierpnia 06, 2013, 12:40:55 »
Właśnie o to samo miałem się zapytać. Poza tym artykuł mówi o wojnie z komisami, a ja niczego takiego nie widzę. Samochody 12-letnie dalej będą sprzedawane w komisach, przecież salony takich staroci nie sprzedają.
Idea o ograniczeniu rupieci na polskich drogach słuszna, gorzej z pomysłem na jej realizację. Powinni się skupić na przeglądach technicznych a nie wieku auta. 10-letnie może być bardziej niebezpieczne niż 20-letnie.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #1151 dnia: Sierpnia 06, 2013, 21:10:32 »
Pfff, dilerzy coś tam sobie wymyślają, to ma się nijak do niczego. Projekt ustawy to i ja mogę złożyć: "Hawajska dla każdego" (http://www.youtube.com/watch?v=uOnnpWY8dhA).

Jedyne co mnie w tej informacji dziwi, to czemu VAG sobie psuje PR. Cóż, nie pierwszy i nie ostatni strzał w kolano w marketingu.

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #1152 dnia: Sierpnia 06, 2013, 21:51:44 »
Ja w zasadzie jestem za - z małą poprawką: na początek przepisy te będą dotyczyły wyłącznie samochodów VW i Audi. Dodatkowy podatek dla każdego, kto rejestruje stary samochód tych marek.
I zobaczymy, czy wtedy VAG będzie nadal się zadowolona ze swojego projektu.
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #1153 dnia: Sierpnia 07, 2013, 18:53:06 »
Kolejny fanfastyczny pomysł na uzdrowienie sytuacji na naszych drogach który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Nie wiem jak opłata ekologiczna mogła by cokolwiek poprawić w kwestii bezpieczeństwa. Podobny pomysł był z fotoradarami, opłatami paliwowymi, wysepkami, ograniczeniem do 50 km/h w mieście a nawet 30 km/h (pomysł panny Bublewicz), nakazem jazdy na zimówkach, jazdą cały rok na światłach (w Niemczech jeździ się bez świateł w dzień i jest bezpiecznie). O ile z niektórymi jestem się w stanie zgodzić tak reszta nic specjalnie nie dała. Dzwonów jak było tak jest. Znaki wyrastają jak grzyby po deszczu, a pijaków za kółkiem nie ubywa. Wystarczy zerknąć na statystyki Policji. W roku 2012 wyg. tej strony były 55 wypadków z winy niesprawności technicznej pojazdu. Rezultat 6 zabitych i 66 rannych. Rok wcześniej 80 wypadków, 5 trupów i 97 rannych. W 2012 r. więcej zdarzeń zanotowano z powodu złego stanu nawierzchni, bo aż 89 wypadków. Jak na blisko 40 mln luda i 20 mln aut to śmieszne cyfry. Także nie jest chyba tak źle jak sobie panowie wymyślili. Po prostu kolejne lobby chce zarobić kasę na kierowcach.

http://dlakierowcow.policja.pl/portal/dk/807/47493/Wypadki_drogowe__raporty_roczne.html

Jak w kraju gdzie średni wiek pojazdu wynosi 15,5 roku ten przepis może cokolwiek dać? Jak kogoś stać na nowe auto to kupi, cała reszta szuka alternatywy i z tego co widywałem można kupić bardzo fajny pojazd za przyzwoite pieniądze. Oczywiście trzeba trafić, a najlepiej mieć znajomości albo rodzinkę w miejscu zakupu.

« Odpowiedź #1154 dnia: Sierpnia 07, 2013, 21:45:44 »
Gwoli ścisłości - czepiłem się tego "idioci" nie dlatego, że pomysły mi się podobają. Po prostu ten "projekt" nie wziął się z niczyjej głupoty, tylko ma służyć konkretnym interesom konkretnych ludzi. Nazywanie ich idiotami niesłusznie usprawiedliwia ich motywy ;).

Zwiększenie kontroli nad stacjami diagnostycznymi oraz moooże badania emisji CO2 to jedyne sensowne postulaty z wymienionych.