Autor Wątek: Fallout - seria gier  (Przeczytany 16123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
Odp: Fallout - seria gier
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 09, 2008, 13:16:05 »
Do powyższych wypowiedzi : nic dodać nic ująć. Jest parę rzeczy, które nie spodobają się weteranowi Fallout 'ów (mnie dobija ograniczenie postaci do 20 leveli, które jesteśmy zdobyć po być może połowie questów pobocznych), bardzo dużo smaczków i fajnych nowych rozwiązań (naprawa broni - co z tego, że na samym początku gry zdobędziemy uber plazma rifle, kiedy nie będziemy jak mieli jej naprawić bo to kosztuje fortunę, poza tym potrzebne są nam części zamienne w postaci drugiej plazmy oraz skill - a do tego musimy mieć z niej czym strzelać; bardzo fajna jest też możliwość budowy własnej broni - nie ma jak Rock - it - Launcher strzelający pluszakami :D ), dobrze wykonany engine gry, który pozwala na szerokie modyfikacje (pole do popisu dla wszystkich, którzy płaczą na Bethesdę) oraz bardzo ładnie chodzi na starszym sprzęcie. Nie znam gry, która tak szybko by sie zapisywała i odczytywała z quick save'ów. Dobrze dobrana muzyka, szczególnie - radio, z tzw. ambientem wg. mnie gorzej - podłożyłem sobie muzykę z F1 i F2 co też podkreśla "klimę" :).
Jeżeli chodzi o 3d - fakt śmiesznie wygląda przeciwnik dostający kilka headshot'ów i biegnący na nas dalej (choć bez przesady - z odpowiedniej broni to 1 strzał 1 kill) - ale trzeba pamiętać, że w F1 czy 2 mocniejsi przeciwnicy też umieli zebrać trochę z celowanych strzałów i radośnie atakować nas dalej. Różnica jest taka - jak ktoś to już tu wspominał, że tam tego tak nie było widać - gorsza grafika itd.

Na pewno wiele osób stwierdzi, że nie jest to F3 na który czekali ileś tam lat. Pytanie tylko czy jakakolwiek produkcja byłą by w stanie zadowolić ludzi, zafascynowanych tym tytułem od 10 lat (premiera F2).

Podsumowując jak dla mnie : 8+ lub 9 / 10.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 16, 2008, 21:59:15 »
z tzw. ambientem wg. mnie gorzej - podłożyłem sobie muzykę z F1 i F2 co też podkreśla "klimę" :).

Mógłbyś opisać dokładniej jak to zrobiłeś? Również jestem zdania, że w tej kwestii Bethesda dała ciała i zamiast falloutowych pustynno-piaskowych klimatów mamy coś, co za bardzo przypomina mi muzę z Obliviona (nie, żeby tamta była zła, tylko tutaj zwyczajnie nie pasuje). Mam zainstalowany F2, ale tam muza jest w formacie .acm.
Czy zmieniałeś nazwy plików lub ich rozszerzenia, czy tylko wrzuciłeś do katalogu?

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 16, 2008, 22:17:14 »
Ściągnąłem to jako moda (pliki muzyczne jako mp3 bodajże) z forum No Mutatns Allowed - dział Mods. Niestety w tej chwili nie działa mi ono i nie podam ci dokładnej ścieżki.

« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 07, 2011, 16:53:07 »
Czy ktoś z was uruchamiał Fallout 3 na systemie Windows 7 64-bit?

W końcu przekonałem się do tej gry, zmieniłem w międzyczasie komputer i taki klops mam, że za chiny nie mogę jej teraz uruchomić. Zawiesza się przy rozpoczynaniu nowej gry... :(

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 07, 2011, 18:21:43 »
New Vegas działa bez problemu więc Fallout III też chyba powinien chodzić.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 07, 2011, 18:27:21 »
Fallout III (Game of the Year Edition) chodzi dość niestabilnie niestety.

« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 07, 2011, 18:39:47 »
Mam tą wersję właśnie. Ale nawet goły F3 v1.7 (bez DLC) nie chce zaskoczyć.

Niestabilnie to byłoby ok. Ja w ogóle nie mogę uruchomić tej gry. Jest menu, muzyczka. Klikam aby rozpocząć i zawsze zawiesza się na ekranie ładowania (muzyczka leci dalej).

Podpis problemu:
  Nazwa zdarzenia problemu:   APPCRASH
  Nazwa aplikacji:   Fallout3.exe
  Wersja aplikacji:   1.7.0.3
  Sygnatura czasowa aplikacji:   4a40f18b
  Nazwa modułu z błędem:   StackHash_0a9e
  Wersja modułu z błędem:   0.0.0.0
  Sygnatura czasowa modułu z błędem:   00000000
  Kod wyjątku:   c000001d
  Przesunięcie wyjątku:   14cb013e
  Wersja systemu operacyjnego:   6.1.7600.2.0.0.768.3
  Identyfikator ustawień regionalnych:   1045
  Dodatkowe informacje 1:   0a9e
  Dodatkowe informacje 2:   0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Dodatkowe informacje 3:   0a9e
  Dodatkowe informacje 4:   0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0415

Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
  C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt

Ale rozumiem, że działanie pod Win7 64-bit jest możliwe, więc jakoś chyba da się rozwiązać ten problem...

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 07, 2011, 18:41:25 »
U mnie działa bez zarzutu. Win 7 x64.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 07, 2011, 19:14:18 »
U mnie Win7 x64 wywala CTD po 10-15 minutach gry. Sprawdzałem różne wersje i dodatki. Na XP działał bez zarzutów.

« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 07, 2011, 19:20:09 »
Ufff, okazało się, że winna leżała po stronie karty dźwiękowej Asus Xonar (opcja DS3D GX 2.0 nie może być włączona). Jupi! Jeszcze parę godzin a z desperacji zacząłbym rzucać czary, bo próbowałem już dosłownie wszystkiego.

Zobaczymy jak będzie dalej.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 24, 2024, 21:57:27 »
Przy okazji serialu Fallout, zainstalowałem sobie Fallout IV, którego miałem i w sumie nigdy nie ograłem, tak zobaczyć jak to działa. Natomiast co to ma być z FPS? Cap na 48 FPS? :evil:

To mi pomogło, mam chociaż 72.

1: Click Manage 3D Settings
2: Program Settings
3: Add Fallout 4
4: Low latency mode: On
5: Max Frame Rate: 72
6: Triple Buffering: Use global settings. Off
7: Vertical Sync: Off
Side note: My iPresentInterval values are still set to =0.

Danie samo iPresentInterval=0 (bez ograniczeń) daje tryliald FPS, ale też coś się dzieje z chodzeniem i dialogami. Gra dostaje przyspieszenia.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 24, 2024, 22:21:47 »
Na wszystko są mody, nawet na fpsy ;)
https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/44798

Jednym z największych idiotyzmow silnika jest to, że czas wczytywania gry zależy od ilości klatek na ekranie ładowania.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 25, 2024, 07:44:24 »
Eeee, my tu gadu gadu, a wlasnie ma wyjsc update na Next Gen dla Fallout 4: https://www.eurogamer.pl/fallout-4-i-aktualizacja-next-gen-co-zawiera-i-czy-jest-na-pc i to dzis!

Edit. Chociaz tak jak patrze, nie bedzie to latka Next Gen tak naprawde jak na to nazwa wskazuje, o zadnym Ray Tracing nie ma mowy. Nie bedzie to zatem taki skok jak Wiedzmin 3 Next Gen (RT+ DLSS): https://www.videogamer.com/news/fallout-4-next-gen-update-new-content/, a szkoda. Na plus, że chyba zostanie zniesiony ten limit FPS (przynajmniej to dot. konsol, ale sadze ze do tego dojdzie rowniez i na PC).
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2024, 08:25:50 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 25, 2024, 13:40:14 »
Zagrałem w 76 ostatnio, bo za free jest, i się odbiłem po paru godzinach. Nie dla mnie.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 25, 2024, 13:42:37 »
Zagrałem w 76 ostatnio, bo za free jest, i się odbiłem po paru godzinach. Nie dla mnie.

Za darmo? A czemu się odbiłeś? Ja takie MMO to średnio lubię ale ponoć tutaj można grać w singla nawet (kupując jakiś dodatek solo :evil:).

www.yoyosims.pl