Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 385241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #2116 dnia: Grudnia 21, 2019, 06:57:59 »
Są na forum użytkownicy, którzy wspólnie z naszym obecnie światłym przewodnictwem partii wstają z kolan. Jestem ciekaw jak skomentują takie metody wzięte żywcem z najczarniejszych czasów rewolucji bolszewickiej. Skalskiego jeszcze raz skażą na śmierć ?

https://menway.interia.pl/militaria/news-patroni-do-zmiany-ministerstwo-gumkuje-bohaterow,nId,4218902,nPack,2
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #2117 dnia: Grudnia 21, 2019, 11:49:24 »
Historia oceni co kto robi dobrze dla Polski czy źle. Niestety czerpanie wiedzy z tego typu portali nic nie nauczy prociem Pan. Berety są bordowe a nie czerwone, no ale tam tego nie wiedzą no bo polska jezyk trudna jezyk dla hunowej gimbazy.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2019, 12:05:58 wysłana przez EDI »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2118 dnia: Grudnia 21, 2019, 15:57:11 »
Czyżbyśmy żeński na zawsze dumę floty sowieckiej i rosyjskiej?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25530864,naprawa-ma-kosztowac-wiecej-niz-jest-wart-nadpalony-symbol.html

Ps. Przepraszam za źródło
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #2119 dnia: Grudnia 21, 2019, 16:27:54 »
Berety są bordowe a nie czerwone, no ale tam tego nie wiedzą no bo polska jezyk trudna jezyk dla hunowej gimbazy.
Nic niewłaściwego w tym określeniu nie ma. Czerwone berety w języku potocznym i szeroko rozumianej świadomości społecznej to wojska powietrzno desantowe.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #2120 dnia: Grudnia 21, 2019, 16:31:26 »
Tak wiem. W szeroko rozumianej świadomości społecznej 8 dżi to jest nic. Ale jak przychodzi co do czego to jednak coś ;D. Odjazd. Jak się jaramy symulatorami to prostujmy świadomość społeczną nie?

« Odpowiedź #2121 dnia: Grudnia 21, 2019, 16:47:31 »
Jak się jaramy symulatorami to prostujmy świadomość społeczną nie?
Hmmmm... Po co zmieniać coś co jest od dawna zakorzenione w języku, nie niesie żadnych negatywnych skojarzeń, wręcz same pozytywy. Zmiana dla samej zmiany? Żeby było inaczej?

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #2122 dnia: Grudnia 21, 2019, 16:57:48 »
Nie wiem. Znam dobrze kolesia co był w Krakowie w Kawalerii i nigdy nie określał się jako czerwony beret ;D tylko raczej Desant.

« Odpowiedź #2123 dnia: Grudnia 21, 2019, 17:01:45 »
Czyli na podstawie jednego znanego Ci przypadku chcesz podważyć funkcjonujące od lat potoczne znaczenie pojęcia "czerwone berety"? Ty tak na poważnie to piszesz, czy tylko się nudzisz?

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #2124 dnia: Grudnia 21, 2019, 17:03:00 »
Jak wiesz lepiej to się nie wtryniam ;) Podaj Ty przykłady ;D.

« Odpowiedź #2125 dnia: Grudnia 21, 2019, 17:05:43 »
Jakie przykłady? Przykłady czego? Mam zrobić jakieś badania językowe aby udowodnić Ci oczywistość? To raz. Dwa - nie wypalił powód dezawuowania źródła informacji i to Cię chyba najbardziej boli?

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #2126 dnia: Grudnia 21, 2019, 17:10:16 »
Jakie źródło? Które jest źródło ;D ? Żartujesz, też się desantowałem 8 razy ale nie w boju. Także tego. Wiem ludzie wszystko wiedzą lepiej. Nic mnie nie boli tylko najbardziej jak czytam że ktosik sie zno.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2019, 17:16:08 wysłana przez EDI »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2127 dnia: Grudnia 21, 2019, 18:30:39 »
Dla uspokojenia zapodam swoją opinię: jako klasyczny laik nie wiem jakim rodzajem wojsk są niebieskie czy czerwone berety, tylko kumam, że to jakieś takie bardziej specjalne. I coś czuję, że moja ignorancja w tym temacie to i tak wiedza powyżej średniej krajowej. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2128 dnia: Stycznia 05, 2020, 23:01:16 »
Świetne zdjęcie.
Mk.48 (z popsutym zapalnikiem), przeszło pod nie odpalając ładunku. 1972.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #2129 dnia: Stycznia 06, 2020, 11:44:38 »
Ale, że co? Przebiła go na wylot?  :evil: :evil: :evil: