Autor Wątek: Fallout - seria gier  (Przeczytany 16147 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Fallout - seria gier
« dnia: Kwietnia 02, 2008, 22:38:29 »
Hip hip hura, ruszyła strowa www Falout'a 3 i to w wersji PL. Odpowiada za to Cenega, wydawca tytułu u nas. Jest to kolejna odsłona sagi i powrót do korzeni. Seria (jedynka i dwójka) qltowa faktycznie w pełni tego słowa znaczeniu. Kolejna część czyli Tacticts była ok ale nie wnosiła klimatu. Ciekawe jak będzie z trójką? Czas pokaże, a teraz www:

http://fallout.bethsoft.com/pol/home/home.php
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2024, 21:54:36 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Odp: Fallout - seria gier
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 02, 2008, 22:43:05 »
Patrzę do góry (półeczka nad monitorem) a tam pudełeczka 3 Fallout, Fallout2, Fallout T.
Ech brakuje 4 pudełeczka.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 02, 2008, 22:54:33 »
Premiera jesień 08 wiec w sam raz na zimowe wieczory  :003: i zajawka ta z www ale na Youtube

http://pl.youtube.com/watch?v=zPt08UYmyMo

W pierwszym obrazie widzę Gero się znalazł  :004:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 02, 2008, 23:15:50 »
No proszę, jaka niespodzianka dla mnie. O ile dobrze pamiętam, były jakieś cyrki z porzuceniem projektu, późniejszą walką o prawa do niego itp. Podobno Fallout 3 został anulowany. Widać nie byłem w temacie. :)

Ehh, jak sobie przypomnę te godziny spędzone nad F1 i F2... Co za klimacik. Bezapelacyjnie gra-legenda. Podkład - niesamowity świat gry - niejako już mają. Oby tylko grafika, gameplay, interfejs i cała reszta była na poziomie godnym tej serii. Trochę jeszcze jestem podejrzliwy w stosunku do twórców. Bethesda ma w sumie jak najbardziej doświadczenie w RPGach, ale jakoś bym się czuł swobodniej jakby pracowało nad tym Black Isle czy BioWare. Ale zobaczymy.

Obecność FPP zapowiada już małą rewolucję, oby tylko gra nie stała się jakąś bezmyślną sieczką w klimacie Fallout. ::) Obrazki z gry robią wrażenie.

PS. Aż nabrałem ochoty by przejść jedynkę i dwójkę raz jeszcze. :P W CDA kiedyś dawali, te płytki jako jedyne z tamtych lat się ostały do dziś u mnie.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2008, 23:22:15 wysłana przez Jascha »

WorldEater

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 03, 2008, 12:01:07 »
To widzę że panowie nie śledzą wypowiedzi twórców, reakcji na nie w kręgach największych fanboiów (duckandcover, NMA) i ogólnie nastrojów co do F3..
Oj nie ma tam optymizmu.. :020:

hint: Oblivion with guns, hrhrhr.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 03, 2008, 12:58:50 »
Fanboi... To słowo brzmi tak gejowsko, że o kogokolwiek chodzi, nie przejmowałbym się wywodami ludzi, którzy tak siebie tytułują. ;)

