Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 383838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #2536 dnia: Maja 28, 2025, 21:50:51 »
Tom Cruise w Finlandii.
https://yle.fi/a/74-20164573

« Odpowiedź #2537 dnia: Lipca 05, 2025, 23:13:40 »
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

S. Dali

« Odpowiedź #2539 dnia: Lipca 28, 2025, 21:18:21 »

« Odpowiedź #2540 dnia: Sierpnia 25, 2025, 21:25:28 »
                                                                                  S. Dali

S. Dali

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2543 dnia: Października 01, 2025, 22:05:28 »
Holender ma nowe oznaczenie, po raz pierwszy od drugiej wojny światowej nad Polską strącono wrogi statek powietrzny.

Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Października 02, 2025, 19:35:55 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2544 dnia: Października 01, 2025, 23:17:00 »
Holender ma nowe oznaczenie, po raz pierwszy od drugiej wojny światowej nad Polską strącono wrogi statek powietrzny.

Noo, w czasach PRL jakieś balony ze zgniłego zachodu chyba zestrzeliwaliśmy?

No i czechosłowacki Su-7, też wtedy występował w roli wroga :)

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2545 dnia: Października 02, 2025, 19:38:12 »
Taki smuteczek. "Tajemnicza kradzież w wojskowym muzeum. Części mogą być warte nawet 200 tys. zł ".
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/sluzby-badaja-kradziez-w-muzeum-sil-powietrznych-czesci-zniknely-z-iskry/hse9ykp?utm_campaign=komputer-swiat-page-post&utm_content=article-fresh&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_term=cde-facebook-fresh-articles-2885&fbclid=IwY2xjawNKMbxleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBIVVB0S0lqcXZjd0tBY2hvAR4iF47P6FLYBLOYUrj6Ix-5eNDSH9kGpx3OUeTEJA9563XPUlWU1xgfSHRGiA_aem_tHIIQ3Ku6nL-8IAeYpQ8jg

Takie rzeczy są na porządku dziennym. Smutne to. Niestety buractwo ma się dobrze. U mnie z wystawy skradziono popiersie Piłsudskiego - jedną z pamiątek pewnej rodziny, a np. w MUzeum Motoryzacji w Otrębusach w trakcie nocy w muzeum szanowny zwiedzający buchnął zabytkowe stopery Halda z Polskiego Porsche.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

S. Dali

« Odpowiedź #2547 dnia: Października 11, 2025, 13:36:40 »
Czołem.

Info dla nas zasadniczo ciekawe. Mam nadzieję że na forum nie pojawi się zaraz temat budowy kokpitu TS-11 z kompletem zegarów ;)

https://m.youtube.com/shorts/np5Hbs9uk08