Przejęcie serii przez inną firmę to zawsze powód do niepewności i podejrzliwości, ale nie przesadzajmy. Poczekamy, zagramy, ocenimy. Nie ma co spisywać czegoś na straty przed premierą. Ostatniego Bonda też pogrzebano zanim wyszedł. Potem się wszyscy bili w pierś, twierdząc, że to najlepszy 007 od czasu Connerego, jeśli nie w ogóle...  Miejmy nadzieję, że tu sprawa będzie się miała podobnie.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 03, 2008, 16:17:17 »
Prawdopodobnie będzie to bardzo dobra gra i tylko nazwanie jej Falloutem będzie budziło kontrowersje u ludzi siedzących w klimatach FO i PA. Czyli u mnie na ten przykład. Jasha nie siedzi w temacie dlatego wybaczmy mu optymizm i myślenie życzeniowe. Za dużo po prostu jest do opowiadania na temat ostatniego roku, cioci Beth, jej stosunku do fanów, jej wypowiedzi i na temat jej specjalistów od marketingu.
Powiem tylko, że główne obawy (nota bene usprawiedliwione wcześniejszymi dziełami beth) dotyczą:
udziecinnienia gry na potrzeby zidiociałych konsolowców,
pogrzebania specyficznego klimatu,
pieprzonych katapult atomowych(!),
pojazdów wybuchających w mini-eksplozjach nuklearnych(!!!),
nietrzymania się chronologicznej kupy,
braku pustyni,
supermutantów biegających z Daedrycznymi Młotami Śmierci + 5.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 03, 2008, 16:34:09 »
Zapomniałbym o najważniejszym, Widzieliście ten pancerz ze stalowymi sutami? Tak? no to jest odpowiedź na pytanie o mały optymizm fanów i znawców tematu FA.

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 03, 2008, 17:00:15 »
Nareszcie wyjdzie :D
Do dziś miło wspominam F2 (F1 nie) i wspaniale, że wreszcie wychodzi :)
Ach już się doczekać nie mogę grania :D
Grałem też kiedyś i bardzo lubię Dark Colony z 1997 roku, szkoda, że nikt nie chciałby jej wznowić :(

NoGutsNoGlory

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 03, 2008, 22:05:43 »
Powiem tylko, że główne obawy (nota bene usprawiedliwione wcześniejszymi dziełami beth) dotyczą:
udziecinnienia gry na potrzeby zidiociałych konsolowców,
pogrzebania specyficznego klimatu,
pieprzonych katapult atomowych(!),
pojazdów wybuchających w mini-eksplozjach nuklearnych(!!!),
nietrzymania się chronologicznej kupy,
braku pustyni,
supermutantów biegających z Daedrycznymi Młotami Śmierci + 5.

Z całym kurde szacunkiem,jeśli dla Ciebie poziom "zidiocenia" zależy od tego kto na czym gra,to gratuluje podejścia.Pisałem to ja ,zidiociały konsolowiec,fan pierwszych dwóch części Fallouta.

P.s Reszta to takie niepotwierdzone obawy,bardzo ortodoksyjnych fanów serii.Poczekamy-zobaczymy.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 04, 2008, 10:23:47 »
Nie pękaj. Oddaję tylko sposób myślenia marketingowców i generalizuję na podstawie zaobserwowanych tendencji, które są jakie są. Nie pisałem o tobie.
A wracając do tematu: warto będzie zagrać w F3 choćby po to żeby się Pip-Boyem popodniecać. Po przeczytaniu na stronie F3 o PB, stwierdzam, że chłopaki mnie przekonali do siebie. Oby było tak nie tylko w kwesii PB.

« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 10, 2008, 18:26:19 »
Eee, ja tam przewiduje totalny badziew. Od pewnego czasu taka właśnie mam taktykę. Przynajmniej sie nie rozczaruję, jak np. w przypadku Obliviona.

Kapitan Bomba nie pie...li się z kosmitami.
Nap.....la z karabina, nie pyta.
Kapitan Bomba, i nie ma ch..a!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 10, 2008, 19:49:50 »

www.yoyosims.pl

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 10, 2008, 20:29:23 »
War, War never changes ;)

Stronka wypada całkiem klimatycznie. Zobaczymy jak silnik Obliviona wyjdzie na zdrowie Falloutowi. Swoją drogą grafika dla mnie może się nie zmieniać (ta z Fallout T była by w sam raz). Byle by fabuła i humor pozostały ...

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 15, 2008, 17:50:24 »
Ciekawy konkursik:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=41439
odpowiedzi oczywiście oczywiste  :002:

Co mnie boli to że twórcy F3 zapowiedzieli w jakimś wywiadzie, że ich Fallout nie przewiduje takich Easter Eggsów.